ΕΠΟ

Ημερίδα της ΕΠΟ για κανονισμούς και δικαιοσύνη

ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/10) ημερίδα υπό την αιγίδα της ΕΠΟ με βασικό θέμα "Τα όργανα της UEFA στη διαχείριση της Δικαιοσύνης" και "Ο Πειθαρχικός Κανονισμός".

Ειδική ημερίδα με τίτλο "UEFA-ΕΠΟ: Ημερίδα Πειθαρχικών Οργάνων" και αντικείμενο την μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα κανονισμών και απονομής δικαιοσύνης από ειδικούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας διοργανώθηκε σήμερα, Τρίτη 31/10/2017, στην Αθήνα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στην ημερίδα εισηγητές ήταν οι Άντζελο Ρηγόπουλος, επικεφαλής του τμήματος Διακυβέρνησης Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA και Εμίλιο Γκαρσία, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος Ακεραιότητας της UEFA. Μετείχαν οι πρόεδροι της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος και της Super League Γεώργιος Στράτος, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, οι πρόεδροι και τα μέλη όλων των Πειθαρχικών και Δικαιοδοτικών Οργάνων της ΕΠΟ και των δύο επαγγελματικών λιγκών, οι νομικοί σύμβουλοι των ΠΑΕ της Super league και της Football League.

Θέματα της ημερίδας ήταν "Τα όργανα της UEFA στη διαχείριση της Δικαιοσύνης" και "Ο Πειθαρχικός Κανονισμός", ενώ ακολούθησε διάλογος των συμμετεχόντων αναφορικά με την προσέγγιση του πειθαρχικού δικαίου στην UEFA, καθώς και την φιλοσοφία και την εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Η ημερίδα αποτελεί την εκκίνηση μιας σειράς ανάλογων εκδηλώσεων με σκοπό την ευρεία και υπεύθυνη ενημέρωση, καθώς και την εκπαίδευση όλων των μελών της ποδοσφαιρικής μας οικογένειας. Ως υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ είχα εξαγγείλει ότι ο βασικότερος στόχος μου ήταν η εδραίωση της ισονομίας στο ποδόσφαιρο. Τώρα, ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας πλέον, σας διαβεβαιώνω πώς όσα υποσχέθηκα ισοδυναμούσαν με δεσμεύσεις οι οποίες θέλω να αποκτήσουν την ετικέτα διοικητικής αξιοπιστίας και δεν ήταν ψευδεπίγραφες προεκλογικές εξαγγελίες, με ημερομηνία λήξης. Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τους δικαστές μας, οι οποίοι στο σύντομο διάστημα της συμμετοχής τους στις επιτροπές της ομοσπονδίας έχουν προλάβει ήδη να ενισχύσουν την εδραίωση του αισθήματος της ισονομίας στον χώρο του ποδοσφαίρου".

Ο κ. Γραμμένος ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι η διαδικασία επικαιροποίησης των κανονισμών θα είναι διαρκής και ήδη βρίσκεται στο τελευταίο του στάδιο ο σχηματισμός μιας εξειδικευμένης ομάδας εργασίας, αποτελούμενης από ειδικούς της ΕΠΟ και της UEFA.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ