ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας προπονητής πάει στη Γκάνα!

Έλληνας προπονητής πάει στη Γκάνα!
Μαραντάς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η γκανέζικη Dunkwa, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ξανθιώτη προπονητή Γιώργο Μαραντά, προκειμένου να την καθοδηγήσει από εδώ και στο εξής. Όλο το ρεπορτάζ σχετικά με το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον τον Αφρικανών για τον 43χρονο προπονητή.

Δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες να διαβάσετε ή να ακούσετε ότι Έλληνας προπονητής έχει πρόταση από αφρικανική ομάδα. Και όμως, ο Γιώργος Μαραντάς έχει δεχτεί κρούση από τη Dunkwa να την κοουτσάρει από εδώ και πέρα στο πρωτάθλημα της Γκάνας. Θα αναρωτηθείτε πώς προέκυψε το ενδιαφέρον και έγινε η πρόταση στον Ξανθιώτη.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ξεκινήσει ένα πρότζεκτ με τη γκανέζικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Ποιο είναι αυτό; Εκτιμούν ότι υπάρχει άφθονο ταλέντο στη χώρα, το οποίο όμως δεν δουλεύεται όπως πρέπει, με αποτέλεσμα πολλοί ποδοσφαιριστές να χάνονται στην πορεία. Για αυτό πρόθεση των ανθρώπων στην ομοσπονδία και στον σύλλογο είναι να φέρουν έναν Ευρωπαίο τεχνικό, κάτοχο διπλώματος UEFA Pro, που να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές και να τους μεταφέρει την ευρωπαϊκή νοοτροπία. Σκοπός είναι υπάρξει σύμπραξη του γκανέζικου ταλέντου με τον ευρωπαϊκό τρόπο δουλειάς, ώστε όταν στο μέλλον οι Γκανέζοι έρθει η στιγμή για το ευρωπαϊκό βήμα, να έχουν ήδη αποκτήσει τη νοοτροπία που απαιτείται.

Μίλησαν με Χάγκαν, Βρύζα

Οι άνθρωποι της Dunkwa έκαναν τη... γύρα τους στην Ευρώπη, ώσπου ήρθαν σε επαφή με τον Εμπενέζερ Χάγκαν, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας και φυσικά του Ηρακλή. Άκουσαν τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Μαραντά, ενώ απευθύνθηκαν και στον Ζήση Βρύζα, ο οποίος πρόσφατα είχε ταξιδέψει στη Γκάνα και είχε διατηρήσει επαφές με Γκανέζους παράγοντες. Ο 43χρονος τεχνικός, λοιπόν, δέχτηκε επίσημη πρόταση και το βλέπει "ζεστά" να εργαστεί στη "Μαύρη Ήπειρο". Μέσα στις επόμενες μέρες θα ταξιδέψει στη Γκάνα με σκοπό να μιλήσει από κοντά με τη διοίκηση της Dunkwa, αλλά και να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις. Το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας έχει ξεκινήσει και έχει πραγματοποιηθεί η 1η αγωνιστική.

Ποιος είναι ο Μαραντάς

Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου το 1973 στα Μάγγανα Ξάνθης. Εφέτος δούλεψε σε Παναιγιάλειο και Τρίκαλα, στη Football League. Δείτε σε ποιες ομάδες έχει εργαστεί ο Θρακιώτης τεχνικός:

2008-2009: Οδυσσέας Αναγέννησης (Γ' Εθνική)

2008-2009: Λαμία (Γ' Εθνική)

2008-2009: Μακεδονικός Νεάπολης (Γ' Εθνική)

2009-2010: Μακεδονικός Νεάπολης (Γ' Εθνική)

2009-2010: Παναχαϊκή (Γ' Εθνική)

2010-2011: Παναχαϊκή (Γ' Εθνική)

2010-2011: Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας (Γ' Εθνική)

2012-2013: Καβάλα (Β' Εθνική)

2013-2014: Καβάλα (Β' Εθνική)

2014-2015: Φωκικός Αμφισσας (Β' Εθνική)

2014-2015: Πανελευσινιακός (Γ' Εθνική)

2015-2016: Παναιγιάλειος (Β' Εθνική)

2015-2016: Τρίκαλα ΑΟ (Β' Εθνική)

Photo Credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ