ΕΛΛΑΔΑ

"Έφυγε" ο Λάμπρος Κανελλόπουλος

"Έφυγε" ο Λάμπρος Κανελλόπουλος
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 67 ετών.

Το βράδυ της Τετάρτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών ο Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων πρόεδρος της ΓΣΕΕ και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (υφυπουργός Εργασίας το 1996), ο οποίος από το 2000 και μετά ήταν πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η UNICEF για το χαμό του:

"Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF με βαθειά οδύνη ανακοινώνει το θάνατο του Προέδρου της Λάμπρου Κανελλόπουλου. Διετέλεσε Πρόεδρος από το 2000. Μια θέση εθελοντική και άμισθη που τίμησε στο μέγιστο βαθμό με το ήθος και την εντιμότητα αλλά και την διορατικότητα και αποτελεσματικότητα της δράσης του.

Προώθησε όσο λίγοι την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ελλάδα και τον κόσμο και την υπόθεση του μητρικού θηλασμού, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού με την καθιέρωση στη χώρα μας των τριών πρώτων Φιλικών προς τα Βρέφη νοσοκομείων.

Υπήρξε μέλος πολλών σημαντικών φορέων και συλλόγων όπως του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας και του Πολιτιστικού Ομίλου του Λόρδου Βύρωνα. Για τη σημαντική ανθρωπιστική του δράση και προσφορά τιμήθηκε το 2004 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.

Υπηρέτησε επίσης σε υψηλές κυβερνητικές και πολιτικές θέσεις. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στο 1ο νεκροταφείο (εκκλησία Αγ. Θεοδώρων) ενώ η ταφή θα γίνει το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ζαχάρω Ηλείας".

Ανακοίνωση για την απώλεια του Λάμπρου Κανελλόπουλου εξέδωσε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτή αναφέρει: "Η οικογένεια του Ολυμπιακού συμμετέχει στο πένθος για τον χαμό του Λάμπρου Κανελλόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να στηρίζει θερμά το σπουδαίο έργο της UNICEF, για ένα καλύτερο αύριο, για όλα τα παιδιά του κόσμου".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ