ΕΠΟ

Γραμμένος: "Δεν ήξερε ο Κοντονής, πίσω από τον Βίκτωρα η ΕΠΟ"

Γραμμένος: "Δεν ήξερε ο Κοντονής, πίσω από τον Βίκτωρα η ΕΠΟ"
Γραμμένος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Γραμμένος επιτέθηκε στην ΕΠΟ, υποστηρίζοντας ότι αυτή βρίσκεται πίσω από την κίνηση του Βίκτωρα Μητρόπουλου και όχι ο Σταύρος Κοντονής.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη "μάχη" που δίνει για τις εκλογές στην ΕΠΟ, την προσφυγή Μητρόπουλου και τον Δημήτρη Ελευθεριάδη μίλησε στον Libero 107.4 ο υποψήφιος πρόεδρος της ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος.

Υποστήριξε ότι πίσω από την προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου στο Διαιτητικό βρίσκεται η ΕΠΟ και όχι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος "πιστεύω ότι δεν το γνώριζε όλο αυτό".

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Βαγγέλης Γραμμένος ανέφερε:

" Όχι μόνο εγώ, όλη η παράταξη που εκπροσωπώ έχουμε ένα τρίμηνο, τετράμηνο που οργώνουμε όλη τη χώρα. Τα αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά και φαίνονται κάθε, μα κάθε μέρα, αλλά δυστυχώς κάποιοι κύριοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει. Δεν το δέχονται και χρησιμοποιούν μεθόδους για να ανακόψουν τη νικηφόρα πορεία της δικής μας παράταξης. Εγώ όταν λέω κάτι, έχω συναίσθηση αυτών που λέω. Τα λέω με απόλυτη επίγνωση. Σήμερα θα υπήρχε ένα αποτέλεσμα Γενικής Συνέλευσης, ένα πολύ μεγάλο crash test ενόψει των εκλογών που θα καταδείκνυε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο τη δυναμική της παράταξης που εκπροσωπώ. Θα ήταν νικήτρια η δική μας παράταξη.

Πριν από τρεις ημέρες, ο κ. Μητρόπουλος και ένα ερασιτεχνικό σωματείο, της Κηφισιάς, προσέφυγαν στο διαιτητικό δικαστήρio εναντίον της ΕΠΟ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το καταστατικό, και ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος του 2006. Πήγαν δύο μέρη, ο Μητρόπουλος και το σωματείο της Κηφισιάς από τη μία και από την άλλη η ΕΠΟ να αντιδικήσουν, να μπουν μέσα στην αίθουσα, λέγοντας η μία πλευρά ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το καταστατικό και η ΕΠΟ από την άλλη, ότι πρέπει να εφαρμοστεί. Εμείς δε συμμετείχαμε σε αυτό το δικαστήριο. Μπήκαν μέσα ως αντίδικοι και βγήκαν αγκαλιά... Οι δύο διαιτητές της ΕΠΟ και στη μέση τρεις τακτικοί δικαστές. Οι δικηγόροι της ΕΠΟ είπαν ότι έχει δίκιο ο κ. Μητρόπουλος, είπαν ότι δε θα εφαρμόσουμε το καταστατικό, αλλά το νόμο, με σκοπό να μη γίνουν οι εκλογές και να μην κερδίσει η παράταξη Γραμμένου.

Εγώ λέω τι έκανε η ΕΠΟ... Δηλαδή δεν μπορείς ενώ είσαι αντίδικος, να βγαίνεις με αγκαλιές και φιλιά... Ποιο ήταν το συμφέρον του κ. Μητρόπουλου; Μην μου πει κανείς ότι είχε αγνές προθέσεις... Αποδείχθηκε αυτό, γιατί αν η ΕΠΟ κρατούσε τη θέση της, δε θα έβγαινε αυτή η απόφαση, θα έβγαινε η αντίθετη. Η πορεία και η μάχη συνεχίζεται. Πίσω από όλο αυτό, κρύβεται η ίδια η ΕΠΟ και πιθανόν και άνθρωποι που την καθοδηγούν. Εγώ, χθες το βράδυ συγκάλεσα της παράταξή μας στην Αθήνα. Ανταποκρίθηκαν 31 Ενώσεις, υπέγραψαν το κείμενο που έστειλα, όπου από κάτω φαίνεται ποιες Ενώσεις έδωσαν το παρών. Οι άνθρωποι αυτοί που συμπλέουν μαζί μας, είναι άνθρωποι που θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο".

Για τη σχέση του με τον Νίκο Τζώρτζογλου:

"Και να μη με ψηφίσει ο Τζώρτζογλου, είναι φίλος μου. Ο Νίκος είναι από τους ανθρώπους που εκτιμώ, για το θάρρος της γνώμης του και για τις extreme απόψεις του. Εγώ μιλάω μαζί του κάθε μέρα και χθες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε σου στέλνω άνθρωπο. Αν του έλεγα να έρθει, θα ερχόταν, αλλά ήθελα να τον προφυλάξω. Ό,τι και να κάνει, είναι φίλος μου και αυτό δεν αλλάζει".

Για τον Ελευθεριάδη:

"Δεν έχω άποψη, αλλά πρέπει να πω ότι δεν είναι αυτός που ευθύνεται για τα δεινά του ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ έχει διοίκηση και ο Ελευθεριάδης δεν είναι μέλος της διοίκησης. Σήμερα η παράταξή του θα είχε υποστεί μία συντριπτική ήττα, που θα ήταν το προμήνυμα για τις εκλογές της 26ης του Οκτώβρη. Αποδείχθηκε ότι θα ψήφιζαν όλοι, ήρθαν και υπέγραψαν το κείμενο, που το έστειλα ήδη στον κ. Κουτσοκούμνη, στον κ. Κοντονή και έχω στείλει και ένα δελτίο Τύπου και θα δείτε και ποιες ενώσεις συμπεριλαμβάνονται σε αυτό".

Για την κίνηση Σταύρου Κοντονή να ζητήσει την παρέμβαση της FIFA:

"Η FIFA δεν αναγνωρίζει την απόφαση του δικαστηρίου, συνεπώς η προσωρινή διοίκηση που όρισε το δικαστήριο, η μισή του Μητρόπουλου και μισή της ΕΠΟ, δεν ισχύει. Η FIFA δεν την αναγνωρίζει, παραμένει η προηγούμενη διοίκηση και έρχονται από τη Δευτέρα οι άνθρωποι, ο κ.Κουτσοκούμνης, όπου πάμε σε μία άλλη κατάσταση, με ορισμό προσωρινής διοίκησης. Με την απόλυτη επιλογή των προσώπων από την FIFA. Εκεί δεν χωρούν ούτε δικαστήρια, ούτε τίποτα. Γνωρίζοντας αυτό ο κ. Κοντονής δικαίως το έκανε αυτό. Δεν ξέρω αν υπάρχει νεότερη ανακοίνωση από τον κ. Κοντονή".

Για το ρόλο του Σταύρου Κοντονή:

"Δεν μπορώ να του χρεώσω τίποτα. Πιστεύω ότι δεν το γνώριζε όλο αυτό. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Μητρόπουλος ήταν δικός του άνθρωπος, το απορρίπτω κατηγορηματικά. Δεν υπάρχει περίπτωση. Μην το συζητάτε καν. Το σημείο όπου διαφωνώ, είναι ότι θέλει προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής, ενώ εγώ θέλω με προσωρινή διοίκηση με σύντομη διάρκεια ζωής, δύο μηνών. Να κάνει αυτά που πρέπει, να πάμε σε δημοκρατικές εκλογές και να μπορέσει να εφαρμόσει και το πρόγραμμά της. Αυτό είναι στην κρίση της παγκόσμιας ομοσπονδίας και θα είναι απόλυτα σεβαστή η όποια απόφαση.

Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας. Πρέπει να εκπροσωπηθεί η παράταξη μέσα στην προσωρινή διοίκηση. Είναι φυσιολογικό να κληθούμε στις διαπραγματεύσεις. Εγώ μπορώ να βγάλω εγγράφως με υπογραφές 32 ενώσεις. Η άλλη πλευρά μπορεί; Οι Ενώσεις είναι 55. Αυτές τις ενώσεις τις έχω εδώ και δύο μήνες και βγαίνουν επώνυμα και υπογράφουν. Ας βγει και η άλλη πλευρά και ας δώσει με υπογραφές πόσες Ενώσεις τη στηρίζουν σήμερα. Αν βγει και πει, έχω κι εγώ 30 ενώσεις, δεν γίνεται...".

Κλείνοντας, ανέφερε:

"Εμένα με ενδιαφέρει η συνοχή της παράταξής μου και το όραμα που έχουμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε δημοκρατικές εκλογές σε σύντομο διάστημα για να πάει η Ομοσπονδία στην επόμενη ημέρα, που θα είναι μία άλλη μέρα. Ο Βαγγέλης ο Γραμμένος εκπροσωπεί το σύνολο των Ενώσεων και 10 ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες της Super League. Όλες οι ΠΑΕ θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Εγώ δεν θέλω να φέρω έναν χαλίφη στη θέση του χαλίφη, να το ξέρουν όλοι καλά αυτό! Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω εγώ κάτι τέτοιο, να τελειώνουμε με αυτό...

Όσοι μιλούν για βαλίτσες, να μας πουν από που φεύγουν, που πηγαίνουν και τι έχουν μέσα... Ξέρω μόνο την τσάντα του μαχόμενου δικηγόρου που κρατάω κάθε μέρα. Αυτή η επιτροπή εξομάλυνσης είναι η προσωρινή διοίκηση. Η FIFA συνεδρίασε χθες και μεταξύ των θεμάτων, το πρώτο ήταν την Ελλάδα. Από Δευτέρα έρχονται για ουσιαστικές συζητήσεις. Αυτό το κομμάτι το έχει αναθέσει η FIFA στον κ.Κουτσκοκούμνη, αυτός και το επιτελείο του θα το χειριστεί. Το κλιμάκιο είναι μεικτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Επιτροπή εξομάλυνσης" για την ΕΠΟ όρισε η FIFA

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: Action Images

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ