ΕΠΟ

ΕΠΟ: ''Δεν σας δίνει κανείς σημασία''

ΕΠΟ: ''Δεν σας δίνει κανείς σημασία''
Γκιρτζίκης INTIME SPORTS

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απάντησε στον Γιώργο Μουλά, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη για παρεμβατισμό, μικροπαραγοντισμό και αντιδημοκρατικές τακτικές.

Με επιστολή του στην ΕΠΟ ο Γιώργος Μουλάς, ο διορισμένος από το Ειρηνοδικείο ως πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Γκιρτζίκη για παρεμβατισμό, μικροπαραγοντισμό και αντιδημοκρατικές τακτικές, επειδή αυτός αναγνωρίζει ως διοίκηση στη συγκεκρικένη Ένωση εκείνη του Χαράλαμπου Πάσχου.

Στην επιστολή του ο Μουλάς είχε καλέσει τον Γκιρτζίκη να σεβαστεί την πλειοψηφία των σωματείων που ζητά εκλογές, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την διοίκηση του Πάσχου ως ανυπόστατη και πραξικοπηματικού τύπου διοίκηση.

Η ΕΠΟ απάντησε στην επιστολή του Μουλά, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ''η ΕΠΟ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον πόλεμο εντυπώσεων που κήρυξαν εναντίον της και θα συνεχίσει να τηρεί τις κανονιστικές προβλέψεις που ισχούουν διεθνώς''.

Κύκλοι της ΕΠΟ αναφέρουν τα εξής: ' 'Είναι γνωστό ότι οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές δεν αναγνωρίζουν διορισμένες διοικήσεις από δικαστήρια, σε οποιαδήποτε χώρα-μέλος τους. Μάλιστα, σε περιπτώσεις διορισμένων διοικήσεων υπάρχουν συγκεκριμένες κανονιστικές προβλέψεις/κυρώσεις. Επομένως, η ΕΠΟ, ως μέλος των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών που σέβεται και εφαρμόζει απολύτως ό,τι προβλέπεται στους κανονισμούς και το καταστατικό τους, ούτε αναγνωρίζει ούτε συνδιαλλέγεται με διοικήσεις που δεν είναι εκλεγμένες μέσα από τις -παγκοσμίως ισχύουσες στο ποδόσφαιρο- δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο κ. Μουλάς και οι συν αυτώ προφανώς και γνωρίζουν όλα αυτά και (όχι προφανώς αλλά εμφανώς) οι ενέργειές τους έχουν ως σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Και μάλλον επειδή έχουν αντιληφθεί ότι κανείς, πλέον, δεν τους δίνει σημασία, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν στις ανακοινώσεις τους εντυπωσιακές για τα ΜΜΕ λέξεις και εκφράσεις. Διότι, φαίνεται ότι αποτελεί πάγια τακτική της απερχόμενης διοίκησης της ΕΠΣ Θεσσαλίας, καθώς επίσης του κ. Μουλά και των συν αυτώ να στέλνουν την αλληλογραφία τους με την ΕΠΟ στα ΜΜΕ - θαρρείς και πρόκειται για Δελτία Τύπου. Η ΕΠΟ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον πόλεμο εντυπώσεων που κήρυξαν εναντίον της και θα συνεχίσει να τηρεί τις κανονιστικές προβλέψεις που ισχούουν διεθνώς''.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ