ΕΠΟ

Ασφαλιστικά μέτρα στην ΕΠΟ και στο βάθος Grexit

Ασφαλιστικά μέτρα στην ΕΠΟ και στο βάθος Grexit
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, προσέφυγε στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών κατά της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Ο κίνδυνος του Grexit αχνοφαίνεται.

Σε νέες περιπέτειες είναι πολύ πιθανό να μπει η ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο… Ο καθηγητής αθλητικού δικαίου Ανδρέας Μαλάτος έκανε πράξη την… απειλή του και κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, προσφυγή ως μέλος του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου Ηράκλειο Αττικής.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού δικαίου ζητάει προσωρινή διαταγή για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ με μόνη αρμοδιότητα τη διενέργεια εκλογών με τον αθλητικό νόμο και με 500 περίπου εκλέκτορες και όχι με 182 όπως προβλέπει το καταστατικό. Η προσφυγή έγινε με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας (ασφαλιστικά μέτρα) και η ημερομηνία συζήτησής της θα προσδιοριστεί πιθανόν εντός της ημέρας.

Ο Ανδρέας Μαλάτος ζητάει δηλαδή, την ακύρωση του ορισμού της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Η ΕΠΟ διεμήνυσε την Τρίτη 29/11 ότι εφόσον γίνει δεκτή η προσφυγή, τότε επίκειται Grexit, αποκλεισμός από την Ευρώπη των ελληνικών ομάδων και της εθνικής και επανίδρυση της Ομοσπονδίας από την FIFA. Στην προσφυγή του ο καθηγητής αθλητικού δικαίου υποστηρίζει άλλωστε για τον ορισμό της Επιτροπής Εξομάλυνσης από την παγκόσμια Ομοσπονδία ότι… «παραβιάζει ευθέως και προκλητικώς την έννομη και συνταγματική μας τάξη, αφού βασίζεται αποκλειστικά στις δικές της καταστατικές διατάξεις».

Επίσης σημειώνει ακόμη:

- ΓΙΑ την ΕΠΟ ότι… «από 5-10-2016 έχει λήξει η θητεία του απερχομένου ΔΣ και θα πρέπει να διορισθεί προσωρινή διοίκηση που θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος»

- ΓΙΑ την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου οι εκλογές να γίνουν με βάση το νόμο ότι... «κατά το μέρος που αφορά την επίλυση μιας ενδο-ομοσπονδιακής διαφοράς αναφερόμενης στην εκλογική διαδικασία νόμω και ουσία βασίμως έκρινε, ως επιληφθέν ιδιωτικής διαφοράς, ότι οι επερχόμενες αρχαιρεσίες θα πρέπει να διεξαχθούν σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος 3262/2004»

- ΓΙΑ την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου που όρισε προσωρινή διοίκηση για να κάνει εκλογές εντός διμήνου ότι… «δεν νομιμοποιείται και στον ορισμό προσωρινής διοικήσεως, δεδομένου ότι σε διαιτησία υπάγονται μόνο οι ιδιωτικές διαφορές και όχι οι υποθέσεις εκουσίας δικαιοδοσίας».

- ΓΙΑ την τροπολογία του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή που νομιμοποιεί την Επιτροπής Εξομάλυνσης ότι... «παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα που ορίζει ότι οι υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας υπάγονται στα πολιτικά δικαστήρια, ο δε κοινός νομοθέτης μπορεί μεν να ρυθμίσει ειδικότερα τον τρόπο υπαγωγής τους σε αυτά, δεν μπορεί όμως να αφαιρέσει από τα δικαστήρια την αρμοδιότητα αυτή. Για να αφαιρεθεί θα πρέπει να γίνει από το κοινοβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 των μελών του».

- ΓΙΑ τις δύο υποψήφιες παρατάξεις της ΕΠΟ ότι... «έχουν αποδεχθεί κατ’ ουσίαν την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών με το παράνομο εκλογικό σύστημα που προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ, και επομένως κανένα από τα μετέχοντα σε αυτές πρόσωπα δεν θα πρέπει να μετέχει στην προσωρινή διοίκηση που το Δικαστήριό σας».

Ο κ. Μαλάτος προτείνει για την προσωρινή διοίκηση εκτός από τον εαυτό του και τους: Ευάγγελο Κρητικό του Κων/νου, ως Αντιπρόεδρο, Δώρο Κλεοβούλου του Αριστείδη, Ζώη Κολιό του Θρασύβουλου, Κίμων Αναστασίου του Δημητρίου, Δημήτρη Γρηγοριάδη του Χαραλάμπους, Σπυρίδων Χριστοφορίδη του Νικολάου ως μέλη.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ