ΕΠΟ

Γκιρτζίκης: "Η χολή και η κακία δεν δικαιολογεί τη διαστρέβλωση"

Γκιρτζίκης: "Η χολή και η κακία δεν δικαιολογεί τη διαστρέβλωση"

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, με ραδιοφωνικές του δηλώσεις αναφέρθηκε στην παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο φιλικό με την Τουρκία και στα όσα γράφτηκαν για τη μη χειραψία των δυο ανδρών.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης παραχώρησε συνέντευξη στη ραδιοεφημερίδα της ΕΡΑΣΠΟΡ μιλώντας στους Δημήτρη Μαλισιώβα και Βασίλη Μότση.

Σε αυτή αναφέρθηκε στην παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο φιλικό με την Τουρκία και στα όσα γράφτηκαν για τη μη χειραψία που είχαν οι δυο άνδρες τονίζοντας ότι όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και κάποιοι βγάζουν τη χολή και την κακία τους.

Μάλιστα ευχαρίστησε δημόσια τον Πρωθυπουργό για την όλη στάση του προς τους διεθνείς ποδοσφαιριστές αλλά και τον ίδιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Θέλω να πιστεύω ότι ο προπονητής με τους συνεργάτες του έχει όλο το χρόνο για να μοντάρει την ομάδα, ώστε να είναι έτοιμη στην προκριματική φάση του Μουντιάλ το 2018. Ο κ. Σκίμπε θα παρακολουθήσει όλους τους ποδοσφαιριστές σε Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα επιδιώξει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα, γιατί στην άμυνα δεν έχουμε πρόβλημα. Οι παίκτες είναι καλοί και τους διακρίνει το μεράκι ,αλλά και το πείσμα για διάκριση».

Για της ήττες από αδύναμους αντιπάλους, όπως τα Νησιά Φερόε, Φινλανδία και Λουξεμβούργο: «Αυτό που συνέβαινε στην εθνική δεν είναι κάτι που πρέπει να το βγάλουμε προς τα έξω και επιδιώκουμε εδώ και μήνες να διορθώσουμε την κατάσταση, ώστε αυτά που αντιμετωπίσαμε, να τα προσπεράσουμε για να μην επαναληφθούν. Ο προπονητής μελετά τα πάντα και έχει καταλάβει πολλά πράγματα. Θα έχω τακτικές συναντήσεις μαζί του και ανταλλαγή απόψεων, ώστε να τα αντιμετωπίσουμε».

- Ποια θέματα εννοείτε;
«Ήταν θέματα συνοχής και πειθαρχίας, εντάξει, τι να πω. τώρα; Άλλωστε έχουν μιλήσει και οι παίκτες για αυτά».

- Τελικά ποιος ευθύνεται;
«Όχι δεν θα κάνω συζήτηση για αυτά τα θέματα».

Για τα όσα γράφτηκαν για τη χειραψία με τον Πρωθυπουργό στην Τουρκία;
"Πολύς λόγος έγινε γι' αυτό. Ο κ. Τσίπρας μας τίμησε με την παρουσία του, είχαμε εγκάρδια συζήτηση την ώρα του αγώνα, ενδιαφέρθηκε για την ομάδα και δέχτηκε την πρόταση μου με τη λήξη του αγώνα, να κατέβει στα αποδυτήρια, όπου ευχήθηκε στην αποστολή καλή συνέχεια.

Η χολή και η κακία που έβγαλαν κάποιοι, δεν δικαιολογεί το να διαστρεβλώνονται τα πραγματικά γεγονότα. Άλλωστε υπάρχουν φωτογραφίες, που διαψεύδουν τις κακίες. Ο κ. Τσίπρας ήταν άψογος απέναντι σ' εμένα και την αποστολή της εθνικής ομάδας και οφείλω να τον ευχαριστήσω δημόσια γι' αυτό. Τα παιδιά πήραν κουράγιο από τη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό".

- Για το αν αισθάνεται ότι η κριτική προς το πρόσωπό του αντανακλά προηγούμενες ηγεσίες;
"Η κακία και η χολή περισσεύει και θα σας πω κάτι που διάβασα τελευταία. Ότι διενεργείται από ανακριτή και εισαγγελέα έρευνα για την υπόθεση Ντάλας. Κι εγώ ρωτώ. Βρήκα σύμβαση 175.000 ευρώ ετησίως, την οποία κατέβασα στα 90.000. Γιατί το Μέσο βγαίνει και παροτρύνει τον εισαγγελέα να κάνουν έρευνα, αντί να μας δώσουν τα εύσημα".

Για τον ορισμό του Παππά, που προσφάτως βγήκε από τη λίστα των διεθνών, και το αίτημα του Παναθηναϊκού για ξένο ρέφερι στη Λεωφόρο;
"Η ΚΕΔ αποφάσισε και έβγαλε κάποιους διαιτητές από τη λίστα των διεθνών, αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος δεν είναι διεθνής παύει να είναι διαιτητής. Απλώς αυτά τα παιδιά δεν τα επέλεξε η ΟΥΕΦΑ σε πολλά παιχνίδια και δεν είχαν την εξέλιξη που έπρεπε. Αποφασίσαμε να βάλουμε νέους και να φτάσουν ψηλότερα, αν μπορούν.

Ο κ. Παππάς είναι εξαιρετικός διαιτητής, το ότι δεν είναι διεθνής δεν σημαίνει ότι δεν έχει ικανότητες. Κάποιος θα έπαιζε στο παιχνίδι, έτυχε αυτό στον κ. Παππά . Του εύχομαι να κάνει καλό παιχνίδι, και να μην αφήσει παράπονα σε κανένα.

Θέλω να ευχηθώ, να γίνει ένας αγώνας σε καθαρά και πολιτισμένα πλαίσια, όπως όταν οι ομάδες παίζουν στην Ευρώπη, Τότε μπορούν, δεν ξέρω γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και εδώ. Να μην δυναμιτίζουν το κλίμα με δηλώσεις που φανατίζουν και δημιουργούν πρόβλημα στις ίδιες τις ομάδες".

Όσο για το αίτημα για ξένο διαιτητή;
" Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης των Ελλήνων διαιτητών. Τους εμπιστευόμαστε απόλυτα, είναι ικανοί να διευθύνουν κάθε ματς, αυτός που τους ορίζει, ορίζει κάθε φορά αυτόν που κρίνει ότι πρέπει να παίζει στα παιχνίδια. Άλλωστε όλα τα ματς είναι ντέρμπι.

Σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα φέρναμε ξένο διαιτητή. Έχουμε Έλληνες και αλίμονο, αν ο Παναθηναϊκός ή όποια άλλη ομάδα, απευθύνεται στην Ομοσπονδία ζητώντας εξαίρεση διαιτητών. Γιατί δεν το κάνουν αυτό στην ΟΥΕΦΑ σε αγώνες Champions League ή Europa League. Ας φροντίσουν να μην το κάνουν και στην Ελλάδα, διότι η Ομοσπονδία θα αναγκαστεί να πάρει άλλα μέτρα που δεν θα αρέσουν καθόλου".

Τι μέτρα;
"Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Είναι μέτρα βάσει των οποίων δεν θα επιτρέπουμε να εξελίσσονται καταστάσεις που δημιουργούν προβλήματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ