ΕΠΟ

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Παναθηναϊκού

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού και διατήρησε ως έχει την ποινή για τα επεισόδια στο που διεξήχθησαν μετά τη ματαίωση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μία-μία επιλύονται οι εκκρεμότητες με τη βαθμολογία της Superleague, αφού τελεσιδίκησε η υπόθεση για τα επεισόδια που είχαν συμβεί στο "Απόστολος Νικολαΐδης", μετά τη ματαίωση του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός τον Νοέμβριο του 2015.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ εκδίκασε την προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων και την απέρριψε, διατηρώντας την αφαίρεση των τριών βαθμών και το πρόστιμο των 190.000 ευρώ.

Κατά συνέπεια, σε σχέση με την υπόθεση, δεν μεταβάλλεται η βαθμολογία της Superleague και η αντίστοιχη βαθμολογία με την οποία θα αρχίσει η διαδικασία των play offs.

Η υπόθεση εκδικάστηκε εκτάκτως το πρωί της Τρίτης έπειτα από αίτημα της Super League και αφού είχε πάρει αναβολή για τις 10 Μαϊου λόγω της αποχής των δικηγόρων. Να σημειωθεί ότι ένα μέλος του τακτικού διαιτητικού είχε την άποψη ότι για τα εκτεταμένα επεισόδια για τα οποία ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με την αφαίρεση τριών βαθμών, θα έπρεπε να επιβληθεί στους “πράσινους” μόνο πρόστιμο 80.000 ευρώ. Η προσφυγή ωστόσο απορρίφθηκε και η απόφαση έμεινε ως έχει τελεσίδικα καθώς δεν υπάρχει τέταρτος βαθμός εκδίκασης.

Αναλυτικά η απόφαση:

Αριθμός απόφασης 86/26-4-2016:Δέχεται τυπικά την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ και την παρέμβαση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ κατά της υπ’ αριθμ. 92/31-12-2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ενός μέλους έχοντος την άποψη ότι για την υπό στοιχείο 4η πράξη (άρθρο 15 παρ. 6 περ. δ του Πειθ. Κώδ. της ΕΠΟ) πρέπει να επιβληθεί η χρηματική ποινή των ογδόντα χιλιάδων (80.000) ευρώ και μόνον γι’ αυτήν την παράβαση).

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ