ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Ελευθεριάδης, αυτός είναι ο "διάδοχος" του Γκιρτζίκη

Δ. Ελευθεριάδης, αυτός είναι ο "διάδοχος" του Γκιρτζίκη

Το Sport24.gr παρουσιάζει τον Δημήτρη Ελευθεριάδη που θα κατέβει υποψήφιος απέναντι στην αντιπολίτευση του Βαγγέλη Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ, την 1η Οκτώβρη στα Χανιά.

Στο πρόσωπο του 43χρονου Δημήτρη Ελευθεριάδη, όνομα που ήταν μυστικό και εμφανίστηκε από το... πουθενά με την προοπτική να μείνει και να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, η συμπολίτευση της ΕΠΟ βρήκε τον «διάδοχο» του Γιώργου Γκιρτζίκη στις εκλογές της Ομοσπονδίας που θα γίνουν την 1η Οκτώβρη στα Χανιά.

Ο γεννημένος στις 14/7/1973 επιχειρηματίας δεν είναι χθεσινός με το ποδόσφαιρο από το οποίο δεν ζει, αφού είναι αυτοδημιούργητος. Με καταγωγή από το Τρίλοφο Πιερίας ασχολείται με την κινητή τηλεφωνία (κεραίες, ασύρματα εξαρτήματα), η εταιρία του έχει αναλάβει την συντήρηση των κεραιών της Vodafone, ενώ δραστηριοποιείται και στα Βαλκάνια, στην Αργεντινή και σε χώρες της Αφρικής.

Ασχολείται με το ποδόσφαιρο από την περίοδο 2009-2011 όταν είχε αναλάβει τον Πιερικό μαζί με τον Γιάννη Ντούμο (νυν ιδιοκτήτη της Πύδνας Κίτρους, ομάδα της γ’ εθνικής) προσπαθώντας να ανεβάσει την ομάδα της Κατερίνης στην Super League. Ατύχησε όμως, καθώς έπεσε πάνω στην Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη και τον ΠΑΣ Γιάννινα του Γιώργου Χριστοβασίλη. Εκείνη την περίοδο, για τους αγώνες Εθνικός Αστέρας - Πιερικός 1-2 (15-11-2009) και Διαγόρας - Πιερικός 3-0 (19-3-2011) του ασκήθηκε ποινική δίωξη για "δωροδοκία - δωροληψία" στο πλαίσιο του σκανδάλου "koriopolis" αλλά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήταν απαλλακτικό.

Παράλληλα, εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, όπου αρχικά ήταν αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις. Τον Απρίλιο του 2013 έκανε… περίπατο στις εκλογές καθώς πήρε 42 ψήφους και εξέλεξε και τα 11 μέλη στο συμβούλιο της Ενωσης υποχρεώνοντας την παράταξη του Κώστα Κούρτη να αρκεστεί σε τέσσερα αναπληρωματικά μέλη της νέας διοίκησης.

Ακόμη:

- Συμμετείχε ως αναπληρωτής πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του UEFA Under 19 Championship Greece 2015 που έγινε στην Πιερία τον Ιούλιο του 2015.

- Παντρεύτηκε μόλις τον περασμένο την εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία και είναι πατέρας δυο παιδιών.

- Στην ΕΠΣ Πιερίας ανήκει και ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ Παυσανίας Παπανικολάου ενώ στον Γιώργο Γκιρτζίκη τον πρότεινε ο μέχρι πρότινος β΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Μαζαράκης.

- Δεν το βάζει κάτω με ότι ασχολείται («με ό,τι καταπιάνεται, πετυχαίνει...» έλεγαν συνεργάτες του στην Ενωση). Στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίζεται ενωτικός, υποστηρίζοντας ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιος πρόεδρος από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

"Με αυτή την επιλογή θα μεταφερόταν η ουσία της αντιπαράθεσης από την επικοινωνία στα πραγματικά προβλήματα που χρειάζονται λύσεις και όχι συνθήματα", λέει χαρακτηριστικά στην τοπική ιστοσελίδα pieriareport.gr. Είναι άγνωστο πάντως, αν έχει τις ίδιες βλέψεις μετά τα επεισόδια στην κλήρωση της Football League το απόγευμα της Δευτέρας 5/9 στα οποία ήταν παρών δίπλα στον Γιώργο Γκιρτζίκη.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ