ΕΠΟ

Γραμμένος: "Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με χαλίφηδες και πρακτικές χαλίφηδων"

Γραμμένος: "Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με χαλίφηδες και πρακτικές χαλίφηδων"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Γραμμενος μίλησε για την στήριξή του από τους δυο "Δικεφάλους", για την παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή στο ποδόσφαιρο και για τον αντίπαλό του, Γιώργο Καλαντζή.

Στην εφημερίδα SportDay, μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος μίλησε για την στήριξή του από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για την παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή και για τον αντίπαλό του στη μάχη της προεδρίας, Γιώργο Καλαντζή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη στήριξη από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: "Ο καθένας κρίνεται από τη στάση και τις θέσεις του. Η επί 30 χρόνια πορεία μου στο ποδόσφαιρο έχει αποδείξει πως δεν μπορώ να συμβιβαστώ με χαλίφηδες και πρακτικές χαλίφηδων. Δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός μου η “κατάληψη” της θέσης του προέδρου της ΕΠΟ. Δεν συμβιβάστηκα ποτέ με τις πρακτικές όλων όσων αμαύρωσαν την εικόνα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, ούτε έσκυψα ποτέ το κεφάλι. Αντίθετα τις κατήγγειλα επί πολλά χρόνια με κόστος τόσο σε προσωπικό, όσο κυρίως για την ΕΠΣ Μακεδονίας. Από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσα πως η παράταξή μας έχει τη στήριξη του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ (τότε και του Παναθηναϊκού). Είναι άλλη η έννοια της υποστήριξης κι εντελώς διαφορετική αυτή της χειραγώγησης. Εν κατακλείδι, ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του".

Για την παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή και για τα προβλήματα στην ΕΠΟ: "Θα ήταν εξαιρετικά αφελής να πιστέψει κανείς ότι δύο απολύσεις κι ένας αρχιδιαιτητής αρκούν για να λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Λυπάμαι που το λέω, αλλά στη χώρα μας η πλειοψηφία των εμπλεκομένων με το ποδόσφαιρο κινείται γύρω από μία “σφυρίχτρα” και ένα “σημαιάκι”. Η επόμενη μέρα, με μία αιρετή διοίκηση στην ΕΠΟ, δε βρίσκει αίφνης το ποδόσφαιρο με λυμένα τα προβλήματα του. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να αλλάξει η νοοτροπία δεκαετιών. Κάποιες καταστάσεις στο ποδόσφαιρο έχουν γίνει βιωματικές. Σε κάθε περίπτωση όμως από την πρώτη μέρα πρέπει να δείξεις την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί το ποδόσφαιρο, προκαταλαμβάνοντας τους ενδιαφερόμενους για τις επόμενες κινήσεις σου".

Για τον αντίπαλό του στις εκλογές, Γιώργο Καλαντζή: "Εκτιμώ την προσφορά του Γιώργου Καλαντζή μέσα από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας. Πρόκειται περί ενός ανθρώπου που δεν προκάλεσε και δεν έχω να του προσάψω απολύτως τίποτα μεμπτό. Δεν γνωρίζω όμως τα της ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός ότι ασχολούμαι επί 30 χρόνια με το άθλημα. Ομολογώ ότι μου προκάλεσε έκπληξη η επιλογή του, τουλάχιστον από τις ΕΠΣ που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ