ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν μετά το Πάσχα FIFA, UEFA

Επιστρέφουν μετά το Πάσχα FIFA, UEFA
Κουτσοκούμνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι επαφές που είχαν οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα. Η επεξεργασία του "κώδικα ηθικής" της ΕΠΟ, αλλά και η στάση τους για τις αλλαγές στη διαιτησία που πρότεινε ο Χρήστος Πανόπουλος.

Ούτε 24 ώρες δεν έμειναν στην Ελλάδα ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης και ο Άντζελο Ρηγόπουλος. Οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA βρίσκονται στην Ελβετία και πήραν μαζί τους τον κώδικα ηθικής της ΕΠΟ καθώς και το καταστατικό της Ομοσπονδίας με τους κανονισμούς αφού προηγουμένως συναντήθηκαν με τους προέδρους της Επιτροπής Δεοντολογίας Μαρία Ιωαννίδου και Μιχαήλ Χαριάτη και τους προέδρους της Επιτροπής Εφέσεων Δημήτριο Σκουτέρη, Φώτη Βλάχο (και οι τέσσερις τακτικοί δικαστές) από τους οποίους άκουσαν τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους αλλά και τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ.

Όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο Κύπριος, εκπρόσωπος της FIFA, υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει και αυτό μεταφράζεται σε εξονυχιστικό έλεγχο σε πρώτη φάση του κώδικα ηθικής για τον οποίο άλλωστε φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Πολιτεία ότι θα υπάρχουν αλλαγές μέχρι τις 4 Μαϊου. Αλλαγές που θα επιτρέψουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας να επιληφθεί και για αδικήματα πριν από το 2014, σε πρώτη φάση με τους εφτά κατηγορούμενους από την ΕΠΟ στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να «τρέξει» άμεσα και να υπάρχει είτε αποκλεισμός τους από το ποδόσφαιρο, είτε απαλλαγή τους πριν από την γενική συνέλευση της ΕΠΟ, τον Ιούνιο.

Οι εξελίξεις όσον αφορά τον κώδικα δεοντολογίας αναμένονται άμεσα. Οι κ. Κουτσοκούμνης, Ρηγόπουλος, κατά την σύντομη παραμονή τους στην Αθήνα είχαν συνάντηση με στελέχη του υφυπουργείου Αθλητισμού (ο Σταύρος Κοντονής και ο γ.γ.Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός απουσίαζαν στην Αρχαία Ολυμπία), αναμένονται πάλι στην Αθήνα αμέσως μετά το Πάσχα και εκτός απρόοπτου, θα έχουν τις εισηγήσεις τους σε ό,τι αφορά τον κώδικα ηθικής της ΕΠΟ.

Για τις αλλαγές στην διαιτησία, ΕΠΟ αλλά και FIFΑ όπως διεμήνυσαν στον Γιώργο Μποροβήλο και τον Χρήστο Πανόπουλο δεν είναι αρνητικοί, εφόσον η Ομοσπονδία συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο και οι προτάσεις δεν έρχονται σε σύγκρουση με όσα προβλέπονται στην σύμβαση διαιτησίας με την UEFA. Η Λίγκα δηλαδή θα εισηγείται και η ΕΠΟ θα έχει τον τελευταίο λόγο. Τα ονόματα των Τάσου Κάκου, Σπύρου Παπαδάκου, Γιώργου Μπίκα για τη θέση του... επόμενου προέδρου στην ΚΕΔ, τα οποία διέρρευσαν από τον συνεταιρισμό έπειτα από την συνάντηση της Πέμπτης, μόνο τυχαία δεν είναι. Και οι τρεις είναι αρεστοί στο Πάρκο Γουδή: πρώην διεθνής διαιτητής ο πρώτος, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ο δεύτερος, πρώην αρχιδιαιτητής και νυν διεθνής παρατηρητής διαιτησίας ο τρίτος.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ