ΕΠΟ

Κουτσοκούμνη, εσύ αποφασίζεις...

Κουτσοκούμνη, εσύ αποφασίζεις...
Κουτσοκούμνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Επιτροπή Ομοσπονδιών τηςUEFAαποφάσισε και η εκτελεστική επιτροπή τηςFIFA εξουσιοδοτεί τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη να έρθει στην Ελλάδα και να βρει την διοικούσα Επιτροπή.

Στον εκπρόσωπο της FIFAκαι τηςUEFAστον φάκελο ”ελληνικό ποδόσφαιρο” Κωστάκη Κουτσοκούμνη (η... θητεία του οποίου ανανεώθηκε πρόσφατα) πέφτει ο... κλήρος της επιλογής των ατόμων που θα στελεχώσουν την διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ την οποία θα ανακοινώσει αύριο Παρασκευή η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Την απόφαση αυτή πήρε την Πέμπτη το απόγευμα η επιτροπή ομοσπονδιών της UEFA. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας στη χώρα μας για να ξεκινήσει επαφές με τα άτομα που θα αναλάβουν να τρέξουν την ΕΠΟμέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου που θα έχει διάρκεια η θητεία της Επιτροπής όπως έγραψε νωρίτερα τοSport24.gr.

Στις προθέσεις του θα είναι η επιτροπή να μην αποτελείται από 21 άτομα όπως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αλλά με λιγότερα και μέσα σε αυτά θα είναι και εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, ένας για κάθε μία, όχι εν ενεργεία παράγοντας. Όσο για τον πρόεδρο δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της επιτροπής αυτής, θα είναι στο διάστημα της θητείας της, να βρει νέο εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία.

Θεωρείται σίγουρο δε, ότι θα ζητηθεί να καταργηθούν όλοι οι νόμοι στους οποίους υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο μεταξύ των οποίων και αυτός του Ορφανού, με τον οποίο το διαιτητικό δικαστήριο ζήτησε με την απόφαση που πήρε την Τρίτη να γίνουν οι εκλογές εντός δύο μηνών.

Η επιτροπή ομοσπονδιών τηςUEFAάλλωστε πήρε νωρίτερα την απόφαση να υπενθυμίσει στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ότι δεν τήρησε την δέσμευση του να αλλάξει τις διατάξεις των συγκεκριμένων νόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ