ΕΠΟ

ΕΠΟ: "Ανύπαρκτος ο Κοντονής"

ΕΠΟ: "Ανύπαρκτος ο Κοντονής"
Γκιρτζίκης, Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ανύπαρκτο χαρακτήρισε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, η ΕΠΟ, για τον οποίο ανέφερε ότι "επιχειρεί να επιβάλει τον κρατικό έλεγχο στο άθλημα".

Απάντηση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στον Σταύρο Κοντονή. Η ΕΠΟ επιτέθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού για την απόφασή του να ανακοινώσει τη ματαίωση των αγώνων του Κυπέλλου.

Η Ομοσπονδία ανέφερε για τον Κοντονή ότι "προσπαθεί να δικαιολογήσει την πλήρη ανυπαρξία του ως υφυπουργός Αθλητισμού στα θέματα του ποδοσφαίρου", ότι " παραπλανεί την Κυβέρνηση για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου", καθώς και ότι με τέτοιες αποφάσεις " αθωώνει τους φυσικούς αυτουργούς και καταδικάζει το ποδόσφαιρο".

Αναλυτικά η ανακοίνωση: " Κατόπιν της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να προχωρήσει στην οριστική διακοπή τής διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει τα ακόλουθα.

«Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να καταργήσει με προσχηματικές δικαιολογίες και την επίκληση φανταστικών μελλοντικών κινδύνων τη διοργάνωση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, είναι πρωτοφανής στις σύγχρονες αστικές δημοκρατίες. Αποτελεί σε κάθε περίπτωση ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση στη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, όπως αυτή ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μέρος του οποίου θέλει να αποτελεί η Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή:

• καταργεί χωρίς κανένα λόγο μια ολόκληρη ιστορική ποδοσφαιρική διοργάνωση

• δικαιώνει τους ενόχους των επεισοδίων κάθε χρώματος και στρέφεται εναντίον των υγιών φιλάθλων, των ομάδων και τελικά του ιδίου αθλήματος

• επιχειρεί να επιβάλει τον κρατικό έλεγχο στο άθλημα έτσι όπως ο κ. Κοντονής και οι κάθε είδους σύμβουλοί του τον αντιλαμβάνονται

Είναι μια απόφαση που στερείται νομικής και ουσιαστικής βάσης, υπηρετεί συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά συμφέροντα και καθοδηγείται επικοινωνιακά από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ που κόπτονται, δήθεν, για την εξυγίανση.

Με την απόφαση αυτή ο κ. Κοντονής:

• προσπαθεί να δικαιολογήσει την πλήρη ανυπαρξία του ως υφυπουργός Αθλητισμού στα θέματα του ποδοσφαίρου

• παραπλανεί την Κυβέρνηση για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, ενοχοποιώντας την ΕΠΟ ως δήθεν αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτά

• αθωώνει τους φυσικούς αυτουργούς και καταδικάζει το ποδόσφαιρο

Την απόφαση αυτή η ΕΠΟ θα την προσβάλει ενώπιον των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαστηρίων, αλλά και ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών.

Ο κύριος Κοντονής ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του αθλήματος.

Ουδέποτε επέλεξε τη συνεργασία ως μέθοδο εξυγίανσης και ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.

Έδειξε καθαρά από την αρχή, ότι ο μοναδικός του στόχος είναι η άλωση της ΕΠΟ, προκειμένου να διασφαλίσει τον πολιτικό έλεγχο του ποδοσφαίρου, για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και επιδιώξεων, τους οποίους η ελληνική κοινωνία και ποδοσφαιρική οικογένεια αντιλαμβάνεται».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης (3/3) η ΕΠΟ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, παίρνοντας θέση για τα επεισόδια στην Τούμπα, αναφέροντας πως δεν θα επιτρέψει πολιτικά τερτίπια και επιδιώξεις που μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα αναφερόμενη στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δεν γίνεται το ΑΕΚ - Ατρόμητος

Ατρόμητος: "Ματαιώνεται το φετινό Κυπέλλο"

Γεροβασίλη: "Δεν βλέπω να γίνεται ο τελικός"

Γκιρτζίκης: "Δεν είδα το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός"

Γραμμένος: "Φτάνει ο βιασμός από ανίκανους"

ΕΠΟ: "Ως εδώ και μη παρέκει με πολιτικά τερτίπια και επιδιώξεις"

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ