ΕΠΟ

Γκιρτζίκης: "Ο Σαραϊδάρης διευκόλυνε τους σχεδιασμούς για προσωρινή διοίκηση"

Γκιρτζίκης: "Ο Σαραϊδάρης διευκόλυνε τους σχεδιασμούς για προσωρινή διοίκηση"
Γκιρτζίκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για σχέδιο από πλευράς του Δημήτρη Σαραϊδάρη και ευχήθηκε σε αυτό να μην πήρε μέρος και ο πρόεδρος της λίγκας Γιώργος Στράτος. Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ σημείωσε πως έχει αποδείξεις για ότι υποστηρίζει ενώ αναφέρθηκε και στο ισπανικό μοντέλο διαιτησίας.

Στην αντεπίθεση με βαρύτατες μάλιστα κατηγορίες για σχέδιο από πλευράς του Δημήτρη Σαραϊδάρη ώστε να βοηθήσει στον ορισμό προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ πέρασε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Προέδρου της Super League Γιώργου Στράτου καθώς και της προσωπικής δήλωσης του Δημήτρη Σαραϊδάρη, σχετικώς με τη διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών υποστήριξε πως ο κ. Σαραϊδάρης γνώριζε και μετείχε σε συναντήσεις και μάλιστα υπάρχουν και αποδείξεις για αυτό. Προανήγγειλε μάλιστα μηνύσεις προκειμένου να λάμψει η αλήθεια ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ευχήθηκε σε αυτό το σχέδιο να μην έπαιξε ρόλο ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο λειτουργίας του ισπανικού μοντέλου διαιτησίας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι στ΄αλήθεια εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και για έναν… Σαραϊδάρη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και –το χειρότερο- να προσπαθεί, κάνοντας το άσπρο μαύρο, να διώξει από πάνω του τις βάσιμες υποψίες ότι λειτούργησε βάσει ενός σχεδίου, που είχε από την αρχή στόχο όχι την εφαρμογή του «ισπανικού μοντέλου» στον τρόπο ορισμού διαιτητών στο πρωτάθλημα της Super League, αλλά τη διευκόλυνση σχεδιασμών για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ε.Π.Ο.

Γιατί ο κ. Σαραϊδάρης αυτό ακριβώς επιδιώκει να πετύχει με τις ενέργειές του.

Δυστυχώς για τον ίδιο όλες οι συναντήσεις και συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο., τις οποίες ακόμη και ένας… Σαραϊδάρης δεν τόλμησε να αρνηθεί, οι συζητήσεις του με τον κ. Δημήτριο Γκρούτση και η συμφωνία του να αναλάβει «επιδιαιτητής των δύο» ο κ. Δημήτριος Καλύβας είναι πλήρως αποδείξιμες και θα αποδειχθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης στην οποία θα κληθεί να επαναλάβει, εάν μπορεί, τους ισχυρισμούς του.

Έως τότε μια απλή αναφορά. Αφού ο κ. Σαραϊδάρης, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δεν μίλησε ποτέ με τον κ. Γκρούτση και δεν ήξερε για καμία συμφωνία επιλογής του κ. Καλύβα για ποιο λόγο δέχθηκε να του εκδώσει η Ε.Π.Ο. αεροπορικό εισιτήριο από τη Θεσσαλονίκη, ώστε σήμερα, στις 14.00, να βρίσκεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας μαζί με τον κ. Γκρούτση και τον κ. Καλύβα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, και να ξεκινήσουν οι τρεις τους να επιλύουν όλες τις εκκρεμότητες και να ετοιμαστούν να λειτουργήσουν ως Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών;

Κι αφού ο κ. Σαραϊδάρης δεν ήξερε τίποτε για τον κ. Καλύβα και τον ορισμό του ως «επιδιαιτητή» γιατί ο κ. Καλύβας σε σημερινό, μετά την ανακοίνωση των πινάκων διαιτητών 1ης και 2ης κατηγορίας, μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. αναφέρεται σαφώς στην κοινή από τους κ.κ. Σαραϊδάρη και Γκρούτση απόφαση ορισμού του στη θέση του «επιδιαιτητή;», την οποία ωστόσο αρνείται για υπηρεσιακούς λόγους;

Τα υπόλοιπα -και ειδικά αυτά που αφορούν στη συνάντηση στην Ξάνθη- στην ώρα τους και στην έδρα που πρέπει.

Θέλω να πιστεύω ότι στον σχεδιασμό που μετείχε ο κ. Σαραϊδάρης δεν πήρε μέρος ο κ. Γιώργος Στράτος.

Λυπάμαι να πω όμως ότι δεν περίμενα δημόσια ανακοίνωση και το σημαντικότερο δεν ανέμενα τέτοια αντίδραση.

Τέλος, για το περίφημο «ισπανικό μοντέλο». Τα πράγματα είναι απλά και ευκρινώς διατυπωμένα σε έγγραφα.

Η Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών ( το λέει και ο τίτλος της) ορίζει διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές από τους πίνακες που η ΚΕΔ/ΕΠΟ συντάσσει και εγκρίνει. Είναι υποπεπιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ, η οποία διατηρεί στο ακέραιο τις πλήρεις αρμοδιότητές της στα θέματα σύνταξης και έγκρισης των πινάκων. Τι σημαίνει στην πράξη η σχέση αυτή; Ότι ο εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών ανήκει πλέον, μετά τον ορισμό του, σε υποεπιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ και όχι στη Super League που τον όρισε. Εξ ου και η πρόταση να αμοίβεται από την Ε.Π.Ο. και όχι από τη Super League που τον επέλεξε.

Αυτό μας έλειπε τώρα!!! Για να λειτουργήσει ο κ. Σαραϊδάρης με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών θα έπρεπε να ρωτάει κάθε φορά τη Super League και να μεταφέρει στις συνεδριάσεις τις επιθυμίες των μελών της;

Όποιος άλλα κατάλαβε ή έχει εισπράξει ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα μεταβληθεί σε υποεπιτροπή της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών έχει μάλλον πρόβλημα αντίληψης.

Τα υπόλοιπα εν καιρώ, εκεί που πρέπει και πάντως όχι με τους όρους που ο κ. Σαραϊδάρης επέλεξε να παίξει το παιχνίδι του.

Η Ε.Π.Ο. αποφάσισε να αποδεχθεί το ισπανικό μοντέλο στον τρόπο ορισμού των διαιτητών στο πρωτάθλημα της Super League και δεν πρόκειται να αναιρέσει την απόφασή της αυτή. Θα το εφαρμόσει ακόμη και κόντρα σε έναν … Σαραϊδάρη. Αναμένει από τη Λίγκα να πράξει το ίδιο και να μην εμφανίζεται ως μετέχουσα, έστω άθελά της, σε παιχνίδια με «εκλογική ατμόσφαιρα»".

Οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ

Εν τω μεταξύ η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση (11-8-2016) έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

"1. Ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ Γιώργου Καραμελίδη σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη σύνθεση της Επιτροπής για την περίοδο 2016-2017.
Αυτά είναι τα εξής:

-Αναπληρωτής πρόεδρος Δημήτρης Γκρούτσης

-Μέλη: Δημήτρης Νταμπώσης, Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Χρήστος Γενναίος

Όσον αφορά τη σύνθεση της Επιτροπής Ορισμού διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας Super League ενέκρινε την εισήγηση για ορισμό εκπροσώπου της ΕΠΟ σε αυτή τον κ. Γκρούτση. Ο Δημήτρης Σαραϊδάρης θα είναι ο εκπρόσωπος της Super League όπως τον πρότεινε η τελευταία ενώ ως επιδιαιτητής προτάθηκε ο Δημήτρης Καλύβας, ο οποίος όμως αρνήθηκε στη συνέχεια τη θέση για υπηρεσιακούς λόγους. Οι κύριοι Γκρούτσης και Σαραϊδάρης θα συνεργαστούν άμεσα για την ολοκλήρωση της σύνθεσης της Επιτροπής με τον ορισμό νέου προσώπου που θα επιλέξουν.
Επίσης, επικυρώθηκαν οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας που πρότεινε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για την περίοδο 2016-2017 για τις 1η και 2η κατηγορίες. Οι πίνακες έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ (κεντρικό μενού ενότητα διαιτησία, υποενότητα πίνακες διαιτησίας 2016-2017).

2.Ενέκρινε τις προκηρύξεις πρωταθλημάτων γυναικείου ποδοσφαίρου 2016-2017.

3.Ενέκρινε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς των πρωταθλημάτων Super League περιόδου 2016-2017 καθώς και το συνοπτικό αγωνιστικό πρόγραμμα αυτής περιόδου 2016-2017..

4.Ενέκρινε τις προκηρύξεις και οικονομικές εγκυκλίους των πρωταθλημάτων Football League περιόδου 2016-2017.

5.Ενέκρινε την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (21/7/2016) για μην επιβολή ποινής στις ΠΑΕ Πανθρακικός και Καλλονή, που υποβιβάστηκαν από τη Super League στη Football League και δεν αδειοδοτήθηκαν κατά τη σχετική εξέτασή σους, λόγω του γεγονότος ότι αυτές κρίθηκαν με κριτήρια διοργανώσεων UEFA, τα οποία είναι πολύ ανώτερα των ΠΑΕ της Ένωσης Β' Εθνικής Κατηγορίας, που παρέμειναν σε αυτήν για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

6.Ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Κατηγορίας όπως διεξαχθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 25/8/2016, η κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος περιόδου 2016-2017".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ