ΕΠΟ

Απάντηση των υπαλλήλων της ΕΠΟ στον Κοντονή

Απάντηση των υπαλλήλων της ΕΠΟ στον Κοντονή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο σύλλογος υπαλλήλων της ΕΠΟ απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, με αφορμή δήλωση του με την οποία είχε χαρακτηρίσει διεφθαρμένο το προσωπικό της ΕΠΟ.

Ο σύλλογος υπαλλήλων της ΕΠΟ δεν άφησε αναπάντητη την ατάκα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή ο οποίος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει είχε μιλήσει για "άκρως διεφθαρμένο προσωπικό της ΕΠΟ".

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας σε Κυριακάτικη εφημερίδα είχε πει επί λέξη με αφορμη ορισμένες αμοιβές στην επο...

"Αυτό το καθεστώς που υπάρχει στην ομοσπονδία εξασφάλιζε και εξασφαλίζει σε αυτό το άκρως διεφθαρμένο προσωπικό της ΕΠΟ, που υπηρετεί αυτή την πολιτική, προνόμια ασύλληπτα για τον μέσο πολίτη σήμερα".

Για αυτό και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΠΟ (Σ.Υ.Ε.Π.Ο.) απέστειλε στον κ. Κοντονή επιστολή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Είμαστε 68 Έλληνες εργαζόμενοι πολίτες, σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο έχει ίδια έσοδα και δεν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Είμαστε 68 Έλληνες εργαζόμενοι πολίτες που μας αρέσει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, από το πόστο που ο εργοδότης έχει αναθέσει στον καθένα.

Εργαζόμενοι που γνωρίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, αλλά και υπαγόμαστε στο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη μας, σχετικά με την απόδοσή μας στην εργασία μας, την κρίση για την εξέλιξή μας, την απόλυσή μας ενδεχομένως, αν δεν την κάνουμε σωστά, κ.ο.κ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελεί τιμή μας πως γεννηθήκαμε στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία και κατοικούμε στην πόλη που όρισε τις έννοιες πόλις και πολίτης.

Μας έχουν διδάξει στο σχολείο ότι βασικός κανόνας της Δημοκρατίας είναι να σέβεσαι τα δικαιώματα των άλλων και ότι η Ελευθερία μας –είπε ο Ρήγας Φεραίος- σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων. Την Κυριακή που μας πέρασε (10-7-2016) τα παιδιά μας, οι συγγενείς μας και οι φίλοι μας, μας κοιτάξανε περίεργα και απορημένα, διότι μάθανε δια στόματος Υφυπουργού Αθλητισμού ότι είμαστε “άκρως διεφθαρμένοι”.

Είμαστε 68 Έλληνες εργαζόμενοι πολίτες, που θέλαμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μία ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, όμως ο υφυπουργός αθλητισμού, τoν οποίο οι Έλληνες πολίτες δημοκρατικά εκλέξαμε να υπηρετήσει τη δημοκρατία και να σεβαστεί τα ανθρώπινα –ατομικά και κοινωνικά μας- δικαιώματα, χωρίς να γνωρίζει κανέναν από ημάς, χωρίς να έχει δει ποτέ κανέναν από ημάς, χωρίς να γνωρίζει τι εργασία κάνει ο καθένας από εμάς, μας αποκάλεσε όλους “άκρως διεφθαρμένους”!

Ο Υφυπουργός αθλητισμού είπε σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη Εφημερίδα “το άκρως διεφθαρμένο προσωπικό της Ε.Π.Ο.”. Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί, δεν είμαστε δημόσια πρόσωπα και δεν δίνουμε συνεντεύξεις. Είμαστε απλά εργαζόμενοι πολίτες –και όχι απαραίτητα πλούσιοι- και ρωτάμε. Ποια είναι αυτή η αρχή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, για το οποίο είμαστε τόσο περήφανοι, που το διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολείο, η οποία δίνει το δικαίωμα σε έναν υφυπουργό της Κυβέρνησης να μας συκοφαντεί απροκάλυπτα με τον δημόσιο λόγο του; Γνωρίζουμε ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη –υπαλλήλους της Ε.Π.Ο.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, ώστε να βασιστεί σ’ αυτήν η δυνατότητα ασφαλούς κρίσεως για οποιονδήποτε εμφανίζεται εμπλεκόμενος σ’ αυτήν. Έχουμε μάθει πως ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύεται από την Ε.Σ.Δ.Α (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) είναι το τεκμήριο αθωότητας και πως ο σεβασμός του αποτελεί δείκτη δημοκρατικής ευαισθησίας για ένα πολίτη και πολύ περισσότερο για έναν διαχειριστή της δημόσιας εξουσίας.

Γιατί αυτό είναι ακριβώς το νόημά και η αξία του. Να μην “δικάζεται” και “καταδικάζεται” ένας πολίτης πριν τον δικάσει ο φυσικός του δικαστής . Να μη δημιουργείται εντέχνως πίεση με τις συνεχείς δηλώσεις περί της ενοχής του πολίτη - ειδικά από πρόσωπα που ασκούν δημόσια εξουσία- και να μην υπάρχει στόχευση στην δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να επηρεαστεί ο δικαστής και όταν έρθει η ώρα της δίκης να καταδικάσει τον πολίτη.

Διότι ως Έλληνες πολίτες, που γνωρίζουν στοιχειωδώς ιστορία, γνωρίζουμε ότι σε νεότερες εποχές σε αυτόν εδώ τον τόπο (τον ίδιο που γέννησε την Δημοκρατία) γεννήθηκε και η “πολιτική” της Μακρονήσου και της Γιάρου και η “πολιτική” της εξουσίας να εξοντώνει τους αντιπάλους της “τυλίγοντάς τους σε μία κόλλα χαρτί” (δηλαδή με προσχηματικές διώξεις).

Για τον λόγο αυτό ακριβώς ο σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας αποτελεί τον δείκτη δημοκρατικής αντίληψης και ευαισθησίας για ένα δημόσιο πρόσωπο που ασκεί δημόσια εξουσία». … O υφυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης (ελέω θεού δεσποτείας, τιμητής και δικαστής των πάντων), επειδή ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών – υπαλλήλων της Ε.Π.Ο. -και στο πρώιμο στάδιο που ακόμη αυτή βρίσκεται- κατά το οποίο ο σεβασμός του τεκμηρίου της αθωότητας απαγορεύει οποιαδήποτε αναφορά-, μας “δίκασε” όλους και τους 68 Έλληνες εργαζόμενους πολίτες- χωρίς επαναλαμβάνουμε να γνωρίζει κανέναν από ημάς, ούτε τι δουλειά κάνει ο καθένας από ημάς – και μας χαρακτήρισε “άκρως διεφθαρμένους”!

Οι δημοκρατικές διαδικασίες σε μία κοινωνία και η κοινωνική ηθική επιβάλουν την αποκατάσταση της αλήθειας. Ο σεβασμός της Δημοκρατίας και των ατομικών μας δικαιωμάτων αποτελεί απαίτηση για μας και στοίχημα για τον Υφυπουργό. Στο χέρι του είναι να αποδείξει ότι δεν αποτελεί απλά ένα χαμένο στοίχημα!».

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ