ΕΠΟ

ΕΠΟ: "Στον Κοντονή πέταξε το μπαλάκι η FIFA, όχι σε εμάς"

ΕΠΟ: "Στον Κοντονή πέταξε το μπαλάκι η FIFA, όχι σε εμάς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε την απάντηση της ΕΠΟ στις δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή στο περιθώριο της έκθεσης Sportexpo Marathon 2016 στη Θεσσαλονίκη δεν έμειναν αναπάντητες από την ΕΠΟ.

Κύκλοι της Ομοσπονδίας πέταξαν το μπαλάκι στον υφυπουργό Αθλητισμού υποστηρίζοντας ότι το ίδιο έκανε η FIFA και η UEFA στην συνάντηση της Τετάρτης (30/3) και σημείωναν ότι μόνο αν πάρει πίσω την απόφαση για διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας, θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μαζί του.

«Το μπαλάκι η FIFA το έριξε στα χέρια του Κοντονή, όχι στην ΕΠΟ. Του πρότειναν και λύσεις για να ξεκινήσει το Κύπελλο, όμως δεν έκανε πίσω. Αν οι διεθνείς ομοσπονδίες διαπίστωναν πως την ευθύνη την έχει η ΕΠΟ τότε θα κάναμε τα πάντα για να δώσουμε λύσεις. Η FIFA όμως, δεν απευθύνθηκε σε εμάς» τόνιζαν από την Ομοσπονδία.

Μόνο λοιπόν αν ο Σταύρος Κοντονής πάρει πίσω την απόφαση για το Κύπελλο Ελλάδας υπάρχει μέλλον. «Τα μέτρα που έχει πάρει ο Κοντονής είναι παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Η FIFA δεν ήρθε γιατί η ΕΠΟ έκανε κάποια παράβαση αλλά γιατί ο Κοντονής παρενέβη στο αυτοδιοίκητο. Όταν θα πάρει πίσω την απόφαση του θα καθίσουμε ξανά στο ίδιο τραπέζικαι εκεί θα δούμε ποιες οι ευθύνες μας και πάντα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών της FIFA και της UEFA. Δεν θα γίνει επειδή το θέλει ο Κοντονής».

Επίσης, από την Ομοσπονδία σημείωναν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούν οι 15 παράγοντες, αξιωματούχοι, διαιτητές που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις με την ποινική δικαιοσύνη. Απαντούσαν έτσι, (και) στις φήμες ότι γίνονται επαφές ώστε να πειστεί η διοίκηση της ΕΠΟ να εναρμονίσει τις διατάξεις της Επιτροπής Δεοντολογίας με την FIFA και την UEFA για να μπορεί να επέμβει.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας με τις υπάρχουσες διατάξεις, μπορεί να επιληφθεί μόνο για αδικήματα που έχουν γίνει μετά την σύσταση της, το καλοκαίρι του 2015 δηλαδή ή μετά το καλοκαίρι του 2014 εφόσον δεν έχει επιληφθεί στο παρελθόν άλλη πειθαρχική επιτροπή. Για να συμβεί αυτό όμως (να εναρμονιστεί ο κώδικας δεοντολογίας δηλαδή) πρέπει να υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ