ΕΛΛΑΔΑ

Η θέση του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ

Η θέση του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ
INTIME SPORTS

Ποια ήταν η επιχειρηματολογία των δικηγόρων του Ολυμπιακού, ενώπιον των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για δεύτερη φορά δεν έδωσε το παρών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να δώσει εξηγήσεις για το αν ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό παρά τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί από τον ανακριτή, Γιώργο Ανδρεάδη, για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" και τον εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Θόδωρος Γιαννίκος, Βασίλης Δημακόπουλος.

Επί 1.5 ώρα (!) απαντούσαν στις ερωτήσεις των μελών της ΕΕΑ και πήραν προθεσμία για υπομνήματα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 26/10.

"Με απόφαση της γενικής συνέλευσης ασκούν διοίκηση ο Γιάννης Βρέντζος και ο Δημήτρης Αγραφιώτης που είναι υπάλληλοι της ΠΑΕ και όχι ο Βαγγέλης Μαρινάκης", ειπώθηκε από τους δύο νομικούς η επιχειρηματολογία των οποίων βασίστηκε στο γεγονός ότι ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης που έχει επιβάλλει τους περιοριστικούς όρους, δεν έχει παρέμβει αφού θεωρεί ότι αυτοί δεν παραβιάζονται.

"Η Επιτροπή δεν μπορεί να παρέμβει όταν ο ανακριτής αποδέχεται την παραμονή του στην προεδρία. Δεν έχετε το δικαίωμα αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν παραβιάζει κανέναν αθλητικό νόμο και πουθενά στον αθλητικό νόμο δεν προβλέπεται τιμωρία για επιβολή περιοριστικών όρων", ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, προς τα έξι μέλη της Επιτροπής που έδωσαν το παρών στην συνεδρίαση.

Ένταση για το πιστοποιητικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλειψαν και οι εντάσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Κωνσταντίνο Παπαλάκη και τον Θόδωρο Γιαννίκο με αφορμή ισχυρισμούς του τελευταίου περί αναρμοδιότητας της Επιτροπής αλλά και όταν ειπώθηκε από μέλος της Επιτροπής ότι Ολυμπιακός τον προηγούμενο Αύγουστο υπήρχε κίνδυνος να μην πάρει άδεια (οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει πιστοποιητικό με επιφύλαξη αφού η Επιτροπή περίμενε απάντηση από τον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη για τους περιοριστικούς όρους που επέβαλλε στον Βαγγέλη Μαρινάκη). Η απόφαση αναμένεται στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 5/11.

Το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ αναφέρει ότι:

"1. Κλήση σε ακρόαση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και του Ε. Μαρινάκη ενόψει του περιεχομένου της απαγορευτικής διάταξης του ειδικού ανακριτή για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, προκειμένου η Επιτροπή να αποφασίσει μέσα στα νομικά πλαίσια που καθορίζουν οι σχετικές διατάξεις του ν.2725/1999 (άρθρο 77Α παρ. 3, 5, 6).

ΠΕΡΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Η υπόθεση τελεί υπό διάσκεψη για να ληφθούν υπόψη και να εκτιμηθούν όλα τα προσκομισθέντα έγγραφα στοιχεία (γνωμοδοτήσεις νομικών κτλ)".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ