ΕΠΟ

Η κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΠΟ για όλες τις αλλαγές

ΕΠΟ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΠΟ EUROKINISSI SPORTS

Συνεδριάζει σήμερα (22/6) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και εκεί αναμένεται να περάσουν οι κανονισμοί που θα ισχύσουν στην ερχόμενη περίοδο.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η σημερινή συνεδρίαση (22/6) της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αφού αναμένεται να περάσουν οι κανονισμοί που θα ισχύσουν στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα θα τεθούν προς έγκριση ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ, ο Κανονισμός Ιδιότητας και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών, αλλά και ο Κανονισμός Διαιτησίας, ο οποίος συντάσσεται από τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα προβλέπουν ότι μια ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα σε περίπτωση που οπαδοί της εισβάλλουν τρεις φορές στον αγωνιστικό χώρο και εκδηλώσουν ακραία συμπεριφορά, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Π.Κ.

Επίσης, μειωμένες σε σχέση με όσα ίσχυαν, θα είναι οι ποινές που θα επιβάλλονται σε παράγοντες και ΠΑΕ που προβαίνουν σε δυσφημιστικές δηλώσεις ή ανακοινώσεις εναντίον των διαιτητών, της ΚΕΔ, της ΕΠΟ και των μελών της και εναντίον της αθλητικής δικαιοσύνης. Τα πρόστιμα είναι ελαφρώς μειωμένα, ενώ στην δεύτερη υποτροπή θα προβλέπεται αφαίρεση ενός βαθμού από την υπαίτια ομάδα, αντί δύο βαθμών που ίσχυαν ως τώρα.

Η αρμοδιότητα για τις συγκεκριμένες παραβάσεις φεύγει από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ οι σχετικές διατάξεις μεταφέρονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας στον Πειθαρχικό Κώδικα.

Όσον αφορά στον κανονισμό ιδιότητας μεταγραφών ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ, κάθε ομάδα μπορεί να έχει στο δυναμικό της οκτώ αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές (από χώρες δηλαδή που δεν είναι μέλη της Ε.Ε.), αρκεί οι τρεις εξ αυτών να είναι κάτω των 23 ετών. Μάλιστα, από αυτούς μπορεί να χρησιμοποιεί σε κάθε παιχνίδι ως και πέντε, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Εν ολίγοις, θα συζητηθούν πολλά κρίσιμα ζητήματα αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να τονιστεί πως το παρών στην συνεδρίαση θα δώσει και η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί και κάποιο άλλο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ