ΕΠΟ

Η "πάσα στα θρανία", γίνεται... ασίστ!

Η "πάσα στα θρανία", γίνεται... ασίστ!

Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισαν οι συμμετέχοντες στην έναρξη του προγράμματος "Πάσα στα θρανία", το οποίο οργανώνει η ΕΠΟ. Τι δήλωσαν οι Σάκης Τσιώλης, Κώστας Τσάνας και Μπάμπης Ζελενίτσας.

Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισαν οι συμμετέχοντες στην έναρξη του προγράμματος "Πάσα στα θρανία", το οποίο οργανώνει η ΕΠΟ και εφαρμόζει σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2017-2018.

Η πρεμιέρα έγινε στην Θεσσαλία και μέχρι το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί άλλες 13 επισκέψεις σε σχολεία και ειδικά σχολεία στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, καθώς και στην Αττική.

Ας δούμε τι δήλωσαν σχετικά στο epo.gr οι Σάκης Τσιώλης, Κώστας Τσάνας, Μπάμπης Ζελενίτσας, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, είχαν τη χαρά να συναναστραφούν με παιδιά και την τιμή να συμμετάσχουν στο πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, που καθιστά το ποδόσφαιρο προσιτό και φιλικό προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, επικοινωνώντας τους ταυτόχρονα πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων.

Σάκης Τσιώλης (προπονητής)

"Διαπίστωσα ξεκάθαρα τη χαρά στα μάτια των παιδιών. Επίσης, κατάλαβα ότι αυτές οι επισκέψεις είχαν τεράστιο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας, καθώς ακόμη δέχομαι τηλεφωνήματα από κατοίκους της Θεσσαλίας και ΜΜΕ που ζητούν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της Ομοσπονδίας και τη γνώμη μου γι’ αυτό. Μπορώ να πω ότι πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που θα προωθήσει αποφασιστικά το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου στους μικρούς μαθητές. Γιατί μπορεί οι περισσότεροι να μην έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αστέρια του αθλήματος, όμως όλοι θα λάβουν τα ευεργετικά αποτελέσματα από την ενασχόληση με αυτό, τόσο στο σώμα, όσο στο πνεύμα. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία για την οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων σε όλη την επικράτεια".

Κώστας Τσάνας (ομοσπονδιακός προπονητής)

"Ειλικρινά ενθουσιάστηκα από τη διάθεση και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μικροί μαθητές κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι αντιλήφθηκαν πως το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα άθλημα με τα χαρακτηριστικά που ακούνε από τους μεγαλύτερους σε ηλικία στον περίγυρό τους, αλλά ένα άθλημα που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο ζωής τους, να συμβάλει καθοριστικά με θετικό τρόπο στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Άκουσαν, ίσως για πρώτη φορά τόσο έντονα, ότι το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ’ όλα ένα όμορφο παιχνίδι. Οι επισκέψεις ήταν διαδραστικές, καθώς εκτός των παιδιών και των εκπαιδευτικών, αποκομίσαμε κι εμείς πλούσιες εμπειρίες. Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίζω ότι οι αίθουσες πλημμύρισαν από αγνά συναισθήματα"!

Μπάμπης Ζελενίτσας (Τεχνικός Δ/ντης ΕΠΟ)

"Ήταν μια δράση, την οποία μέσα από τα μάτια των παιδιών καταλάβαμε πόσο ανάγκη έχουν να μάθουν από αναγνωρισμένους επαγγελματίες τις απλές και καθημερινές έννοιες του ποδοσφαίρου. Να δουν πόσο σημαντικό είναι να ασχολείται κάποιος με τον αθλητισμό, να μάθουν ότι η βία και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο και πάνω από όλα να διδαχτούν ότι η συμμετοχή στον αγώνα έχει μεγαλύτερη αξία από τη νίκη! Η ανταπόκριση που βρήκαμε μας γεμίζει ικανοποίηση και μας βοηθά να προσπαθήσουμε πιο πολύ για να διευρύνουμε τέτοιου είδους δράσεις όσο το δυνατόν περισσότερο".

Πηγή: epo.gr

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ