ΕΠΟ

Απολογιστική επιστολή ΕΠΟ σε FIFA για το έργο της

Απολογιστική επιστολή ΕΠΟ σε FIFA για το έργο της
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ιωάννης Δρόσος, απέστειλε χθες (31/5), πριν ανακοινωθεί από τη FIFA η δίμηνη παράταση της θητείας της ΠΔΕ, απολογιστική του έργου της επιστολή, αναφορικά με το πρώτο χρονικό διάστημα της παρουσίας της στην διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ιωάννης Δρόσος, απέστειλε χθες (31/5), πριν ανακοινωθεί επίσημα από τη FIFA η δίμηνη παράταση της θητείας της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, απολογιστική του έργου της επιστολή, αναφορικά με το πρώτο χρονικό διάστημα της παρουσίας της στηνδιοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. ( Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή στα αγγλικά)

Το πλήρες κείμενο του κ. Δρόσου προς την κ. Σαμούρα είναι το ακόλουθο:

"Αγαπητή κυρία Γενική Γραμματέα,

Σήμερα λήγει η εντολή της Επιτροπής Εξομάλυνσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας η οποία διορίστηκε από τη FIFA σύμφωνα με την τηλεομοιοτυπία σας της 31 Οκτωβρίου 2016.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων που ορίζονταν στην εντολή που λάβαμε, προτείναμε στη FIFA (και την UEFA) αναθεωρημένες εκδόσεις του Πειθαρχικού Κανονισμού, του Κανονισμού Δεοντολογίας και του Κανονισμού Διαιτησίας προκειμένου να διορθώσουμε σοβαρά κενά και, εν γένει, να εναρμονιστούν με τα πρότυπα της FIFA. Συνεχίσαμε επίσης τις συζητήσεις με τις αθλητικές αρχές, σε εποικοδομητικό πνεύμα, που ήδη απεικονίζονται στις δύο τροπολογίες που ψηφίστηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τη νομιμοποίηση της επιτροπής μας και της λειτουργίας της σύμφωνα με το ελληνικό αστικό δίκαιο, ωστόσο, επίσης απεικονίζονται κυρίως στη διατύπωση και το πνεύμα της κοινής δήλωσης που υπογράφεται από τον Υπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και τους εκπροσώπους της FIFA στη Ζυρίχη τη18 Μαΐου, όπως επίσης και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημερομηνία στα γραφεία της FIFA μεταξύ των εκπροσώπων της FIFA, με επικεφαλής εσάς, του Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βασιλειάδη και εμού με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Επιπρόσθετα, και παρόλο που μας δεν είχε ανατεθεί ως καθήκον στην επιστολή διορισμού μας, σε συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, αναπτύξαμε και προτείναμε μια σειρά από τροποποιήσεις στο Καταστατικό της ΕΠΟ, επί των οποίων αναμένουμε τα τελικά σχόλια της FIFA προκειμένου να τις συμπεριλάβουμε στις υπό συζήτηση και ψήφιση προτάσεις στη Γενική Συνέλευση.

Όσον αφορά τη διοργάνωση εκλογών για το νέο προεδρείο, κατ' εφαρμογή του πλαισίου που εκπονήθηκε στη Ζυρίχη, με τη συμμετοχή της FIFA, της UEFA, του Υπουργού αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού και εμού, έχουμε ήδη συγκαλέσει επίσημα Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για την 30 Ιουνίου προκειμένου να ψηφιστούν οι τροποποιήσεις του Καταστατικού που κρίνονται απαραίτητες για τη διενέργεια των εκλογών εντός του Ιουλίου 2017.

Όσον αφορά την καθημερινή λειτουργία της ΕΠΟ, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια και, σε κάθε περίπτωση, εκτός από τις συνοπτικές εκθέσεις της Deloitte για ορισμένες πτυχές της "καθημερινής λειτουργίας" της ΕΠΟ, προετοιμάζουμε μια αναλυτική αναφορά για τη Γενική Συνέλευση όπου θα παρουσιάσουμε όλα όσα πρέπει να παρουσιαστούν, αναλυτικά. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, σας διαβεβαιώ ότι τακτοποιήθηκε κάθε άλλο σημαντικό ζήτημα της ΕΠΟ.

Όπως έχει η κατάσταση σήμερα, και σε συμμόρφωση με όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ της FIFA και του Υπουργού αρμόδιου για τον Αθλητισμό, η ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια πραγματικά προσδοκά να υπάρξει ένα γόνιμο τελικό αποτέλεσμα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η διενέργεια εκλογών το αργότερο μέχρι τον επόμενο μήνα, όσον αφορά τις προσπάθειες που ξεκίνησαν με τον ορισμό.

Επιτρέψτε μου επίσης να σας υπενθυμίσω ότι η εντολή μας λήγει σήμερα και, εφόσον δεν ανανεωθεί με κάποιο τρόπο εντός της ημέρας (η αποστολή ενός φαξ ή ενός e-mail θα αρκούσε), θα προκύψει σίγουρα ένα επικίνδυνο νομικό κενό.

Αγαπητή Γενική Γραμματέα, επιτρέψτε μου, επί τη ευκαιρία της παρούσας επιστολής, να σας ευχαριστήσω ειλικρινά, και μέσω υμών και τη FIFA, για την εμπιστοσύνη που επιδείξατε προς τα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ και προς εμένα. Σας διαβεβαιώ ότι όσοι παραμείναμε μέχρι σήμερα στην Επιτροπή Εξομάλυνσης καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά την όποια απειρία ή τα όποια σφάλματα που είναι συνήθη σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μετά τιμής,

ΕΠΟ

Ιωάννης Δρόσος,

Πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης

Κοιν.: UEFA"

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΑΤΜΑ ΣΑΜΟΥΡΑ

Λίγη ώρα μετά την επιστολή του κ. Δρόσου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ακολούθησε η παρακάτω απάντηση εκ μέρους της κ. Σαμούρα:

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Αγαπητέ Γιάννη,

Δια του παρόντος βεβαιώνω τη λήψη της εμπεριστατωμένης επιστολής που μου απεύθυνες και η οποία περιέχει μια ολιστική εικόνα του επίπονου έργου που πέτυχε η Επιτροπή Εξομάλυνσης σε τόσο εξαιρετικά σύντομο χρόνο υπό τη σθεναρή ηγεσία σου.

Η Γραμματεία του Συμβουλίου της FIFA ενέκρινε χθες την παράταση της εντολής της Επιτροπής μέχρι το τέλος Ιουλίου και ευελπιστώ ότι θα λάβετε την επιστολή επιβεβαίωσης αργότερα σήμερα.

Με αυτό το e-mail, ζητώ από τη συνάδελφό μου Lilia να επιβεβαιώσει την ασφαλή αποστολή της εν λόγω επιστολής σε εσάς προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε νομικό ή διοικητικό κενό στην εντολή που ανατέθηκε στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ.

Σε ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ για τις αξιέπαινες προσπάθειες που εσύ και οι συνάδελφοί σου καταβάλατε για την προστασία της ακεραιότητας του Παιχνιδιού που όλοι αγαπάμε και για τον αγώνα σας να εκτελέσετε τα καθήκοντα που σας ανατέθηκαν όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσατε.

Με τους θερμούς μου χαιρετισμούς,

Fatma Samoura"

Απολογιστική επιστολή ΕΠΟ σε FIFA για το έργο της
TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ