ΕΠΟ

ΕΠΟ: "Δεν συζητάμε για τον Κανονισμό Δεοντολογίας"

ΕΠΟ: "Δεν συζητάμε για τον Κανονισμό Δεοντολογίας"
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ ξεκαθαρίζει ότι αν δεν αλλάξουν οι αθλητικοί νόμοι, δεν θα γίνουν οι αλλαγές στον κανονισμό Δεοντολογίας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα την Τετάρτη (29/6) η ΕΠΟ, επιβεβαιώνει ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης (30/6) δεν θα συζητηθούν οι αλλαγές στον κανονισμό δεοντολογίας, όπως έγραψε το Sport24.gr, τις οποίες παραδέχεται ότι της έστειλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία επικαλείται την ανακοίνωση τηςFIFAστις 19/4 στην οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητούσε την αλλαγή των αθλητικών νόμων στους οποίους υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Με απλά λόγια, η ΕΠΟ επιβεβαιώνει ότι εφόσον δεν αλλάζουν οι αθλητικοί νόμοι, δεν αλλάζει ο κανονισμός δεοντολογίας προκειμένου στην συνέχεια η αρμόδια Επιτροπή να μπορέσει να επιληφθεί του θέματος με τους εφτά κατηγορούμενους της «εγκληματικής οργάνωσης» που προέρχονται από την ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Σε συνέχεια των διμερών επαφών της κοινής επιτροπήςFIFA-UEFAμε την ΕΠΟ με αντικείμενο την υλοποίηση της ατζέντας, που τέθηκε με την από 19/4/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων τηςFIFA, εστάλη σήμερα στην ΕΠΟ, πρόταση για το τελικό σχέδιο του Κανονισμού Δεοντολογίας.

Η ΕΠΟ θεωρεί ότι η απαραίτητη συνέχιση των επαφών, πρέπει να συμπεριλάβει το σύνολο των θεμάτων που έχει καθορίσει ηFIFAμε την ως άνω απόφασή της, με την οποία υπενθυμίζεται ότι ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής της αφαίρεσης της ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ ως μέλους της, που είχε επιβληθεί εξαιτίας των ακραίων παρεμβάσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού στην ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ δηλώνει ότι επιθυμεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με τηFIFA, τηνUEFAκαι το Υφυπουργείο Αθλητισμού για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το σύνολο των θεμάτων που ηFIFAθεωρεί σημαντικά στην ως άνω απόφασή της. Πριν την ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων ουδεμία άλλη εξέλιξη προβλέπεται».

Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται η αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ