ΕΠΟ

Η τρίτη προσφυγή για τις εκλογές της ΕΠΟ

Η τρίτη προσφυγή για τις εκλογές της ΕΠΟ
Μητρόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 16:00 συνεδριάζει το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ για να εξετάσει τις προσφυγές της αντιπολίτευσης και του Βίκτωρα Μητρόπουλου για τις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας.

Για τρίτη φορά σε διάστημα 30 ημερών το διαιτητικό δικαστήριο θα αποφανθεί στην συνεδρίαση τους στις 16:00 για την τύχη των εκλογών της ΕΠΟ.

Η πρώτη ήταν στις 8 Σεπτεμβρίου όταν είχε αναβάλει την προγραμματισμένη για την 1η Οκτώβρη διεξαγωγή τους επειδή δεν είχε οριστεί εκλογική επιτροπή.

Η δεύτερη ήταν στις 27 Σεπτέμβρη, όταν είχε απορρίψει την προσφυγή της αντιπολίτευσης, που είχε ζητήσει να μη διεξαχθούν στις 26 Οκτωβρίου λόγω μη νόμιμης σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ που είχε προκηρύξει τις αρχαιρεσίες με μόλις 11 από τα 21 μέλη.

Η τρίτη θα είναι σήμερα όταν θα εξεταστούν δύο προσφυγές:

Η πρώτη είναι από την αντιπολίτευση, που ζητάει να οριστεί προσωρινή διοίκηση για διάστημα 10 ημερών ώστε να διεξαγάγει αυτή τις εκλογές επειδή θεωρεί ότι η θητεία της υπάρχουσας έληξε στις 5 Οκτωβρίου που συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τις εκλογές στις 6 Οκτωβρίου του 2012. Οι αρχαιρεσίες δηλαδή να γίνουν κανονικά αλλά με άλλη διοίκηση.

Η δεύτερη είναι από τον Βίκτωρα Μητρόπουλο και τον Αριστείδη Ξηντάρα, ως μέλη των ερασιτεχνικών σωματείων Αιγάλεω και Κηφισιά 2000. Οι δύο τους ζητούν τον ορισμό προσωρινής διοίκησης για τον ίδιο λόγο με την αντιπολίτευση, για διάστημα όμως, πέντε μηνών ώστε «η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου να γίνει με πλήρη τήρηση της νομιμότητας». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ζητείται και η ακύρωση των εκλογών: η διεξαγωγή τους δηλαδή με τον νόμο του 2004 και όχι με το καταστατικό της ΕΠΟ το οποίο με τον νόμο Κοντονή «πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία». Ο δε νόμος λέει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται με διευρυμένο εκλογικό σώμα και διαφορετικό εκλογικό σύστημα.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί και θα ξέρουμε οριστικά και αμετάκλητα αν οι εκλογές της ΕΠΟ διεξαχθούν στις 26 Οκτωβρίου.

Αν γίνει δεκτή η προσφυγή της αντιπολίτευσης οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την προγραμματισμένη ημερομηνία αλλά με διαφορετική διοίκηση στην ΕΠΟ.

Αν γίνει δεκτή η προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου τότε οι εκλογές θα αναβληθούν για δεύτερη φορά και το κυριότερο θα πρέπει να διεξαχθούν (όταν γίνουν) με διαφορετικό εκλογικό σύστημα από αυτό που προβλέπεται στο καταστατικό της ΕΠΟ με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό (ενδεχομένως παρέμβασηFIFA)

Τα ονόματα που προτείνονται

Τόσο η αντιπολίτευση αλλά και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος προτείνουν διαφορετικές λίστες με ονόματα για προσωρινή διοίκηση εφόσον οι προσφυγές τους γίνουν δεκτές.

Στα ονόματα της αντιπολίτευσης υπάρχουν εκπρόσωποι των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Παναιτωλικού, οι Βαγγέλης Ασλανίδης, Μάκης Γκαγκάτσης, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, Μάκης Μπελεβώνης αντίστοιχα, αλλά και πρόεδροι ενώσεων.

Τα ονόματα είναι τα εξής:Αντωνίου Αστέριος (ΕΠΣ Πέλλας), Ασλανίδης Ευάγγελος (ΑΕΚ), Βακάλης Νικόλαος (Σάμου), Βρακας Κωνσταντίνος (Ηπείρου), Γιαρένης Δημήτριος (ΕΠΣΑΝΑ), Γκαγκάτσης Χρυσόστομος (ΠΑΟΚ), Γραμμένος Ευάγγελος (Μακεδονίας), Γρηγορίου Ζήσης (Λάρισας), Δημητρίου Παναγιώτης (Αθηνών), Διακοφώτης Παναγιώτης (Δωδεκανήσου), Κιουπτσίδης Δημοσθένης (Γρεβενών), Λασκαράκης Περικλής (Θεσσαλίας), Μαυροκουκουλάκης Εμμανουήλ (Παναθηναϊκός), Μπελεβώνης Γεράσιμος (Παναιτωλικός), Πανίδης Γεώργιος (Ξάνθης), Παπαχρήστος Παναγιώτης (Αιτωλοακαρνανίας), Τρομπούκης Αθανάσιος (Αρτας), Ψαρόπουλος Σταύρος (Λέσβου), Φρέρης Ειρηναίος (Κυκλάδων), Χατζηιωάννου Ευάγγελος (Αγροτικός Αστέρας), Χατζησαρόγλου Γεώργιος (Δράμας).

Αναπληρωματικά μέλη:Αντωνιάδης Κωνσταντίνος, Δαμιανίδης Χαράλαμπος, Δανιήλ Αγγελος, Καρτσακλάς Θωμάς, Μαλιούφας Λεωνίδας, Σακελλάρης Κωνσταντίνος, Κατσανάκης Χαράλαμπος, Σιδέρης Βασίλειος, Αυλωνίτης Νικόλαος, Σαρηγιανίδης Σταύρος, Τριανταφύλλου Δημήτριος, Φλωτόπουλος Φώτιος.

Η λίστα του Βίκτωρα

Οι εκλεκτοί του Βίκτωρα Μητρόπουλου είναι οι:Μητρόπουλος Βίκτωρας, Σκαρτάδος Γεώργιος, Κασιμάτης Γεώργιος, Δομάζος Μίμης, Καμάρας Αριστείδης, Δέδες Αλέξιος, Αγραφιώτης Τάκης, Μαχλάς Νικόλαος, Βαλαώρας Ιωάννης, Τουντσιάρης Θεοφάνης, Παναγιωτάκης Βασίλης, Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Στράτος Γεώργιος, Σφακιανάκης Στυλιανός, Δαμουράκης Ιωάννης, Βουγίδης Αντώνιος, Χαραλαμπίδη Γαρυφαλλιά, Κονταρίδης Χρήστος, Ασλανίδης Απόστολος, Ξηντάρας Αριστείδης, Αντωνιάδης Αντώνης.

Αναπληρωματικά μέλη: Σταβλάς Σπυρίδων, Χρονόπουλος Αλέξιος, Καπράνας Κωνσταντίνος, Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος, Παυλόπουλος Χαράλαμπος, Δέδες Γρηγόρης, Μάρκου Κωνσταντίνος, Χάιτας Στάθης, Καραγκιοζόπουλος Παναγιώτης.

Photo credits: Action images

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ