ΕΠΟ

Απαντάει αρνητικά η ΕΠΟ την Δευτέρα

Απαντάει αρνητικά η ΕΠΟ την Δευτέρα

Στο κενό θα πέσει το αίτημα του Παναθηναϊκού για τον ορισμό ξένης διαιτητικής τετράδας στο ντέρμπι των “αιωνίων αντιπάλων”, αφού η ΕΠΟ δεν πρόκειται να το κάνει αποδεκτό.

Εγγράφως θα απαντήσει η ΕΠΟ στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Δευτέρα (16/11) για ορισμό ξένου διαιτητή στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό και η απάντηση που θα δώσει θα είναι αρνητική.

Από την Ομοσπονδία δεν τοποθετήθηκαν σήμερα καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης είναι στο Λουξεμβούργο για το φιλικό της Εθνικής. Όπως ισχυρίζονταν στο Πάρκο Γουδή, ορισμός ξένου διαιτητή δεν προβλέπεται πουθενά από την σύμβαση διαιτησίας την οποία έχει υπογράψει η Ομοσπονδία με τηνUEFAενώ τόνιζαν ότι “καμία ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να υποβάλει πρόταση για ξένο διαιτητή ακόμη και αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου της”.

Μάλιστα, προσέθεταν ότι σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας το μόνο που προβλέπεται είναι το ακριβώς αντίθετο: να στείλει δηλαδή η ΕΠΟ διαιτητή σε ξένο πρωτάθλημα. Στο άρθρο 36, παράγραφος 6 του κανονισμού διαιτησίας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι... “Εάν ζητηθεί από ξένη Οµοσπονδία η αποστολή διαιτητών για να διευθύνουν αγώνες των πρωταθληµάτων της, η Κ.Ε.∆. ορίζει αντίστοιχους διαιτητές µόνο εφόσον το αίτηµα γίνει δεκτό από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ”.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ