ΕΠΟ

Αύριο (21/8) οι αποφάσεις για τις εφέσεις του Απόλλωνα Σμύρνης και του Άρη

Αύριο (21/8) οι αποφάσεις για τις εφέσεις του Απόλλωνα Σμύρνης και του Άρη
ΕΠΟ INTIME SPORTS

Την Παρασκευή (21/8) θα εκδοθούν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ οι αποφάσεις για τις εφέσεις του Απόλλωνα Σμύρνης κατά της Super League, που διατήρησε στην κατηγορία τον Λεβαδειακό και του Άρη μαζί με άλλες τρεις ομάδες της Γ' Εθνικής για τον αριθμό των ομάδων της Football League.

Αύριο (21/8) αναμένονται τα σπουδαία για Απόλλωνα Σμύρνης και Άρη. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα βγάλει τις αποφάσεις της μετά τις εφέσεις που έκαναν για διαφορετικά βέβαια θέματα. Η μεν "Ελαφρά Ταξιαρχία" γιατί η Super League διατήρησε στην κατηγορία τον Λεβαδειακό μετά την αποβολή της Κέρκυρας, ενώ ο Άρης μαζί με άλλες τρεις ομάδες της Γ' Εθνικής (Α.Ε. Καραϊσκάκης, Α.Ε. Κηφισιάς και Παναργειακός) έκαναν έφεση κατά της απόφασης της Football League να μην συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των 20 ομάδων και να διεξαχθεί πρωτάθλημα με 17-18 ομάδες.

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Μηνάς Λυσάνδρου, υποστήριξε πως η Λίγκα "δεν έχει δικαίωμα να ερμηνεύσει την τιμωρία της Κέρκυρας, της απόφασης της δική σας Επιτροπής . Η απόφαση σας ήταν αποβολή. Έπρεπε η Λίγκα να την αποβάλει ως πέμπτη ομάδα. Τέσσερις που υποβιβάστηκαν συν μία που αποβλήθηκε. Έτσι, βάσει του άρθρου 4 του ΚΑΠ μετά την ΑΕΚ και τον Ηρακλή που προβιβάστηκαν από τη Β’ Εθνική θα έπρεπε να ανέβει ο Απόλλων Σμύρνης ως τρίτος της κατάταξης της δεύτερης κατηγορίας".

Στην υπόθεση των ομάδων της Γ' Εθνικής, οι δικηγόροι τους υποστήριξαν πως βάσει της προκήρυξης της Football League που έχει αναγνωριστεί από την ΕΠΟ, το επόμενο πρωτάθλημα πρέπει να γίνει με 20 ομάδες και αν δεν υπάρχουν, να συμπληρωθεί από ομάδες της Γ' Εθνικής. Ο δικηγόρος της Football League, Αντώνης Βουγίδης, απάντησε ότι ισχύει η αλλαγή που έκανε η ΕΠΟ στον ΚΑΠ του 2015 και σύμφωνα με αυτή αν δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των ομάδων σε ένα πρωτάθλημα, τότε ο αριθμός μένει ως έχει.

Ο δικηγόρος της Α.Ε. Καραϊσκάκης, Βασίλης Γκαγκάτσης, υποστήριξε πως "υπάρχει δεσμευτική απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που αναφέρει ότι στη Β’ Εθνική οι ομάδες τη σεζόν 2015-16 θα είναι 20 τον αριθμό. Αυτή η απόφαση ήταν ομόφωνη και πάρθηκε μετά από σχετική πρόταση ειδικής επιτροπής περί των αναδιαρθρώσεων των κατηγοριών απαρτιζόμενη από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μαζαράκη, τον πρόεδρο της Football League, κ. Καλογιάννη και τον πρόεδρο της Super League, κ. Μποροβήλο".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ