ΕΠΟ

Κρίσιμη μέρα για Ολυμπιακό σε δυο "μέτωπα"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η έφεση του Ολυμπιακού για μείωση της ποινής του και του ΠΑΟΚ για αφαίρεση έξι βαθμών από τους "ερυθρόλευκους" θα εκδικαστούν την Πέμπτη (4/5, 16:00), ενώ στην πειθαρχική της ΕΠΟ εκδικάζεται και η υπόθεση Μοντεστό.

Σήμερα (4/5) στις 16:00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τις εφέσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Μετά την πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, που τιμωρούσε τους Πειραιώτες με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 150.000 ευρώ πρόστιμο για ό,τι συνέβη μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Φάληρο, οι μεν "ερυθρόλευκοι" θεωρούν αυστηρή την ποινή και θέλουν να την μειώσουν, ενώ την ίδια ώρα ο "Δικέφαλος του Βορρά", έχοντας έννομο συμφέρον, ζητά μείον έξι βαθμούς για τον Ολυμπιακό και αν δικαιωθεί, θα πάρει και το πρωτάθλημα.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η Επιτροπή Εφέσεων συνεδριάζει κάθε Τετάρτη, όμως την συγκεκριμένη υπόθεση την έβαλε μια ημέρα μετά και μόνη της, γεγονός που φανερώνει την κρισιμότητα και την σημασία της. Και οι δυο πλευρές είναι αισιόδοξες ότι θα δικαιωθούν. Εν αναμονή της απόφασης, λοιπόν!

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΣΤΟ ΣΤΟΝ ΒΡΑΚΑ

Εξάλλου, σήμερα (4/5) στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι σε θέση κατηγορουμένου για περιστατικό με την ΑΕΚ, αυτή την φορά όμως αφορά τον δεύτερο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ και έχει ως πρωταγωνιστή τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Φρανσουά Μοντέστο. Ο ΠΑΟΚ κινητοποιήθηκε και για την υπόθεση αυτή, με την πρόσθετη παρέμβαση να γίνεται δεκτή, κάτι που σημαίνει πως οι δικηγόροι του θα είναι στην εξέταση, ενώ κλήθηκε και η ΑΕΚ.

Η έκθεση του παρατηρητή της ΕΠΟ, Κωνσταντίνου Βρακά, έκανε λόγο για επίθεση, με απειλητικές εκφράσεις από τον Γάλλο: "Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντέστο χωρίς προφανή αιτία μου έβαλε το χέρι στο πρόσωπο και μου είπε 'τώρα θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς'. Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων".

Το περιστατικό αυτό στέλνει τόσο τον Γάλλο όσο και τους "ερυθρόλευκους" (εκ νέου), στο σκαμνί για "απειλές σε αξιωματούχο αγώνα".

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται: "Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα (1) έως τρία (3) έτη".

Η βαρύτητα του παραπτώματος:

Αν μια ομάδα κριθεί υπαίτια τότε σύμφωνα με το ίδιο άρθρο κινδυνεύει με αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών, υποβιβασμό.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθούν δύο παράμετροι.

1. Το ποια από τις τρεις ποινές θα επιβληθεί είναι στην κρίση της επιτροπής ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος.

2. Η διαφορά με το άρθρο "29" για το οποίο ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για τα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ, είναι ότι προβλέπει αφαίρεση βαθμών αλλά δεν προσδιορίζει πόσους βαθμούς (το άρθρο 29 προβλέπει συγκεκριμένα -6β). Οι βαθμοί που θα αφαιρεθούν, αν επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή, είναι πάλι στην κρίση της επιτροπής.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ