ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο Μπέος για την απόπειρα εκβίασης σε Δαλούκα

Αθώος ο Μπέος για την απόπειρα εκβίασης σε Δαλούκα
Μπέος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε πρώτο βαθμό ο Μπέος είχε κριθεί ένοχος για την απόπειρα εκβίασης στον Δαλούκα και του είχε επιβληθεί δύο χρόνια φυλάκισης, με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση. Εντέλει, κρίθηκε αθώος με ομόφωνη απόφαση απότο Γ' Τριμελές Εφετείο

Aθώος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση απότο Γ' Τριμελές Εφετείοο Αχιλλέας Μπέος για την απόπειρα εκβίασης του πρώην διεθνή διαιτητή Γιώργου Δαλούκα πριν από το παιχνίδι Άρη – Παναθηναϊκού, τον Σεπτέμβριο του 2010.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλουστις 20 Οκτωβρίου 2015 είχε κριθεί ένοχος από το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνώνκαιείχε καταδικάστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, ποινή εξαγοράσιμη με 10 ευρώ την ημέρα. Ωστόσο κατέθεσε έφεση και δικαιώθηκε.

" Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα τι μου είπε. Είναι καιρός τώρα. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «Πρόσεξε πώς θα παίξεις, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν επηρεάστηκα, ούτε αισθάνθηκε ότι εκβιάστηκα. Αν αισθανόμουν κάτι τέτοιο, θα είχα την ευθιξία να παραιτηθώ. Παραιτήθηκα μετά τον χαμό που έγινε μετά το ματς. Μου ζητάτε να θυμηθώ τι ειπώθηκε πέντε χρόνια πριν, ενώ από τότε έχουν γίνει χίλια δύο πράγματα" είχε καταθέσει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δαλούκας.

"Υπάρχουν δικαστές που δεν επηρεάζονται..."

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε: "Η αθωωτική για το πρόσωπο μου απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για την υπόθεση Δαλούκα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που δεν θα κουραστώ να επισημαίνω με έμφαση: Ότι ο απλός πολίτης μπορεί να προσβλέπει με ελπίδα κ εμπιστοσύνη σε δικαστές με ήθος, αξία και ακεραιότητα.

Σήμερα αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι υπάρχουν δικαστές που δεν επηρεάζονται συνειδητά ή ασυνείδητα από πιέσεις ή συμφέροντα και αποτελούν εγγύηση για μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία. Ο αγώνας μου για τη πλήρη και οριστική δικαίωση συνεχίζεται. Και πιστεύω ότι τελικά θα δικαιωθώ πλήρως σε όλα τα επίπεδα γιατί υπάρχουν δικαστές με καθαρή κρίση και συνείδηση. Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για την ηθική στήριξη τους και την εμπιστοσύνη που με περιβάλλουν".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ