ΕΠΟ

ΕΠΟ: "Άκομψη προσπάθεια να αντιστραφεί η πραγματικότητα"

ΕΠΟ: "Άκομψη προσπάθεια να αντιστραφεί η πραγματικότητα"
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απάντησε αργά το βράδυ του Σαββάτου (10/6) στα όσα υποστήριξαν οι Βόσνιοι στην ανακοίνωση τους, σχετικά με τα επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης στη Ζένιτσα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο "Bilino Polje" σημειώθηκαν επεισόδια στις εξέδρες και τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, με τους παίκτες και τους προπονητές της Βοσνίας να επιτίθενται στους διεθνείς μας με συνέπεια τον τραυματισμό του Γιάννη Γιαννιώταστα δόντια, ενώ και στις κερκίδες υπήρξε επίθεση σε μέλη των φιλάθλων του "Γαλανόλευκου Φάρου".

Μέσω ανακοίνωσης της το απόγευμα του Σαββάτου, η ομοσπονδία της Βοσνίας αναγνώρισε μόνο το περιστατικό στον αγωνιστικό χώρο και απολογήθηκε για τον τραυματισμό του Γιαννιώτα, ενώ την ίδια στιγμή επέρριψε ευθύνες στη στάση των διεθνών μας.

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας ήρθε η απάντηση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μέσω επίσημης ανακοίνωσης:

"Η επίσημη και δημόσια παραδοχή εκ μέρους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης όσων συνέβησαν αμέσως μετά τον χθεσινό αγώνα στη Ζένιτσα είναι πράξη ειλικρινούς αναγνώρισης των πραγματικών ευθυνών –για περιστατικά που άλλωστε είχε την ευκαιρία να δει το σύνολο της φίλαθλης Ευρώπης- και τιμά την φίλη Ομοσπονδία που την ανέλαβε.

Πρέπει ωστόσο να υπογραμμίσουμε ότι κάθε προσπάθεια εμπλοκής της ελληνικής αποστολής ή και Ελλήνων φιλάθλων που παρακολούθησαν τον αγώνα, μέσα την ακραία εχθρική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο γήπεδο οι Βόσνιοι οπαδοί –που δεν επέτρεψαν ούτε καν να ακουσθεί έστω κατ' ελάχιστο ο εθνικός ύμνος της χώρας μας-, είναι μία άδικη και άκομψη προσπάθεια να αντιστραφεί η πραγματικότητα και οι "θύτες" να παρουσιαστούν ως δήθεν "θύματα".

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπενθυμίζει με κατηγορηματικό τρόπο αυτό που αποδεικνύεται από το ίδιο το βίντεο του αγώνα:

Κανένα μέλος της ελληνικής αποστολής, και πολύ περισσότερο οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας, δεν προκάλεσε την ελάχιστη εστία έντασης.

Και βέβαια ο δίκαιος πανηγυρισμός παικτών και φιλάθλων μας για το αποτέλεσμα ούτε ήταν, ούτε μπορεί παρουσιάζεται σαν δήθεν "πρόκληση", και μάλιστα τέτοια που να αιτιολογεί την άσκηση της βίας εναντίον δύο παικτών μας, σε βαθμό μάλιστα που έπληξε την ίδια τη σωματική ακεραιότητα ενός από αυτούς.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές άλλωστε, με την εν γένει αθλητική συμπεριφορά τους, τόσο στην εθνική ομάδα, όσο και στους συλλόγους τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχουν αποδειχθεί άξιοι και κορυφαίοι πρεσβευτές του "ευ αγωνίζεσθαι".

Photo credits:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρώτο θέμα στα ιταλικά ΜΜΕ ο τσακωμός Μανωλά - Τζέκο
Δεν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από τις αποδοκιμασίες των Βόσνιων οπαδών
Η βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα στον όμιλο της Εθνικής
Όρθια στη Ζένιτσα η Ελλάδα, 0-0 με την Βοσνία
Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μάνταλου
"Ντου" των Βόσνιων στο "Γαλανόλευκο Φάρο"
Γροθιά του Βόσνιου βοηθού προπονητή στον Γιαννιώτα
Μανωλάς: "Έχουμε δρόμο ακόμη για την πρόκριση"
Σε video η επίθεση στον Γιαννιώτα από τους Βόσνιους
Video με την επέμβαση της αστυνομίας στην εξέδρα των Βοσνίων
Τοροσίδης: "Αυτός που χτύπησε τον Γιαννιώτα προκάλεσε και στο Φάληρο"
Βίστσα: "Οι Έλληνες έπαιξαν πολύ βρώμικα"
Τραυματίστηκε στο κεφάλι Έλληνας φίλαθλος από σεκιούριτι
Οι Βόσνιοι αποδοκίμασαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο!
Τζαβέλλας: "Απόδραση απ' το χωριό!"
TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ