ΕΠΟ

Επιστολή Δρόσου σε Βασιλειάδη για την Γ.Σ. της ΠΔΕ/ΕΠΟ

Επιστολή Δρόσου σε Βασιλειάδη για την Γ.Σ. της ΠΔΕ/ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, έστειλε ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ιωάννης Δρόσος, με αφορμή την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 30 Ιουνίου. Ποιο είναι το πρόβλημα και τι ζητάει.

Ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ιωάννης Δρόσος, έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, με αφορμή την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 30 Ιουνίου. Σε αυτή του την επιστολή, ζητά από τον κ. Βασιλειάδη να καταθέσει μια τροπολογία που θα εξαιρεί την ΕΠΟ από τον αθλητικό νόμο και θα της επιτρέπει να διεξάγει την Γενική Συνέλευση βάσει των όσων προβλέπονται στο καταστατικό της

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο, ανήμερα της έκτακτης Γ.Σ. της ΕΠΟ για την εκλογή εκπροσώπων της στην ΕΟΕ, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε καταθέσει τροπολογία που προέβλεπε πως όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες που έχουν Συνελεύσεις μέσα στο 2016 για το συγκεκριμένο θέμα (εκλογή εκπροσώπων στην ΕΟΕ), θα τις έκαναν με βάση το καταστατικό τους.

Ποιο είναι το ζήτημα της ΕΠΟ; Ότι με βάση την απόφαση της Διαιτητικού Δικαστηρίου, μέλη της Γενικής Συνέλευσης είναι ένας εκπρόσωπος ανά δέκα σωματεία βάσει όσων έχει κάθε Ένωση. Βέβαια, η Γ.Σ. στις 30 Ιουνίου θα γίνει με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ και όσα προβλέπονται σε αυτό, όμως δεν ισχύει το πλαφόν του ενός εκπροσώπου ανά δέκα σωματεία που προβλέπεται στον ισχύοντα αθλητικό νόμο.

Έτσι, λοιπόν, για να μην κριθεί άκυρη η Συνέλευση, η ΠΔΕ/ΕΠΟ ζητά από τον υφυπουργό να καταθέσει σχετική τροπολογία, όπως αυτή του περασμένου Δεκεμβρίου, κάτι που θα συμβεί, ώστε να γίνει καταστατική Γ.Σ. και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα εγκυρότητας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ