ΕΛΛΑΔΑ

Δώνης: "Φοβάται να πάρει Έλληνα προπονητή ο Καραγκούνης"

Δώνης: "Φοβάται να πάρει Έλληνα προπονητή ο Καραγκούνης"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε πως ο Γιώργος Καραγκούνης φοβάται να πάρει Έλληνα προπονητή στην Εθνική και γι' αυτό δεν τον επέλεξε. Τι είπε για τον απίθανο τρόπο με τον οποίο τον απέλυσε ο ΠΑΟΚ...

Συνέντευξη στο Contra.gr παραχώρησε ο Γιώργος Δώνης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία, όπου θα αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στην Αλ Χιλάλ .

Ο Έλληνας τεχνικός αποκάλυψε πως ο Γιώργος Καραγκούνης δεν τον επέλεξε για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος διότι φοβάται να προσλάβει Έλληνα προπονητή, ενώ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ του θυροκόλλησε την απόλυσή του!

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

- Αισθάνεστε πικρία που δεν σας επέλεξε η ομοσπονδία;

"Ο Καραγκούνης δεν με επέλεξε, όχι η ομοσπονδία. Αλλά δεν είναι θέμα πικρίας. Οταν μπαίνεις σε μία διαδικασία που αφορά την Εθνική ομάδα της χώρας σου προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου για να πείσεις. Τα κριτήρια του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικά. Πριν καν φύγω από το ΑΠΟΕΛ, ο Γιώργος είχε κάνει την επιλογή του και είχε επιλέξει έναν άνθρωπο με τον οποίο είχε δουλέψει μαζί. Ηταν δικαίωμά του. Οταν η Εθνική μπήκε στη διαδικασία να με σκεφτεί όμως, μου χάρισε ικανοποίηση. Δεν το περίμενα ότι στο 45 μου θα υπήρχε το ενδεχόμενο να αναλάβω την Εθνική ομάδα. Ο τρόπος δουλειάς του ομοσπονδιακού δεν μου αρέσει και το έχω πει. Αλλά από τη στιγμή που ενδιαφέρθηκε η Εθνική ομάδα, το θεώρησα, όπως είπα και πριν, υποχρέωση".

- Σας πλησίασε ποτέ παράγοντας για να σας προτείνει να πάρετε μέρος σε στημένο ματς;

"Ποτέ! Θα σας πω κάτι. Δεν πιστεύω να πειραχτεί ο Γιώργος ο Καραγκούνης. Ενα από αυτά που μου έκανε όταν συναντηθήκαμε για την Εθνική ήταν “ξέρεις φοβάμαι να πάρω Ελληνα προπονητή, μήπως επηρεαστεί από τις καταστάσεις”. Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος της νέας γενιάς να σκέφτεται έτσι. Δύσκολα θα δούμε φως στο τούνελ. Εμένα δεν μου έχει κάνει παρέμβαση κανείς παράγοντας. Να βάλω αυτόν ή τον άλλον, ή να καθίσω να χάσω. Εβαλα τα όρια, αυτό πρέπει να κάνει ο προπονητής".

- Εχετε μετανιώσει για κάποιες από τις συγκρούσεις σας;

"Εχω μετανιώσει για κάποιες αντιδράσεις που αφορούσαν άγνωστο κόσμο. Παράδειγμα. Κάποια στιγμή περπατούσα στο Αλκαζάρ στη Λάρισα και κάποιος γύρισε και με έβρισε χυδαία. Δεν κρατήθηκα! Στον ΠΑΟΚ κάποιος με χτύπησε μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό και αντέδρασα. Με τον όχλο γενικά κάποιες στιγμές βγήκα από τα ρούχα μου. Σε όλες τις περιπτώσεις δεν έχω μετανιώσει γιατί είχαν 1.000.000% δίκιο. Σε όλες. Απλώς κάθε φορά προσπαθούσαν να κοροϊδέψουν τον Ελληνα. Ο ξένος μπορεί να τους πάει στη FIFA για να πληρώσουν, ο Ελληνας όχι. Τον εκβιάζουν.

Υπάρχει ένας μύθος σε σχέση με τον Δώνη. Η ομάδα που ήρθα σε σύγκρουση μαζί της είναι ο ΠΑΟΚ. Το λέω γιατί ακούγεται ότι όπου και αν δούλεψα, είχα προβλήματα. Με την ΑΕΚ έκανα συμβιβασμό. Επίσης ένας άλλος μύθος αναφέρει ότι δεσμεύω τις ομάδες που εργάζομαι με μεγάλα, σε διάρκεια, συμβόλαια. Εγώ το λέω. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα δώσω στον άλλο δικαίωμα να με απολύσει σ' ένα μήνα χωρίς να με πληρώσει. Δεν υπογράφω όμως μεγάλα συμβόλαια. Τα μεγαλύτερα συμβόλαια που υπέγραψα ήταν τα διετή σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, και Ατρόμητο. Στην ΑΕΛ δεν είχα καν συμβόλαιο. Στον ΑΠΟΕΛ πρώτα υπέγραψα για 8 μήνες. Αρα οι ομάδες δεν κινδύνευαν από μένα".

- Σας κατηγορούν όμως ότι στη διαμάχη σας με τον ΠΑΟΚ δεν ρίξατε καθόλου νερό στο κρασί σας;

"Μα έριξα στο κρασί μου χιλιάδες λίτρα νερού. Αυτοί που το λένε αυτό δεν γνωρίζουν την υπόθεση. Ο ΠΑΟΚ μας απέλυσε, μας θυροκόλλησε την απόλυση. Δύο φορές συμβιβαστήκαμε. Αν γυρίζαμε το χρόνο πίσω οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα έκαναν διαφορετικά κάποια πράγματα, είμαι σίγουρος. Η άλλη πλευρά δεν ήθελε όμως, τι να κάνουμε.

Γιατί δεν έγινε το ίδιο με τον Στέφενς; Γιατί είμαι Ελληνας. Είναι απίστευτο αυτό το πράγμα. Πας να συζητήσεις με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας και είναι μειονέκτημα ότι είσαι Ελληνας. Οταν υπάρχει μία σύγκρουση ή έστω διαφωνία οι παράγοντες σε εκμεταλλεύονται επειδή είσαι Ελληνας. Ξέρετε ότι ήταν κριτήριο για την Αλ Χιλάλ ότι έχω γεννηθεί στη Γερμανία; Αυτό είναι κατάντια για τη χώρα. Λέγονται διάφορα για τους Ελληνες προπονητές".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ