ΕΠΟ

Διώξεις για τέσσερα "ύποπτα" ματς

Διώξεις για τέσσερα "ύποπτα" ματς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο κατηγορητήριο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ συμπεριλήφθηκαν εφτά ομάδες, τρεις από τηνSuper Leagueκαι τέσσερις από τηνFootball Leagueγια τρεις αγώνες Κυπέλλου και ένα παιχνίδι τηςβ' κατηγορίας.

Πειθαρχικές διώξεις κατά εφτά ΠΑΕ λόγω της συμμετοχής τους σε τέσσερις αγώνες που θεωρούνται ως "ύποπτοι για χειραγώγηση", έπειτα από στοιχεία που έστειλε ηSportradar,άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Στέφανος - Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης.

Πρόκειται για τον Λεβαδειακό, την Ξάνθη και τον Πανιώνιο από τηνSuper Leagueκαι ακόμη, την Παναχαϊκή, τον Πανελευσινιακό (για δύο αγώνες), τον Εργοτέλη που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, και τα Χανιά από τηνFootball League.

Οι αγώνες είναι: Παναχαϊκή - Λεβαδειακός (1-4, 17/12), Πανελευσινιακός - Ξάνθη (0-5, 17/12), Εργοτέλης - Πανιώνιος (1-2, 16/12) για το Κύπελλο και ο αγώνας της Football League Πανελευσινιακός - Χανιά (3-1, 21/12).

Οι διώξεις είναι για το άρθρο 20 του πειθαρχικού κώδικα για "προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους" και το 22 για "επηρεασμό για χειραγώγηση αγώνα" και αμφότερα προβλέπουν υποβιβασμό των ομάδων αν κριθούν υπαίτιες. Για να θεωρηθεί υπαίτια μία ομάδα όμως, πρέπει να υπάρχει εμπλοκή αξιωματούχου ή δύο ποδοσφαιριστών και από τα στοιχεία των φακέλων δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.Για τον λόγο αυτό άλλωστε, έχουν αθωωθεί μέχρι στιγμής όσες ομάδες έχουν κατηγορηθεί. Οι υποθέσεις θα εκδικαστούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Επίσης ο κ. Μπεξεβάνης άσκησε δίωξη σε βάρος της Παναχαϊκής λόγω έλλειψης εγγυητικής επιστολής

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Στέφανος-Κωνσταντινός Μπαξεβάνης άσκησε διώξεις:

-Σε βάρος της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005», νόμιμα εκπροσωπουμένης, κατ' άρθρ. 35 Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, διότι σύμφωνα με την από 26-1-2016 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανακλήθηκε το από 1-10-2015 πιστοποιητικό περί τήρησης από την εγκαλουμένη των υποχρεώσεων, που προβλέπονται στο άρθρ. 77Α παρ. 3 του Ν. 2725/99, το οποίο είχε χορηγηθεί σε αυτήν για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, λόγω μη συμπληρώσεως από την τελευταία της ολικώς καταπεσούσας εγγυητικής της επιστολής κατ' άρθρ. 78 παρ. 1 εδ. δ΄ του ως άνω νόμου. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Παραρτήματος Α και άρθρ. 34 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων σε συνδ. με τα άρθρ. 77Α παρ. 3 και 78 Ν. 2725/99.

-Σε βάρος της "ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΠΑΕ", νόμιμα εκπροσωπουμένης, κατ' άρθρ. 35 Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, διότι στις 6-2-2016 δεν κατήλθε να αγωνιστεί στον ορισθέντα από τη Διοργανώτρια αρχή αγώνα της 18ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ -ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ χωρίς προηγουμένως και δη πριν από τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες, να ειδοποιήσει αιτιολογημένα τη Διοργανώτρια με έγγραφο της. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 4, 17, 21 παρ. 3, 4, 5, 6 και 10 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.

-Σε βάρος των Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Γ.Ε. 2005 και Π.Α.Ε. Α.Π.Ο. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ νομίμως εκπροσωπουμένων, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

-Σε βάρος των Π.Α.Ε. ΠΑΝEΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931 και Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ A.O. νομίμως εκπροσωπουμένων, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

-Σε βάρος των Π.Α.Ε. ΠΑΝEΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931 και Π.Α.Ε. ΧΑΝΙΑ Α.Ο. νομίμως εκπροσωπουμένων, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

-Σε βάρος των Π.Α.Ε ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. και Π.Α.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. νομίμως εκπροσωπουμένων, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ