ΕΠΟ

"Η UEFA εμπιστεύεται και την ΕΠΟ και την Ελλάδα"

"Η UEFA εμπιστεύεται και την ΕΠΟ και την Ελλάδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H UEFA εκπροσωπήθηκε στην ετήσια τακτική Γ.Σ. της ΕΠΟ από τον Φράντισεκ Λόρινεκ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων, είπε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία και την χώρα μας.

H UEFA εκπροσωπήθηκε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ από τον Φράντισεκ Λόρινεκ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας. Στον χαιρετισμό του, ο Σλοβένος ανέφερε τα εξής:

"Αγαπητέ Πρόεδρε, μέλη της Ε.Ε. , εκπρόσωποι της Γενικής Συνέλευσης σας καλημερίζω,

Είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ που ξαναβρίσκομαι ξανά εδώ στη Γ.Σ. όπως ήμουν πέρσι. Είναι μια δύσκολη περίοδος για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για την UEFA και την ΕΠΟ.

Διέκοψα το πρόγραμμα μου στο Euro της Γαλλίας για να παρευρεθώ στη Συνέλευση σας, παρότι είμαι πολύ απασχολημένος εκεί ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και ως μέλος της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων. Έχετε δει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση από θέματα ασφαλείας. Πρέπει να σας ενημερώσω όμως ότι μέχρι στιγμής η Γαλλική Αστυνομία και οι Γαλλικές αρχές κάνουν πολύ καλή δουλειά. Δεν είμαι μόνο απασχολημένος στη Γαλλία, είμαι και χαρούμενος ως πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σλοβακίας. Αύριο θα παίξουμε με τη Γερμανία και μπορείτε κι εσείς να μας υποστηρίξετε.

Ήλθα εδώ, παρά το φορτωμένο μου πρόγραμμα, διότι είναι πολύ σημαντικό για την UEFA να υποστηρίξει σθεναρά την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θέλω να χρησιμοποιήσω τη θέση μου στο βήμα για να σας ευχαριστήσω όλους σας, που εργάζεστε σε διάφορα επίπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θα ήθελα και πάλι να τονίσω ότι η UEFA εμπιστεύεται και την ΕΠΟ και την Ελλάδα. Μόλις πριν ένα χρόνο διοργανώσατε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση της UEFA, το Euro κάτω των 17, ενώ ένα πολύ σημαντικό Συνέδριο, το Εκλογικό Συνέδριο της UEFA, θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Εκτιμούμε πολύ πως εργάζονται οι εκπρόσωποι, σας που συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές της UEFA, ενώ και στο Διοικητήριο μας εργάζονται πολλοί Έλληνες. Θα αναφέρω μόνο δύο εξ αυτών τον κ. Θεοδωρίδη τον Γενικό μας Γραμματέα και τον κ. Βασάρα ως μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας. Οι Έλληνες έχουν πολύ καλή εικόνα και είναι αποδεκτοί και πολύτιμοι στην UEFA.

Καταλαβαίνουμε, ότι περνάτε μια δύσκολη περίοδο, ειδικά σε σχέση με την Κυβέρνηση. Η UEFA θα υποστηρίξει την ΕΠΟ, η UEFA θα σεβαστεί τον εκλεγμένο Πρόεδρο και τα εκλεγμένα όργανα, και η UEFA θα υποστηρίξει αυστηρά την αυτονομία της Ομοσπονδίας.

Φυσικά θα σας ζητήσουμε να σεβαστείτε αυστηρά το καταστατικό της FIFA και τη UEFA, ειδικά τη συνθήκη της Διαιτησίας και την πολιτική της UEFA για το ποδόσφαιρο.

Γνωρίζω από τη δική μου εμπειρία ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν καλές σχέσεις με την Κυβέρνηση. Σε περίπτωση σύγκρουσης και οι δύο ζημιώνονται η Κυβέρνηση, η Ομοσπονδία, αλλά τελικά το ποδόσφαιρο.

Είναι πολύ σημαντικό, ότι πρέπει να είστε ενωμένοι στην Ομοσπονδία, οι εκπρόσωποι, οι ομάδες, οι διαιτητές, οι χορηγοί και είναι πολύ σημαντικό ακόμη να προσπαθήσουμε να είμαστε ενωμένοι στην UEFA σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Το σύνθημα το γνωρίζουμε όλοι: όσο είμαστε ενωμένοι είμαστε δυνατοί!

Αγαπητοί εκπρόσωποι της Γενικής Συνέλευσης, αγαπητοί συνάδελφοι,

Θέλω να ευχηθώ επιτυχία και θέλουμε να σας ξαναδούμε στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ευχαριστούμε και πάλι για όσα έχετε κάνει για το ποδόσφαιρο!

Καλή τύχη και να απολαμβάνετε το ποδόσφαιρο!"

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ