ΕΠΟ

Γκιρτζίκης: "Συντάχθηκε με τις απαιτήσεις της UEFA ο κανονισμός"

Γκιρτζίκης: "Συντάχθηκε με τις απαιτήσεις της UEFA ο κανονισμός"
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αναφέρθηκε στο νέο κανονισμό αδειοδότησης ο οποίος θα ισχύει από εδώ και στο εξής και θα βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να εναρμονιστούν οι ομάδες με τις διαταγές της UEFA.

Από την Τετάρτη (2/12) είναι διαθέσιμος για όλες τις ομάδες ο νέος κανονισμός αδειοδότησης των ομάδων ο οποίος θα έχει άμεση εφαρμογή από την επόμενη κιόλας σεζόν και συγκεκριμένα για την περίοδο 2016-17.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, με δηλώσεις που έκανε υποστήριξε ότι ο νέος κανονισμός συντάχθηκε με τις απαιτήσεις της UEFA και θα βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να εναρμονιστούν οι ομάδες με όσα θέλει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"·Ο Κανονισμός Αδειοδότησης Ομάδων (Έκδοση 2015)

·Η Δήλωση Δέσμευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

·Εγκύκλιος Super League (2016-2017) με σκοπό τη μέγιστη διαφάνεια και τη δυνατότητα ενημέρωσης κάθε ενδιαφερομένου.

Στο προοίμιο του αναθεωρημένου κανονισμού ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γεώργιος Γκιρτζίκης αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρουσιάζει τον νέο αναθεωρημένο Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων (έκδοση 2015). Ο Κανονισμός συντάχθηκε με βάση τις απαιτήσεις της UEFAκαι θα εφαρμοστεί για τη χορήγηση αδειών συμμετοχής στις διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα της περιόδου 2016-2017.

Η Διεύθυνση Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που έχει την ευθύνη για τη χορήγηση άδειας συμμετοχής στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις, στελεχώνεται από εξειδικευμένο και πλήρως καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η λειτουργία της Διεύθυνσης ελέγχεται σε ετήσια βάση από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης που επιλέγει ηUEFA, ο οποίος εγγυάται το αδιάβλητο της διαδικασίας και την τήρηση του Κανονισμού Αδειοδότησης.

Η διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων παραμένει υποχρεωτική για όλες τις ΠΑΕ - μέλη τηςSuperLeagueκαι της FootballLeague. Στόχοι τηςUEFAκαι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι οι ομάδες να εκσυγχρονίσουν την επιχειρησιακή τους λειτουργία, να εξορθολογίσουν την οικονομική τους πολιτική, να βελτιώσουν τις υποδομές τους (γήπεδα και προπονητικά κέντρα) και κυρίως να δώσουν προτεραιότητα στην ανάδειξη νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Στον τελευταίο στόχο η Ομοσπονδία δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση με τον νέο αναθεωρημένο Κανονισμό.

Ο Κανονισμός Αδειοδότησης μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη χρόνιων παθογενειών του ποδοσφαίρου, στην οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ, στην εγκαθίδρυση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας, στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος υγιούς ανταγωνισμού και τελικά στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας στο σύνολό του.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παραμένει στο πλευρό όλων των ομάδων που επιθυμούν την ουσιαστική εφαρμογή του Κανονισμού, ώστε σταδιακά και μεθοδικά τα ελληνικά πρωταθλήματα να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο»".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ