ΕΠΟ

Επιστολή FIFA στην ΕΠΟ

Επιστολή FIFA στην ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την υπογραφή υψηλόβαθμου στελέχους της παγκόσμιας Ομοσπονδίας εστάλη σήμερα έγγραφο στην ΕΠΟ, με το οποίο δίνεται προθεσμία στην ομοσπονδία για εναρμόνιση του κώδικα δεοντολογίας.

Την αντίδραση της ΦΙΦΑ προκάλεσε η κίνηση της ΕΠΟ να μην εναρμονίσει στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης 30/6 τον κώδικα δεοντολογίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας με τον αντίστοιχο της Παγκόσμιας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία το απόγευμα της Παρασκευής με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ με την υπογραφή υψηλόβαθμου στελέχους (όχι του Κωστάκη Κουτσοκούμνη που έχει κάνει μέχρι στιγμής τις επαφές), φέρεται να δίνει προθεσμία δέκα ημερών για να εναρμονίσει τον κώδικα δεοντολογίας με τον αντίστοιχο της παγκόσμιας με βάση τις αλλαγές που είχαν σταλεί με επιστολή την Τετάρτη.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΦΙΦΑ φέρεται να τονίζει ότι θα παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της, απειλώντας ουσιαστικά την ΕΠΟ με τιμωρία, με ορισμό δηλαδή προσωρινής διοικούσας επιτροπής.

Επιβεβαιώνει την επιστολή, δεν την δίνει στην δημοσιότητα

Η ΕΠΟ σε αντίθεση με ότι έχει πράξει σε προηγούμενες επιστολές που έχει λάβει από την FIFA, δεν έδωσε το περιεχόμενο της στην δημοσιότητα.

"Σαςενημερώνουμε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έλαβε από τηFIFAαπάντηση στην από 29/6 επιστολή της. Η ΕΠΟ θα συνεχίσει τον διάλογο και θα προβεί στις συναντήσεις, που αναφέρονται στην απαντητική επιστολή της Συνομοσπονδίας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των θεμάτων, σύμφωνα με την ιδιότητά της ως μέλος τηςFIFA" αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Από την Ομοσπονδία τόνιζαν ότι δεν δημοσίευσαν ούτε την επιστολή που έστειλε η ΕΠΟ πρόσφατα και ότι "γενικά δεν συνηθίζουμε να δημοσιοποιούμε την αλληλογραφία με τις Ομοσπονδίες. Το κάνουμε σπανίως και πάντα κατόπιν συνεννόησης μαζί τους".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ