ΕΠΟ

Επιδόθηκε το βούλευμα για την κάρτα υγείας, σε δίκη ο Γκιρτζίκης

Επιδόθηκε το βούλευμα για την κάρτα υγείας, σε δίκη ο Γκιρτζίκης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κοινοποιήθηκε σήμερα (26/8) το βούλευμα για την κάρτα υγείας, που υποχρεώνει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη και τους υπόλοιπους που παραπέμπονται σε δίκη, να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους.

Κοινοποιήθηκε σήμερα (26/8) το βούλευμα για την περίφημη υπόθεση της κάρτας υγείας, που υποχρεώνει τον τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη και τους υπόλοιπους που παραπέμπονται σε δίκη, να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους εντός 15 ημερών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Ξανθιώτης παράγοντας δεν θα μπορέσει να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου απέναντι στον Βαγγέλη Γραμμένο.

Με βάση το κατηγορητήριο, παραπέμπεται σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της απιστίας, όπως και άλλα πέντε μέλη της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, καθώς και πρώην μέλη των ΔΣ της ΕΠΟ.

Το βούλευμα κρίνεται αμετάκλητο και σύμφωνα με τους κατηγορούμενους, θα ζητηθεί αίτηση αναίρεσης. Με βάση νομικούς κύκλους όμως, οι παραπεμπτέοι σε δίκη δεν έχουν κανέναν ένδικο μέσο για να το προσβάλλουν. Ο μόνος που μπορεί να κάνει αίτηση αναίρεσης είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Η δε αίτηση αναίρεσης αν γίνει, θα αφορά πρόσωπα που δεν παραπέμπονται σε δίκη, αλλά εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, καλεί να συγκληθεί εντός 15 ημερών διοικητικό συμβούλιο στην Ομοσπονδία, ώστε να αποχωρήσει ο Γιώργος Γκιρτζίκης και τα άλλα μέλη που είναι κατηγορούμενοι (Βαγγέλης Τοπολιάτης, Βαγγέλης Μαζαράκης, Γιώργος Καραμελίδης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκο Προύντζος, Σπύρος Καλογιάννης). Αν μέσα στο 15θήμερο δεν έχει συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο, ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συνοδινός, έχει τη δυνατότητα να κηρύξει έκπτωτο το Δ.Σ. για παραβίαση του νόμου.

Το αδίκημα είναι "κακουργηματική απιστία κατ' εξακολούθηση για ζημιά σε βάρος της περιουσίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ". Πρόκειται για την υπόθεση με την κάρτα υγείας που ουδέποτε υλοποιήθηκε και προκάλεσε ζημιά 29 εκατομμυρίων στα ταμεία της ΕΠΟ για μετρήσεις σε 300.000 ποδοσφαιριστές την περίοδο 2005-2013 που δεν έγιναν.

Η σύμβαση που είχε υπογραφεί αρχικά στις 22/9/2005 και στις 18/2/2010, καταγγέλθηκε τελικά τον τον Μάρτιο του 2013 και η ΕΠΟ με την εταιρία PC Systems είναι στα δικαστήρια. Ο 23ος κατηγορούμενος και ο μοναδικός για τον οποίο η αντιεισαγγελέας Εφετών δεν προτείνει την παραπομπή του σε δίκη είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Λούβαρης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

"Επιδόθηκε σήμερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το αμετάκλητο βούλευμα 1445/2016 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που αφορά στην υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», βάσει του οποίου παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις (απιστία) 31 άτομα μεταξύ των οποίων μέλη της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο.

Το αμετάκλητο βούλευμα επιδόθηκε σήμερα με δικαστικό επιμελητή. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. πρέπει να εκδοθούν εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ