ΕΠΟ

Αύριο (7/12) η απόφαση για την ΕΠΟ

Αύριο (7/12) η απόφαση για την ΕΠΟ
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συζητήθηκε στο μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή του Ανδρέα Μαλάτου κατά της ΕΠΟ, με την οποία ζητούσε τον διορισμό Προσωρινής Διοίκησης για τη διενέργεια εκλογών με βάση τον αθλητικό νόμο. Αύριο (7/12) η απόφαση για την τύχη της προσφυγής.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και η προσωρινή διαταγή του καθηγητή αθλητικού δικαίου, Ανδρέα Μαλάτου, κατά της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ, με την οποία ζήτησε την ακύρωση της και τον διορισμό νέα διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ, για να την οδηγήσει σε εκλογές με βάση το νόμο 3262/2004 και περίπου 500 εκλέκτορες και όχι 182.

Προσφυγή που εφόσον γίνει δεκτή, αναμένεται να προκαλέσει εξελίξεις και την αντίδραση της FIFA που δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια ενώ μια Επιτροπή την οποία η ίδια έχει ορίσει, θα ακυρώνεται. Σε αυτή την περίπτωση, η τιμωρία των ελληνικών ομάδων και της εθνικής είναι πολύ πιθανή, καθώς το Grexit είναι αναπόφευκτο. Αύριο (7/12) αναμένεται η απόφαση...

Η πλευρά του κ. Μαλάτου υποστήριξε ότι η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ δεν είναι νόμιμη και το δικαστήριο πρέπει να διορίσει προσωρινή διοίκηση, η οποία θα διενεργήσει εκλογές. Η πλευρά της ΕΠΟ τόνισε ότι η διοίκηση είναι νόμιμη και βάσει του αθλητικού νόμου (επικαλέστηκε την πρόσφατη τροπολογία Κοντονή), αλλά και επειδή διορίστηκε από τη FIFA, που είναι η παγκόσμια ποδοσφαιρική αρχή και στην οποία υπάγεται η ΕΠΟ.

Παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ έκανε το σωματείο Ηράκλειο Αττικής, το οποίο τόνισε ότι ο Μαλάτος δεν είναι μέλος του, διότι έχει διαγραφεί πριν καταθέσει την προσφυγή και επομένως στερείται έννομου συμφέροντος. Η πλευρά του κ. Μαλάτου παρουσίασε email που απεστάλη τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον πρόεδρο του συλλόγου, το οποίο επιβεβαιώνει ότι είναι μέλος του.

Η πλευρά της ΕΠΟ ζήτησε να μην εκδοθεί προσωρινή διαταγή σε βάρος της μέχρι να συζητηθεί η κύρια αγωγή στις 9 Ιανουαρίου και η πλευρά του κ. Μαλάτου δέχθηκε την πρόταση, με την προϋπόθεση η ΕΠΟ μέχρι τις 9 Ιανουαρίου να διοργανώνει απρόσκοπτα τα πρωταθλήματα και όλες τις ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις, αλλά η διοίκησή της να μην μπορεί να πάρει καμία απόφαση που να δεσμεύει την Ομοσπονδία νομικά και οικονομικά.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ