ΕΠΟ

Απάντηση Γκιρτζίκη σε Παναγόπουλο!

Απάντηση Γκιρτζίκη σε Παναγόπουλο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά την συνάντηση με την Super League, ο Γιώργος Γκιρτζίκης έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου και μεταξύ άλλων απάντησε στον Χρήστο Παναγόπουλο που αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα διαιτητών.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, γνωστοποιώντας την τοποθέτηση του Κύρου Βασάρα στην θέση του επιδιαιτητή τουλάχιστον ως την 1η Οκτωβρίου και αμέσως μετά απάντησε και στον Χρήστο Παναγόπουλο, ο οποίος νωρίτερα είχε ονοματίσει συγκεκριμένους διαιτητές σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

"Είχαμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Super League, κύριο Γιώργο Στράτο. Ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις. Παρόντες ήταν και ο κ. Σαραϊδάρης και ο κ. Γκρούτσης, οι οποίοι είναι τα μέλη της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών της Σούπερ Λιγκ. Φάνηκε ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε, δώσαμε εντολή στον κ. Γκρούτση και στον κ. Σαραϊδάρη να αποσυρθούν σε ένα γραφείο μόνοι τους για να αποφασίσουν οπωσδήποτε, διότι τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ.

Δεν θα έπρεπε να έχουμε φτάσει ούτε καν σε αυτό το σημείο και αυτό το θέμα να έχει λυθεί. Δυστυχώς δεν είχε λυθεί και έτσι έπειτα από μισή ώρα συζήτησης και διαβούλευσης μεταξύ τους, ήρθαν και μου ανακοίνωσαν την απόφασή τους.

Έτσι, λοιπόν, έχει λυθεί αυτό το θέμα που ταλάνισε το τελευταίο διάστημα, βρήκαμε τη λύση, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι Έλληνες φίλαθλοι αγωνιούν, θέλουν να δουν ποδόσφαιρο, άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι για να παίζεται και όχι να μην παίζεται και σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι μου μετέφερε ο κ. Στράτος το αίτημα των ΠΑΕ το να βρεθεί η FIFA και η UEFA εδώ και πάλι στην Ελλάδα.

Για μένα που είμαι επικεφαλής της Ομοσπονδίας, λέω ότι πλέον έχει λυθεί το πρόβλημα. Άλλωστε, ο κ. Βασάρας είναι μέλος της επιτροπής της UEFA. Άρα η UEFA είναι με δικό της άνθρωπο. Να του έχουμε εμπιστοσύνη, όπως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε όλα τα άλλα παιδιά και θέλω να παρακαλέσω τις ΠΑΕ να σταματήσουν επιτέλους τις ανακοινώσεις, να μην αμφισβητούν κανένα διαιτητή, όλοι πιστεύω ότι έχουν την καλή διάθεση να αποδίδουν δίκαια με τα σφυρίγματά τους και με τις όποιες αποφάσεις τους.

Πρέπει αυτό να προσέξουν ιδιαίτερα και θέλω να τονίσω ότι και η ίδια η UEFA και η UEFA το ζητάει αυτό. Επίσης και η ίδια η NOVA τούς τόνισε ότι το ίδιο τους το προϊόν δεν θα πρέπει οι ίδιοι να το πυροβολούν σα να πυροβολούν τα πόδια τους. Ελπίζω ότι η καινούργια χρονιά θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά, να ανέβει στα μάτια όλων των φιλάθλων αυτό που λέμε ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα η Super League που είναι η ανώτερη κατηγορία και όχι μόνο, γιατί και οι άλλες κατηγορίες ποδόσφαιρο παίζουν, απλά η προσοχή είναι περισσότερο στραμμένη στη Super League, είναι οι ομάδες που μας εκπροσωπούν και στην Ευρώπη και είναι χαρά μας που οι ομάδες πάνε καλά και να πάνε ακόμα καλύτερα, το ευχόμαστε όλοι.

Πρέπει να γίνει προσπάθεια απ' όλους, γιατί σε αυτό το σημείο θα πω το εξής. Ακόμα και οι δικαστικές επιτροπές της Ομοσπονδίας να ξέρουν ότι θα είναι σκληρότερες. Γιατί αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, δεν γίνεται πουθενά. Να σταματήσουν επιτέλους οι δηλώσεις εναντίον του αθλήματος που λέγεται ποδόσφαιρο. Ας το κατανοήσουν όλοι, τους παρακαλώ θερμά. Όλοι μας είχαμε και έχουμε την διάθεση να το υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί", ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος μετά απάντησε και στον Χρήστο Παναγόπουλο:

"Δεν γίνεται οι ΠΑΕ να αναφέρονται σε ονόματα διαιτητών. Άρα για όλες τις ΠΑΕ δεν θα μείνει κανένας διαιτητής να αγωνιστεί. Γι αυτό, λοιπόν, πρώτα να βλέπουν τα αποτελέσματα, να κάνουν την προσπάθειά τους σαν ομάδες και αυτά είναι μόνο για κατανάλωση θα έλεγα. Δεν επιτρέπεται να το κάνει κανείς και κακώς ο κ. Παναγόπουλος το έκανε αυτό. Και επίσης να πω και κάτι άλλο. Η επιτροπή Διαιτησίας έχει το απόλυτο, το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει τους κατάλληλους διαιτητές και να μην χρησιμοποιήσει αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους.

Οι πίνακες είναι ανοιχτοί, θα παίξουν διαιτητές και από την Β' Κατηγορία, όπως και πέρυσι. Είχαμε έναν αριθμό, νομίζω 26 και φτάσαμε 45. Δεν απαγορεύει κανείς στην επιτροπή να χρησιμοποιήσει όσους μπορεί. Αλίμονο όμως αν ο κάθε κ. Παναγόπουλος βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα, τότε δυστυχώς θα δούμε μια από τα ίδια και αυτό δεν είναι καλό.

Τους έχω τονίσει, οι πίνακες είναι ανοιχτοί και ανήκουν στην δικαιοδοσία της ΚΕΔ. Αυτή η καραμέλα περί ισπανικού μοντέλου, αν θέλουν, να δουν ποιο είναι το ισπανικό μοντέλο. Δεν είναι αυτό που νομίζουν αυτοί. Όποιος θέλει, έρχεται και αλλάζει τους πίνακες. Οι πίνακες υπάρχουν και μέσα από τους πίνακες και της Super League και της Football League, η Επιτροπή έχει δικαίωμα να βάζει τους καταλληλότερους.

Αυτό τι σημαίνει; Οτι κάνουν πίνακες μόνοι τους στη διάρκεια των αγωνιστικών. Αυτό δεν επιτρέπεται εκεί. Εμείς το επιτρέψαμε και γίνεται. Αυτό γίνεται για την κατανάλωση που πρέπει να περνάμε κάποια μηνύματα και να θέλουμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Αυτό και μόνο τα λέει από μόνο του. Η Επιτροπή είναι ελεύθερη να κάνει αυτό που θέλει, αυτό που πιστεύει.

Αλίμονο αν ο κάθε κ. Παναγόπουλος βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα για τους διαιτητές… Έχω ακούσει από τον υφυπουργό να λέει ‘να φύγουν αυτοί από την ΕΠΟ, ότι δεν μας κάνει ο ένας, δεν μας κάνει ο άλλος’. Εγώ τους τελευταίους μήνες έχω γίνει κόκκινο πανί. Αν ο καθένας θέλει και εμείς τα θέλω του καθενός τα κάνουμε πράξη, τότε δεν θα μείνει κανένας Έλληνας στην Ελλάδα. Θα φύγουν όλοι στο εξωτερικό, γιατί ο ένας δεν θέλει τον άλλον. Τι να κάνουμε τελικά;".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ