ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολίδης: "Το βλέπω 50-50 να κρατηθεί προσωρινά ο Μαρινάκης"

Αποστολίδης: "Το βλέπω 50-50 να κρατηθεί προσωρινά ο Μαρινάκης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ποινικολόγος, Χαράλαμπος Αποστολίδης, μίλησε για την εισήγηση από τον εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλο. Τι ανέφερε για το θέμα της προφυλάκισης του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ποινικολόγος, Χαράλαμπος Αποστολίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Arena FM 89.4 και μίλησε για την εισήγηση από τον εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος προτείνει όχι μόνο την παραπομπή σε δίκη, αλλά και την προφυλάκιση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη .

Όσα είπε ο Μπάμπης Αποστολίδης:

"Είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση όπου στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει άλλη παρόμοια. Να πούμε καταρχήν ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, απλά έγινε η πρόταση από τον εισαγγελέα, η οποία πρέπει να παραμείνει για 10 ημέρες στο γραφείο της εισαγγελίας όπου θα υποβάλουν τα υπομνήματα οι συνήγοροι υπεράσπισης και δεν είναι μόνο ο Μαρινάκης, είναι πλειάδα ατόμων. Μετά από αυτό το 10ήμερο θα την χρεωθεί ένας εισηγητής από το τριμελές δικαστικό συμβούλιο εφετών ο οποίος θα αποφασίσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Οι προτάσεις του συγκεκριμένου εισαγγελέα γίνονται κατά 99% δεκτές, θεωρείται από τους κορυφαίους και δεν του ξεφεύγει τίποτα και είναι από εκείνους τους εισαγγελείς που και την… μάνα τους την βγάζουν ένοχη . Δεν χαρίζεται πουθενά. Αυτό που έχει σημασία και τονίζει ο κ.Δασκαλόπουλος είναι ότι παρά την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ο κ. Μαρινάκης ασχολήθηκε και παρά ότι έγιναν αιτήσεις για να τροποποιηθεί αυτή η απαγόρευση, αυτός συνέχισε και ασχολιόταν.

Εγώ το βλέπω 50-50 να κρατηθεί προσωρινά, δεν είναι καθόλου βέβαιο. Έχει ενδιαφέρον αμέσως μετά την έκδοση του βουλεύματος, καθώς μετά και από εντολή της FIFA, η ενεργοποίηση των διατάξεων του αθλητικού νόμου, όπου άμεσα κινδυνεύει και ο κ. Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός με βαριές ποινές και τιμωρίες. Όλα αυτά θα τα κρίνει το δικαστήριο, για μας είναι αθώος ακόμα.

Όμως κατά τον αθλητικό νόμο, αρκεί και μόνο η παραπομπή του για να εκπέσει των αξιωμάτων του. Εδώ θα δούμε και τα αντανακλαστικά του κ. Κοντονή. Μην περιμένετε πάντως να δικαστεί άμεσα, θα δικαστεί μετά από δυο χρόνια. Οι προτάσεις του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου δύσκολα αλλάζουν, όταν εισηγείται κάτι, πολύ δύσκολα ανατρέπεται. Εγώ σας λέω κατά 99% δεν θα μεταρρυθμιστεί ούτε σε μια σειρά η πρόταση του Δασκαλόπουλου, όσον αφορά την απόφαση παραπομπής".

Αναφορικά με την τηλεοπτική άδεια που θα πάρει ο κ. Μαρινάκης, αφού πλειοψήφησε στην τελευταία διαδικασία: "Αυτό λύνεται εύκολα, αύριο παραιτείται από μέτοχος, πουλάει τις μετοχές του και τέλειωσε. Εδώ υπάρχει δήμαρχος Πειραιά δια αντιπροσώπου… Άλλωστε κατά τον χρόνο που πλειοδότησε, δεν ήταν υπόδικος".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ