"Εκλογές μέχρι τις 31 Μαΐου"

Κουτσοκούμνης

"Εκλογές μέχρι τις 31 Μαΐου"

Με επιστολή που φέρει την υπογραφή της γ.γ. της FIFA, Fatma Samoura, η παγκόσμια Ομοσπονδία ενημερώνει την ΕΠΟ για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής που συνεδρίασε το μεσημέρι και αποφάσισε να διορίσει “επιτροπή ομαλοποίησης” στην Ομοσπονδία.

Στην επιστολή της, η FIFA ορίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο μέχρι τις 31 Μαϊου και ότι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης θα είναι ο υπεύθυνος της ομάδας της FIFA και της UEFA που θα αποφασίσει πόσοι και ποιοι θα αποτελούν την “επιτροπή ομαλοποίησης”.

Τονίζεται ακόμη ότι η συγκεκριμένη επιτροπή θα:

- τρέξει τα καθημερινά θέματα της ομοσπονδίας

- θα προσαρμόσει τους σχετικούς κανονισμούς για να τους εναρμονίσει με το καταστατικό της FIFA αν αυτό είναι απαραίτητο

- θα συνεχίσει τις επαφές με τις αθλητικές αρχές σχετικά με την τροποποίηση τροπολογία των εθνικών νόμων σε συνεργασία με την FIFA και την UEFA. Εννοεί τις επαφές για τους νόμους όπου υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκηση και ενδεχομένως και τον αθλητικό νόμο που επίκειται.

- θα οργανώσει εκλογές μέχρι 31 Μαϊου το αργότερο.

Τονίζεται επίσης, ότι μέχρι να οριστεί η “επιτροπή ομαλοποίησης”, συνεχίζει κανονικά η διοίκηση Τζανόπουλου και ακυρώνεται ουσιαστικά η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου που είχε ζητήσει διοικούσα επιτροπή. Η “επιτροπή ομαλοποίησης” θα λειτουργήσει και σαν εκλογική επιτροπή και θα “τρέξει” τα θέματα που άπτονται των αρχαιρεσιών.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ FIFA ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟ

"κος. Μιχάλης Τζανόπουλος

Αναπληρωτής Πρόεδρος

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

 

Ανακήρυξη Επιτροπής Εξομάλυνσης

Αγαπητέ αναπληρωτή πρόεδρε,

Σας γνωστοποιούμε ότι συζητήθηκε στο Συμβούλιο της FIFA η κατάσταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στις 14 Οκτωβρίου 2016.

Το Συμβούλιο της FIFA ενημερώθηκε για τα διαφορετικά ζητήματα που αντιμετώπισε η ΕΠΟ τους τελευταίους μήνες, όπως οι έντονες σχέσεις με τις αρχές, εξαιτίας των αποκλίσεων μεταξύ των εθνικών νόμων και της ανεξαρτησίας της ΕΠΟ, εξαιτίας της παραίτησης του προέδρου και άλλων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ λόγω δικαστικών διαδικασιών, εξαιτίας των κατηγοριών που αφορούν στη διαιτησία, καθώς και εξαιτίας των δυσκολιών που αφορούν στη διαχείριση υποθέσεων δεοντολογίας.

Το Συμβούλιο έλαβε υπόψιν και την τελευταία απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, που απαρτίζεται από τακτικούς δικαστές, να ακυρώσει τις προγραμματισμένες αρχαιρεσίες της ΕΠΟ και να ορίσει προσωρινή επιτροπή, υπεύθυνη για τη διοργάνωση των εκλογών εντός των επομένων δύο μηνών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, και σύμφωνα με το άρθρο 8, παράγραφος 2 του Καταστατικού της FIFA, το Συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει μία Επιτροπή Εξομάλυνσης, της οποίας το έργο θα είναι:

- να τρέξει τις καθημερινές λειτουργίες της ΕΠΟ

- να αναθεωρήσει τους σχετικούς κανονισμούς ώστε να τους εναρμονίσει με τις επιταγές της FIFA εάν χρειάζεται

- να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αθλητικές αρχές, σχετικά με την τροποποίηση της εθνικής νομοθεσίας, σε στενή συνεργασία με τη FIFA και την UEFA

- να οργανώσει την εκλογή νέων διοικούντων μέχρι τις 31 Μαΐου 2017 το αργότερο

Το μέγεθος και η σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης θα αποφασιστεί από κοινού σε σύσκεψη FIFA και UEFA, υπό την ηγεσία του κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η οποία θα λάβει χώρα όσο το δυνατόν συντομότερα. Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπως είχε συσταθεί πριν από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, παραμένει στη θέση της μέχρι να εγκατασταθεί η Επιτροπή Εξομάλυνσης.

Τέλος, η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα ενεργήσει ως Εκλογική Επιτροπή, της οποίας οι αποφάσεις είναι τελικές και δεσμευτικές, και τα μέλη της δεν θα είναι υποψήφια για τις εκλόγιμες θέσεις, εκτός εάν συσταθεί κανονική Εκλογική Επιτροπή μέχρι την ώρα των εκλογών.

Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψιν όλα τα άνωθεν και θα σας ενημερώσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα για την προγραμματισμένη κοινή σύσκεψη FIFA και UEFA.

Με εκτίμηση,

FIFA

 

Φάτμα Σαμούρα

Γενική Γραμματέας

κοινοποίηση: UEFA".

SHARE:

BEST OF NETWORK

Σε τρία στάδια η υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών POS

Όλα όσα προβλέπει το σχέδιο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου για την υποχρεωτική εγκατάσταση των μηχανημάτων πληρωμών μέσω πλαστικού χρήματος (POS)

Ένα οδοιπορικό, παραμονές Πρωτοχρονιάς, στην ‘Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία’ της Ελλάδας.

ΤΕΣΤ: Τι ποσοστό του εγκεφάλου σου χρησιμοποιείς;

Εσύ πόσο καλά εκμεταλλεύεσαι τις απέραντες δυνατότητες του μυαλού σου στην καθημερινότητα; Το παρακάτω τεστ με ερωτήσεις παρατηρητικότητας θα σου δώσει την απάντηση

Πόσο καλά ξέρεις τις παράξενες ελληνικές λέξεις;

Ένα κουίζ που θα σε κάνει να ξεχάσεις κι αυτά που ήξερες.

Ξεχάστε αυτά που γνωρίζατε για το κάπνισμα

Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα μιλούσαμε για "τσιγάρα" χωρίς στάχτη και ότι τασάκια και αναπτήρες θα αποτελούσαν αργά ή γρήγορα είδος υπό εξαφάνιση; Το NEWS 247 σε ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, εκεί που το "κάπνισμα τρίτης γενιάς" δεν αποτελεί απλά εικόνα από το μέλλον (Pics)

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24