ΕΠΟ

Δεν παραιτήθηκε ο Γκιρτζίκης

Δεν παραιτήθηκε ο Γκιρτζίκης
Γκιρτζίκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, λέγοντας: "Θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα". Αλλάζει η επιτροπή δεοντολογίας, αποφασίζει ο Κοντονής για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Σε αντίθεση με τους Βαγγέλη Μαζαράκη και Βαγγέλη Τοπολιάτη, ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν παραιτήθηκε από το προεδρείο της ΕΠΟ. "Θα κάνω αυτό που πρέπει, την ώρα που πρέπει και αφού εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα" ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μετά το διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης (30/8).

Με άλλα λόγια, παραιτήθηκαν από το προεδρείο μόλις οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους για το θέμα της κάρτας υγείας. Γκιρτζίκης, Καραμελίδης, Οικονομίδης και Προύντζος έμειναν στις θέσεις τους. Η σημαντική εξέλιξη αφορά στο θέμα της επιτροπής δεοντολογίας, η οποία επιστρέφει στην προηγούμενή της μορφή.

Αποφασίστηκε ότι μετά την αλλαγή των πειθαρχικών επιτροπών της Super League και της Football League από μονομελές όργανο σε τριμελές, δεν έχει ισχύ η αλλαγή που είχε γίνει την 1η Αυγούστου. Με άλλα λόγια, η επιτροπή δεοντολογίας επιστρέφει στην προηγούμενή της μορφή, κάτι που είχε ζητήσει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Απομένει πλέον η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, μέχρι την Παρακευή (1/9) για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 του μήνα.

Γκιρτζίκης: "Ντροπή η κάρτα υγείας"

Αμέσως μετά το δ.σ. ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ρωτήθηκε για το αν παραιτηθεί με αφορμή το θέμα της κάρτας υγείας, και απάντησε: "Η κάρτα υγείας είναι ντροπή για αυτούς που την έτρεξαν. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, την ώρα που πρέπει να το κάνω, αφού πρώτα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα".

Πρόσθεσε τα εξής: " Αυτοί τορπιλίζουν το θέμα για τον αρχιδιαιτητή και το χρεώνουν στην ΕΠΟ. Πάντα φταίει η ΕΠΟ. Το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει. Γιατί να μην ξεκινήσει; Θα έφευγαν οι λουόμενοι από τις παραλίες να έρθουν να σκοτωθούν; Εδώ υπήρχαν ομάδες στις χαμηλότερες κατηγορίες που δεν συμπλήρωναν ενδεκάδα για να παίξουν και θα σκοτώνονταν οι φίλαθλοι; Μην τρελαθούμε".

Για το θέμα του επιδιαιτητή ανέφερε: "Τι θέλουν επιτέλους; Θέλουν να συντηρούν μια κατάσταση. Αυτός είναι ο στόχος ενόψει των εκλογών της ομοσπονδίας. Δεν το καταλαβαίνετε;". Αναφορικά με τη ματαίωση της συνάντησης ανάμεσα στους εκπροσώπους της Superleague και της FIFA/UEFA, ο Γκιρτζίκης είπε: "Αποφύγαμε μια πολεμική σύρραξη. Το είπε και ο κύριος Σφακιανάκης το είπα κι εγώ πως εάν γινόταν σήμερα η συνάντηση θα είχαμε πόλεμο".

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ για τις ελελίξεις

"Σας ενημερώνουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση (30-8-2016) έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

-Προχώρησε στην αναδιάρθρωση του προεδρείου της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. μετά τις παραιτήσεις των κυρίων Ευάγγελου Τοπολιάτη, Ευάγγελου Μαζαράκη και Παναγιώτη Δημητρίου από τις θέσεις των αναπληρωτή προέδρου, β' αντιπροέδρου και γ' αντιπροέδρου, αντίστοιχα. Στις θέσεις τους εξελέγησαν οι κύριοι Μιχαήλ Τζανόπουλος, Δαμιανός Γαβριηλίδης και Ιωάννης Παππάς, αντίστοιχα.

-Επικύρωσε τη συμφωνία με την κοινή αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στη συνάντηση της 29/8/2016 που αφορά στις πειθαρχικές επιτροπές των επαγγελματικών λιγκών και η οποία διαμορφώθηκε ως εξής:

«Προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών οργάνων των επιτροπών των επαγγελματικών ενώσεων (Super League και Football League), αποφασίστηκε όπως αυτές λειτουργούν υπό τριμελή σύνθεση. Κατόπιν τούτου η από 1/8/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων Ε.Π.Ο. με αντικείμενο την ανασυγκρότηση των πειθαρχικών επιτροπών δεν θα υλοποιηθεί (καθίσταται άνευ αντικειμένου) με αποτέλεσμα οι λοιπές δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ να παραμείνουν ως έχουν».

-Αποφάσισε ομόφωνα όπως υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Άλεξ Σέφεριν για τη θέση του προέδρου της UEFA στις επικείμενες αρχαιρεσίες που θα διενεργηθούν στην Ελλάδα.

-Πριν από την έναρξη του συμβουλίου ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, που συνεργάζεται με την ΕΠΟ, ενημέρωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφορικά με το τι σημαίνει το βούλευμα που εξέδωσε πρόσφατα το συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας.

Ο έγκριτος συνταγματολόγος επεσήμανε πως οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή όσων αναφέρονται στο βούλευμα είναι καθόλα νόμιμες έως την παρέλευση του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Τόνισε πως τα όσα προβλέπονται για τη σχετική περίπτωση στη νομοθεσία είναι αντισυνταγματικά καθώς αγνοούν πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας όπως αυτό προβλέπεται από τον αστικό και ποινικό κώδικα, και πρόσθεσε πως έχει μετατραπεί μια απλή αντιδικία αστικού δικαίου μεταξύ δύο εταιρειών για μη εκτέλεση σύμβασης σε αδίκημα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει το βαρύτατο της ποινής, όπως αυτή επιβάλλεται από το εκδοθέν βούλευμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ερμηνεία της ΕΠΟ για τη ματαίωση της συνάντησης
Κουτσοκούμνης: "Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ό,τι και να γίνει"
Ματαιώθηκε η συνάντηση. Στον Κοντονή ο Κουτσοκούμνης
Έξι απαντήσεις για την αλλαγή σκηνικού στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ