ΕΛΛΑΔΑ

Δημητρίου: "Οι τραυματισμοί Ίβιτς και Γκαρθία δεν αποτελούν αιτίες διακοπής ενός αγώνα"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, υπερασπίστηκε την πρότασή του για μη διακοπή αγώνα σε περίπτωση τραυματισμού αξιωματούχου όπως συνέβη στις περιπτώσεις με τους Βλάνταν Ίβιτς και Όσκαρ Γκαρθία.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "FAIR PLAY FM 96,1" φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, με αφορμή την πρότασή του για μη διακοπή ενός αγώνα σε περίπτωση τραυματισμού ενός φυσικού προσώπου. Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι τραυματισμοί Ίβιτς και Γκαρθία δεν πρέπει να αποτελούν αιτίες διακοπής ενός αγώνα, ενώ θυμίζουμε πως τοποθετήθηκε και στο Sport24.gr για το συγκεκριμένο θέμα.

"Πιστεύουμε ότι ο κανονισμός έχει λάθος κατεύθυνση. Σε ένα παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής που κρίνεται ένα πρωτάθλημα και πάει ένας φίλαθλος να πετάξει ένα μπουκάλι στον προπονητή κι εκείνος κάνει ότι τραυματίζεται, είναι δυνατόν το πρωτάθλημα να κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες; Δεν είναι δυνατόν ένας γενικός αρχηγός να τρώει ένα μπουκάλι, να πηγαίνει στο νοσοκομείο και το επόμενο πρωί να φεύγει; Πιστεύουμε ότι ούτε ο τραυματισμός του Ίβιτς στη Λεωφόρο ούτε αυτός του Γκαρθία αποτελούν αιτίες για να διακοπεί ένας αγώνας. Μόνο αν υπάρξει τραυματισμός διαιτητή θα πρέπει να διακόπτεται ένα παιχνίδι. Κάντε ένα γκάλοπ και ρωτήστε 1.000 άτομα, για να δούμε τι θα απαντήσουν", τόνισε αρχικά ο κ. Δημητρίου.

"Η πρότασή μας έγινε στην ΕΠΟ και άρεσε. Θυμάστε ότι στο Καραϊσκάκη ο κ. Αναστασίου έφαγε ένα καφέ στο κεφάλι και δεν έκανε τον… πεθαμένο. Πιστεύουμε ότι ο κανονισμός θα αλλάξει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο κόσμος θέλει ένας αγώνας να ολοκληρώνεται στα γήπεδα και όχι στις δικαστικές αίθουσες", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Για τη διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα, είπε: "Οι διαιτητές θα κάνουν και λάθη, το ζητούμενο είναι τα λάθη να είναι ανθρώπινα. Εκεί πρέπει να οδηγηθεί η διαιτησία. Να δείξουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές, αλλά η κατεύθυνση πρέπει να είναι προς τα ανθρώπινα λάθη, όχι λόγω πίεσης. Πρέπει να είναι ανεπηρέαστοι και να μην ενοχλούνται από κανέναν. Πιστεύω ότι έχουμε καλούς διαιτητές, αλλά δε γίνεται να μην υπάρχουν λάθη".

Για την παρουσία ξένων επιτετραμμένων στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Είμαι αντίθετος προς την επιστολή που έστειλε η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ. Έχουν ήδη βάλει μία επιτροπή παρακολούθησης, φέρανε δύο ξένους στην ΚΕΔ, δεν πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότεροι. Εγώ θέλω καθαρό ποδόσφαιρο. Ο κ. Γραμμένος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, αλλά πρέπει να τους πει… μέχρι εδώ. Όσον αφορά την παρουσία ξένου διαιτητή στον τελικό Κυπέλλου, πιστεύω ότι ήταν επιβεβλημένη. Αν δεν ηρεμήσουν οι παράγοντες που διοικούν τα μεγάλα σωματεία και δεν εμπιστευθούν τους Έλληνες διαιτητές, ίσως δούμε και ξένους στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι μόνο αν κρίνεται ένα πρωτάθλημα πρέπει η ΕΠΟ να καταλήγει σε μία τριάδα ξένων διαιτητών".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ