ΕΠΟ

ΕΠΟ κατά Super League

ΕΠΟ κατά Super League
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η επιστολή του αναπληρωτή προέδρου της Ομοσπονδίας Μιχάλη Τζανόπουλου στον πρόεδρο της Super League και οι "απειλές" για τις ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας. Φωτογραφίζει τον Παναθηναϊκό για την ανακοίνωση κατά Φωτιάδη.

Με παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για τις προβλεπόμενες ποινές «απειλεί» η ΕΠΟ τις ΠΑΕ τηςSuperLeague.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Τζανόπουλος με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο τηςSuperLeagueΓιώργο Στράτο, με αφορμή την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για την διαιτησία του Φωτιάδη στο Ηρακλής - Ολυμπιακός, χωρίς να την επικαλεστεί, σημειώνει ότι…

«τούδε και στο εξής συμπεριφορές όμοιες προς αυτές των δύο προηγούμενων αγωνιστικών, οι οποίοι δεν διαφέρουν σε τίποτε απολύτως από αντίστοιχες προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, θα αποστέλλονται πάραυτα στα αρμόδια δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου, για την επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών».

Τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας

Ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ για ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας («οποιαδήποτε δημόσια κρίση αφορά την διαιτησία και υπερβαίνει το μέτρο της καλόπιστης κριτικής για την ορθότητα των αποφάσεων ενός διαιτητή, δηλαδή περιέχει μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στην λήψη των αποφάσεων του διαιτητή (ή των βοηθών διαιτητή, κ.ο.κ.) σε έναν ορισμένο αγώνα ή περιέχει μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο στον ορισμό του σε έναν συγκεκριμένο αγώνα, κ.ο.κ.» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά), προβλέπει

α) Χρηματική ποινή τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

β) Σε περίπτωση πρώτης υποτροπής επιβάλλεται χρηματική ποινή, τουλάχιστον 50.000 ευρώ.

γ) Σε περίπτωση– κάθε - νέας υποτροπής επιβάλλεται χρηματική ποινή, τουλάχιστον

100.000 ευρώ και αφαίρεση δύο βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, της υπαίτιας ομάδας.

δ) Για τις περιπτώσεις β) και γ) δύναται σωρευτικά να επιβληθούν:

i. απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο έξι τουλάχιστον, μηνών και ii. απαγόρευση συμμετοχής σ’ οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον έξι μηνών.

Οι ποινές άλλαξαν στην Γ.Σ. του Ιουνίου και έγιναν πιο αυστηρές.

Η επιστολή

«Μόλις δύο αγωνιστικές συμπληρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 19/9/2016 στο εφετινό πρωτάθλημα της Super League και ήδη γίναμε μάρτυρες της μοναδικής... ικανότητας και ευκολίας που κάποια μέλη σας επιδεικνύουν σε ότι αφορά την άμεση και δίχως την παραμικρή σκέψη, κριτική κάθε είδους και σε ορισμένα σημεία, ακόμα και καταδίκη διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών διαιτησίας.

Δίχως άλλο, και παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο αυτής της συμπεριφοράς είναι σε όλους γνωστό, αλλά και αποδεδειγμένα δεν προσφέρει ούτε κατ’ ελάχιστο το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, εξακολουθεί να προκαλεί σε όλους όσοι ασχολούνται με το χώρο του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας ειδικότερα,ιδιαίτερη εντύπωση η εμμονή σε τέτοιες παρωχημένες πρακτικές.

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί και η αδυναμία (;) όσων εκδηλώνουν αυτές τις συμπεριφορές, να αντιληφθούν πόσο καταστροφικά λειτουργούν για το ίδιο τους το προϊόν, λες και οι ίδιοι δεν εντάσσονται στο χώρο του ποδοσφαίρου,δεν προσδοκούν δικαίως έσοδα, προσέλκυση επενδυτών, χορηγών κ.ο.κ

Είναι σαφές ότι η προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη, εξέλιξη και καθημερινή πρόοδο της ελληνικής διαιτησίας έχει πάρει το δρόμο της. Τον δρόμο που όλοι μαζί το καλοκαίρι συμφωνήσαμε.

Η ΕΠΟ με ειλικρινή διάθεση σας έδωσε την δυνατότητα να επιλέξετε το πρόσωπο που επιθυμείτε να συμμετέχει στους ορισμούς του πρωταθλήματος της Super League, έτσι ώστε και εσείς να συμβάλετε στην ανάπτυξη του αθλήματος. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι έχετε και την άμεση ευθύνη για την επιτυχία ή μη του νέου εγχειρήματος, που λέγεται «Ισπανικό Μοντέλο».

Ενόψει όλων αυτών, σας καλούμε να καταστήσετε γνωστό προς όλα τα μέλη σας, ότι από τούδε και στο εξής συμπεριφορές όμοιες προς αυτές των δύο προηγούμενων αγωνιστικών, οι οποίοι δεν διαφέρουν σε τίποτε απολύτως από αντίστοιχες προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, θα αποστέλλονται πάραυτα στα αρμόδια δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου, για την επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών».

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ