ΕΠΟ

Άλλαξε το νόμο για τα επεισόδια ο Γραμμένος

Άλλαξε το νόμο για τα επεισόδια ο Γραμμένος

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, άλλαξε ήδη σε έκτακτη συνεδρίαση το νόμο για τις ποινές που προβλέπονται από επεισόδια μεταξύ οπαδών στις εξέδρες.

Άμεση ήταν η αλλαγή από το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ στο νόμο και τις ποινές περί των επεισοδίων που γίνονται στις εξέδρες των γηπέδων. Ο Βαγγέλης Γραμμένος αφού είχε ενημερωθεί για τη μείωση των ποινών έσπευσε να δείξει τη διαφωνία του και αμέσως προέβη σε αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΠΟ ανέφερε:

"Με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τροποποιήθηκε το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα 2017-2018, ο οποίος έχει ήδη αναρτηθεί στην ενότητα ΕΠΟ, υποενότητα Κανονισμοί & Δίκαιο, κατηγορία Κανονισμοί του επίσημου διαδικτυακού κόμβου της ΕΠΟ".

Δείτε το νέο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ εδώ:

Το νέο άρθρο έχει τίτλο "είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο" και αναφέρει:

"Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

γ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α΄ και β, σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο, οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΠ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ

Οι αλλαγές των ποινών για τα επεισόδια στα γήπεδα

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Συρία: Η Τουρκική σημαία κυματίζει στο Αφρίν- Επίδειξη δύναμης και πανηγυρισμοί από Ερντογάν

Μετά από δύο μήνες συγκρούσεων η Τουρκία και οι σύμμαχοί της έκαμψαν τις αντιστάσεις των Κούρδων στο Αφρίν. Περίπου 250.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη, πηγαίνοντας προς το νότο

Έρχεται το χάπι που θα αντικαταστήσει την γυμναστική

Το '516' υπόσχεται να σε σφίξει χωρίς να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου.

Ακροβάτης του Cirque du Soleil σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια παράστασης

Ο πολύπειρος ακροβάτης Γιάν Αρνό, που εργαζόταν επί περισσότερα από 15 χρόνια στο Cirque du Soleil, έπεσε στη σκηνή ενώ εκτελούσε νούμερο

Το μαγικό νερό του Καματερού: μια αξέχαστη απάτη

Στις 18 Μαρτίου 1976, χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να προμηθευτούν το μαγικό νερό. Ένα μαγικό κείμενο αφηγείται ένα επικίνδυνο παραμύθι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24