ΕΠΟ

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΘΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ / ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports)
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΘΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ / ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις που άσκησαν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κατά αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς επίσης και την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε με -6 βαθμούς (για τα playoffs), 7 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τη νέα σεζόν και 285 χιλιάδες ευρώ τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ, που για τον ίδιο λόγο τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές αποκλεισμού έδρας και 170 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Οι εφέσεις των "Δικεφάλων" δεν έγιναν δεκτές στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και έτσι οι ποινές τους έμειναν αναλλοίωτες. Παράλληλα απορρίφθηκε η πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η απόφαση:

"Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις, σχετικά με τις εφέσεις που άσκησαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κατά αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής, καθώς επίσης με την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Συνεκδικάζει την υπ’ αριθ. πρωτ. 16378/6-6-2017 έφεση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», την υπ’ αριθ. πρωτ. 16952/2-6-2017 έφεση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 153241/24-5-2017 πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.» κατά της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Εξαφανίζει την εκκαλουμένη μόνο ως προς τη διάταξη με την οποία έγινε δεκτή η υπ’ αριθμ. πρωτ. 153241/24-5-2017 πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.» κατά της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση μόνο ως προς την εκδίκαση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 153241/24-5-2017 πρόσθετης παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.» κατά της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Απορρίπτει την υπ’ αριθμ. πρωτ. 153241/24-5-2017 πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.» κατά της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Δέχεται τυπικά: την υπ’ αριθ. πρωτ. 16378/6-6-2017 έφεση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» και την υπ’ αριθ. πρωτ. 16952/2-6-2017 έφεση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Απορρίπτει αυτές κατ΄ ουσίαν".

Σκέφτονται προσφυγή στο Διαιτητικό στον ΠΑΟΚ

Έντονα προβληματισμένοι είναι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μετά την απόρριψη της έφεσης για την ποινή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν θα υπάρξει κάποια νομικής φύσης αντίδραση, ωστόσο υπάρχει πολύ σοβαρή σκέψη για προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς, με βάση την ερμηνεία που δίνουν, η απόφαση (και) της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής εγείρει θέματα νομιμότητας.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Λουκέτο" στην Τούμπα και -6 βαθμούς στον ΠΑΟΚ
TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ