ΕΠΟ

Αποφάσεις Πειθαρχικής Επιτροπής

Αποφάσεις Πειθαρχικής Επιτροπής
INTIME SPORTS

Με 3.000 ευρώ έκαστος τιμωρήθηκαν οι Μπάκος και Καϋμενάκης για τις δηλώσεις τους για τον τελικό του Κυπέλλου. Ποινή επίπληξης και ανάκλησης των δηλώσεων επιβλήθηκε στον Γιάννη Αλαφούζο. Δείτε τις αποφάσεις

Με 3.000 ευρώ έκαστος τιμωρήθηκαν οι Μπάκος και Καϋμενάκης για τις δηλώσεις τους για τον τελικό του Κυπέλλου. Ποινή επίπληξης και ανάκλησης των δηλώσεων επιβλήθηκε στον Γιάννη Αλαφούζο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

" Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Υπόθεση αγώνα ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κηρύσσει τους εκκαλουμένους πειθαρχικά ελεγκτέους και επιβάλλει στους Α.Γρηγοριάδη και Α.Βαβακά, εκπροσώπους των δύο ομάδων, χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ στον καθένα, στον Θ. Μακρή, βοηθό προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας, χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες και στο σωματείο "ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟ" χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 περ. α΄ και χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ για παράβαση άρθρου 15 παρ. 4 περ. α΄ ΠΚ και κατά συγχώνευση συνολική χρηματική ποινή τετρακοσίων πενήντα (450) ευρώ (300€ + 150 ευρώ).

Υπόθεση αγώνα ΠΥΡΑΣΟΣ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ-ΑΟ ΜΑΧΗΤΗΣ

Κηρύσσει τους εκκαλουμένους πειθαρχικά ελεγκτέους τους προπονητές των δύο σωματείων, του γηπεδούχου Ν.Χατζηκυριακίδη και του φιλοξενούμενου Ν.Σταυροθόδωρο, και επιβάλλει στον καθένα χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ.

Υπόθεση σωματείου ΠΥΡΑΣΟΣ Ν. ΑΓΧΙΆΛΟΥ

Κηρύσσει τους εκκαλουμένους πειθαρχικά ελεγκτέους και στον εκπρόσωπο του σωματείου Ν.Καραθόδωρο επιβάλλει χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ.

Υπόθεση σωματείου ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964

Κηρύσσει το σωματείο πειθαρχικά ελεγκτέο και του επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ.

Υπόθεση σωματείου ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κηρύσσει το σωματείο πειθαρχικά ελεγκτέο και του επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή χιλίων εκατό (1.100) ευρώ

Υπόθεση αγώνα ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέους το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 1923" και τον Εμμανουήλ Φύτρο, εκπρόσωπο του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία "ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ". Επιβάλλει στο αθλητικό σωματείο "ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 1923" χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική. Στον Εμμανουήλ Φύτρο, χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δυο (2) μήνες.

Υπόθεση ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ανακοίνωση 30-5-2013)

Εισήγαγε προς εκδίκαση την υπόθεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο, κατά της οποίας ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε την από 4-6-2013 πειθαρχική δίωξη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 5 του Π.Κ της ΕΠΟ. Αποφάσισε ότι η πράξη της εγκαλούμενης ΠΑΕ συνιστά το προβλεπόμενο από τη διάταξη του άρθρου 25 παρ. 1 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ πειθαρχικό παράπτωμα της δυσφήμησης του αθλήματος του ποδοσφαίρου με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ και της διοίκησής της και πρέπει, λαμβανομένων υπόψη: της βαρύτητας του παραπτώματος και των συνθηκών τέλεσής του, να επιβληθεί σ’ αυτή η προσήκουσα και ανάλογη με την απαξία της συγκεκριμένης πειθαρχικής παράβασης ποινή της επίπληξης με την υποχρέωση ανάκλησης εκ μέρους της εγκαλουμένης των παραπάνω αναφερομένων εκφράσεων της ανακοίνωσης εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας. Η ανάκληση θα γίνει με ανακοίνωση της εγκαλουμένης μέσω των εφημερίδων, στις οποίες δημοσιεύτηκε η ένδικη ανακοίνωση.

Υπόθεση ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2013)

Εισήγαγε προς εκδίκαση την υπόθεση των Ιωάννη Αλαφούζου, προέδρου του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., κατά των οποίων ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε την από 14-5-2013 πειθαρχική δίωξη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1,4,5 και 6 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Αποφάσισε ότι η πράξη του πρώτου εγκαλούμενου Ιωάννη Αλαφούζου συνιστά την προβλεπόμενη από τη διάταξη του άρθρου 25 παρ. 1,4 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ πειθαρχική παράβαση της δυσφήμησης του αθλήματος του ποδοσφαίρου και, λαμβανομένων υπόψη: της βαρύτητας του παραπτώματος και των συνθηκών τέλεσής του, πρέπει να επιβληθεί σ’ αυτόν η προσήκουσα και ανάλογη με την απαξία της συγκεκριμένης πειθαρχικής παράβασης ποινή της επίπληξης με την υποχρέωση ανάκλησης εκ μέρους του των παραπάνω αναφερομένων εκφράσεων της ανακοίνωσης εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας. Η ανάκληση θα γίνει με ανακοίνωση του πρώτου εγκαλουμένου στον προσωπικό του λογαριασμό, που τηρεί στο διαδίκτυο (twitter) και στις εφημερίδες που δημοσιεύθηκε η ένδικη ανακοίνωση. Τέλος, ως προς την δεύτερη εγκαλούμενη ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗ ΝΑIΚΟΣ Α.Ο., ενόψει του ότι δεν προέβη η ίδια στην δημοσίευση της κρίσιμης ανακοίνωσης, δεν στοιχειοθετείται, κατά την υποκειμενική της υπόσταση, η αποδιδόμενη και σ’ αυτήν πειθαρχική παράβαση της διάταξης του άρθρου 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και, κατά συνέπεια, πρέπει να απαλλαγεί. Για τους λόγους αυτούς κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον Ιωάννη Αλαφούζο για την διαλαμβανόμενη στο σκεπτικό ανακοίνωσή του, του επιβάλλει την ποινή της επίπληξης και τον υποχρεώνει να ανακαλέσει την επίμαχη ανακοίνωση κατά τα ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσας εκτιθέμενα. Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. της αποδιδόμενης σ’ αυτήν πειθαρχικής παράβασης.

Υπόθεση σωματείου ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΠΙΤΣΟΣ

κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέο τον Χρήστο Καραπίτσο, προπονητή του σωματείου ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ. Του επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες.

Υπόθεση ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ (ανακοίνωση 1-6-2013)

Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέα την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και τιμωρείται με την ποινή της επίπληξης και την υποχρέωση ανάκλησης εντός είκοσι (20) ημερών από την έκδοση της παρούσας των δηλώσεων στα Μ.Μ.Ε. όπου αυτές δημοσιεύτηκαν.

Υπόθεση σωματείου ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 1923

Κηρύσσει το ποδοσφαιρικό σωματείο με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 1923 πειθαρχικά ελεγκτέο και επιβάλλει σε αυτό συνολικά χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων πενήντα (1.550) ευρώ.

Υπόθεση αγώνα ΘΥΕΛΛΑ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΑΟ

Κηρύσσει τα ποδοσφαιρικά σωματεία με την επωνυμία ΘΥΕΛΛΑ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑΣ και ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΑΟ πειθαρχικά ελεγκτέα και επιβάλλει στο πρώτο χρηματική ποινή εξακοσίων (600) ευρώ και στο δεύτερο χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

Υπόθεση σωματείου ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 1923

Κηρύσσει το ποδοσφαιρικό σωματείο με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 1923 πειθαρχικά ελεγκτέο και επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή οκτακοσίων (800) ευρώ.

Υπόθεση ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΫΜΕΝΑΚΗΣ

Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέους την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, τον Δημήτριοο Μπάκο και τον Ιωάννη Καϋμενάκη για το πειθαρχικό αδίκημα της δυσφήμησης του αθλήματος του ποδοσφαίρου και τους τιμωρεί με χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ ο καθένας".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ