ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος

Αυτός είναι ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος

Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ του Εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος εισηγήθηκε την προφυλάκιση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Νεοεισαχθείς στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, αλλά λειτουργός με πολυετή πείρα, είναι ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο εισαγγελέας που χθες υπέβαλε στο Συμβούλιο εφετών την εισήγησή του για την αποκαλούμενη "εγκληματική οργάνωση" στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με αυτήν, όπως είναι γνωστό, ζήτησε να καθίσουν στο εδώλιο 28 κατηγορούμενοι για την υπόθεση, προκειμένου να δικαστούν για σωρεία κακουργηματικών πράξεων. Ανάμεσά στους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, για τον οποίο ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να προφυλακιστεί.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελικού λειτουργού, έχει παραβιάσει έναν από τους περιοριστικούς όρους που του επέβαλε ο ανακριτής Διαφθοράς μετά την απολογία του, και συγκεκριμένα τον όρο "της απαγόρευσης πάσης φύσεως ενέργειας ή ενασχόλησης του κατηγορούμενου που σχετίζεται με το άθλημα του ποδοσφαίρου".

Ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος γεννήθηκε το 1956 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Σεπτέμβριο του 1983. Επί σειρά ετών διετέλεσε εισαγγελέας Πρωτοδικών μέχρι τον Αύγουστο του 2013, οπότε και ύστερα από τριάντα χρόνια θητείας, προήχθη σε Εισαγγελέα Εφετών.

Τελευταίο του "πόστο" η Λάρισα, όπου παρέμεινε μέχρι και πριν από περίπου δύο χρόνια. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η θητεία του στην Εισαγγελία Εφετών Αθήνας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ογκωδέστατη δικογραφία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την οποία εξέταζε εδώ και μήνες προκειμένου να καταλήξει στην επίμαχη εισήγησή του, είναι μία από τις σημαντικότερες ειδησεογραφικά υποθέσεις που τον έχει απασχολήσει αυτό το διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με αυτές τις ποινές κινδυνεύει ο Ολυμπιακός
Τα 10 δημοσιεύματα που "καίνε" τον Μαρινάκη
Μαρινάκης: "Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Δασκαλόπουλος"
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ