ΕΠΟ

Γιάννης Δρόσος, ο πρόεδρος της Επιτροπής

Γιάννης Δρόσος, ο πρόεδρος της Επιτροπής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης γνωστοποίησε τα έξι ονόματα που θα απαρτίζουν την Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ. Νέος πρόεδρος είναι ο Γιάννης Δρόσος, δικηγόρος στο επάγγελμα και καθηγητής στη Νομική Αθηνών. Τέλος το ισπανικό μοντέλο, αναλαμβάνει ο Μπίκας.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΠΟ, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, παρουσίασε την Επιτροπή Εξομάλυνσης της Ομοσπονδίας, η οποία θα απαρτίζεται από έξι πρόσωπα. Νέος πρόεδρος είναι ο Γιάννης Δρόσος, δικηγόρος στο επάγγελμα και καθηγητής στη Νομική Αθηνών, 65 ετών.

Ο Νικόλαος Μπάντσης είναι αναπληρωτής πρόεδρος στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της Ομοσπονδίας, ο Γιώργος Μπίκας αναλαμβάνει Υπεύθυνος διαιτησίας και πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Ζήσης Βρύζας είναι Υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, ο Αλέξης Δέδες αναλαμβάνει εσωτερικός Γραμματέας και ο Απόστολος Γέροντας θα είναι απλό μέλος. Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να προσθέσει άτομα εάν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξουν προσθήκες. Επίσης, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης θα είναι εξωτερικός σύμβουλος.

Γιάννης Δρόσος, ο πρόεδρος της Επιτροπής

"Πραγματικά με γεμίζει με ελπίδα και όλη την Επιτροπή, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και σε μέρα που τα ΜΜΕ κανονικά δεν δουλεύουν. Οι εξελίξεις κυλούν και σήμερα αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την διοικούσα. Η FIFA αποφάσισε να εγκαταστήσει προσωρινή διοικούσα στην Ελλάδα για να εξομαλύνει την κατάσταση και μετά να πάει σε εκλογές. Οι εκλογές είναι ένα ιερό δικαίωμα που πρέπει να εξασκείται. Η διοικούσα είναι κάτι σαν ανωμαλία στο ποδόσφαιρο, αλλά κάποιες φορές κρίνεται αναγκαία για να διορθώσει μία κατάσταση και ως προς το κανονιστικό και ακόμα και το νομοθετικό πλαίσιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν προβλήματα και ως προς το νομοθετικό πλαίσιο.

Είναι στις προτεραιότητές μας να αλλάξει το νομοθετικό και να προσβλέπει στην απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΠΟ. Η ευθύνη για την διοικούσα ανατέθηκε στην ομάδα που παρακολουθούσε την Ελλάδα τόσο καιρό. Σε εμένα, τον Ρηγόπουλο και τον Κορβάρο. Ο Γιάννης Δρόσος είναι ο νέος πρόεδρος, ο Νικόλαος Μπάντσης αναλαμβάνει Αναπληρωτής πρόεδρος, ο Γεώργιος Μπίκας είναι ο Υπεύθυνος διαιτησίας και πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Ζήσης Βρύζας Υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, ο Αλέξης Δέδες αναλαμβάνει Εσωτερικός Γραμματέας και ο Απόστολος Γέροντας θα είναι μέλος. Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να προσθέσει άτομα εάν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξουν προσθήκες. Κρίνουμε επί του παρόντος τα έξι είναι αρκετά. Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης θα είναι εξωτερικός σύμβουλος", τόνισε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Ο Κύπριος παράγοντας ανέφερε πως ο κ. Μπίκας αναλαμβάνει πλήρως την αναθεώρηση των πινάκων και πως δεν θα ισχύσει πλέον το ισπανικό μοντέλο, για το οποίο τόσος ντόρος έγινε.

Γιάννης Δρόσος, ο πρόεδρος της Επιτροπής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι πρώτες δηλώσεις των νέων μελών

Ο κ. Δρόσος, ο πρόεδρος της Επιτροπής, είπε: "Ευχαριστώ κ. Κουτσοκούμνη. Ευχαριστώ την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ για την τιμή. Είμαι δικηγόρος και καθηγητής στη Νομική Αθηνών. Είμαι εδώ για τις γνώσεις και τα προσόντα που έχω και όχι επειδή προέρχομαι για το ποδόσφαιρο γιατί δεν προέρχομαι. Είμαι εδώ για να υπάρξει η διαφάνεια".

Ο κ. Μπάντσης που είναι επίσης νομικός και δικηγόρος σε θέματα ΕΠΟ, τόνισε: "Να μας βοηθήσετε σε θέματα καλής κριτικής και για να προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο".

Ο κ. Γέροντας τόνισε πως είναι καθηγητής ιδιωτικού δικαίου και πως συμφωνεί με τους προλαλήσαντες, ενώ ο Ζήσης Βρύζας ανέφερε πως δέχθηκε να αναλάβει το κομμάτι των Εθνικών ομάδων.

Ο κ. Μπίκας είπε με τη σειρά του: "Θέλω να ευχαριστώ τις FIFA και UEFA. Θεός δεν είμαι. Θαύματα δεν κάνω. Αλλά θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις. Όπως έλεγε ο Ισοκράτης πρώτον διοικείς με κανόνες, δεύτερον διοικείς με ανθρώπους και τρίτον δεν διοικείς για πάντα. Λάθη θα γίνουν αλλά να ξέρετε πως θα είναι ανθρώπινα. Το λέω προκαταβολικά για να ζητήσω συγγνώμη. Να ρίξουμε όλοι τους τόνους. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά".

Τέλος, ο κ. Δέδες τόνισε πως τον τιμά η εμπιστοσύνη των FIFA και UEFA και ελπίζει να πάνε όλα καλά στα νέα του καθήκοντα.

Οι απαντήσεις του Κουτσοκούμνη

Για ποιο λόγο επιλέχθηκαν αυτά τα πρόσωπα, απάντησε: "Έχουμε αναφέρει πως ένα θέμα είναι η κείμενη νομοθεσία. Ένα δεύτερο είναι η ενδεχόμενη αναθεώρηση του καταστατικού και μετά η αναθεώρηση των Νόμων. Έχουμε επιλέξει μία εξαιρετική ομάδα νομικών".

Γιάννης Δρόσος, ο πρόεδρος της Επιτροπής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ερώτηση έγινε και για το ρόλο του Ιάκωβου Φιλιππούση: "Ο κ. Φιλιππούσης δεν είναι μέλος της Επιτροπής. Έχει προσληφθεί από εμάς και παραιτήθηκε από την δουλειά του στο Υφυπουργείο".

Για τον χρονικό ορίζοντα της 31ης Μαΐου: "Σωστά το είπατε. Υπάρχει τέτοιος χρονικός ορίζοντας. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο χρονικός ορίζοντας της 31ης Μαϊου. Δεν είναι πρόθεσή μας να κάνουμε κατάχρηση. Πρόθεσή μας είναι να παραδώσουμε ως διοίκηση κάτι σωστό και κάτι που να δουλεύει κανονιστικά".

Για το πώς γίνεται να βάζει η FIFA έναν άνθρωπο από την Κύπρο που είναι και αντίπαλος στον δρόμο για το Μουντιάλ: "Παρακάμπτω το οποιοδήποτε κακόβουλο της ερώτησης. Δεν έχω κανέναν ειδικό ρόλο εντός επιτροπής. Ο δικός μου ρόλος είναι να κατευθύνω την Επιτροπή και να διεξάγουμε μία υψηλή εποπτεία, η οποία αντιλαμβάνεστε πως είναι μία ανεξάρτητη Επιτροπή που απαρτίζεται από Έλληνες. Έλληνας είμαι και εγώ αλλά ανήκω στην Κ.Ο. και δεν αναμειγνύομαι στα εσωτερικά σας".

Σε ερώτηση για τον χρόνο που έδρασε η FIFA, απάντησε: "Από τα τέλη Μαρτίου αρχίσαμε με την Επιτροπή να πηγαινοερχόμαστε. Αυτά τα λέω για σκοπούς διόρθωσης των γεγονότων. Η τελευταία απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου επεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Σύμφωνα με την FIFA οι εκλογές θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες από τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις. Αυτή η απόφαση του Διαιτητικού που έθετε τον Νόμο πάνω από το καταστατικό της ΕΠΟ ήταν αυτό που δεν μπορούσαμε να ανεχθούμε".

Πόσο χρονικό ορίζοντα δίνετε; " Είναι δύσκολο να τοποθετηθώ τώρα. Κρίθηκε πως χρειαζόμαστε τουλάχιστον έως το τέλος του Μαϊου. Μακάρι τα πράγματα να πάνε καλύτερα πιο νωρίς".

Για την Επιτροπή Δεοντολογίας, τα μέλη της ΕΠΟ που εμπλέκονται με την δικαιοσύνη και την διαιτησία, είπε: "Σε ό,τι αφορά τον κ. Μπίκα δεν είναι Συνέντευξη Τύπου του κ. Μπίκα και γι' αυτό δεν θα του επιτρέψω να πει οτιδήποτε. Η διαιτησία χρειάζεται την ηρεμία της. Να ξέρετε τον κ. Μπίκα και όχι τους συνεργάτες του. Εμείς είχαμε καθήκον να συστήσουμε μία Επιτροπή και να γράψουμε κανονισμούς εναρμονισμένους και το κάναμε. Εάν θέλετε να μάθετε τι γίνεται με την Επιτροπή Δεοντολογίας να ρωτήσετε εκεί. Είναι ένα σετ καθαρά εναρμονισμένο με τους κανόνες. Έχω την άποψη ότι δεσμεύεται με εμπιστευτικότητα η Επιτροπή και γι' αυτό δεν μπορεί να πει κάτι".

"Η Επιτροπή θα λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ. Καθε 7 - 10 ημέρες θα υπάρχει Δ.Σ.. Ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να προσθέσει υπογραφές ή να αναθέσει την υπογραφή του αλλού", συμπλήρωσε ο κ. Κουτσοκούμνης.

Για τις αντιδράσεις από τις Ενώσεις: "Δεν λείπουν μόνο οι Ενώσεις. Λείπουν και πολλά άλλα μέλη που ενδεχομένως θα είχαν την απαίτηση να είναι στην διοικούσα. Κοιτάξαμε να φτιάξουμε μία διοικούσα δυνατή. Δεν κοιτάξαμε από που είναι. Για παράδειγμα έχει απουσίες από μεγάλες ΠΑΕ".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ