ΕΛΛΑΔΑ

Απομακρύνεται και η 13η θέση για την Ελλάδα

Απομακρύνεται και η 13η θέση για την Ελλάδα
Σπάρτα Πράγας πανηγυρική

Η πρόκριση της Σπάρτα Πράγας επί της Λάτσιο (με νίκη μάλιστα στην Ιταλία) αύξησε κι άλλο τη διαφορά της Τσεχίας από την Ελλάδα.

Τα πράγματα όσον αφορά την 12η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA ήταν δύσκολα εδώ και καιρό, μόνο που μετά τη νίκη της Σπάρτα Πράγας με 3-0 επί της Λάτσιο στην Ιταλία έγιναν ακόμα χειρότερα.

Πλέον οι Τσέχοι έφτασαν τους 32.925 βαθμούς και η διαφορά τους από την Ελλάδα ξεπέρασε τους 3.000 πόντους, ενώ η 12η θέση μοιάζει πλέον με όνειρο.

Την επόμενη σεζόν, πάντως, δεν θα αλλάξει κάτι στο βαθμολογικό πίνακα με τη χώρα μας να παραμένει 14η, όπως πρέπει να μαζέψουμε πολλούς βαθμούς για να έχουμε ελπίδες ανόδου στην κατάταξη.

Αναλυτικά η κατάταξη

12. Ελβετία 33.775 (0/5)

13. Τσεχία 32.925 (1/5)

14. Ελλάδα 29.700 (0/5)

15. Ρουμανία 25.383 (0/4)

16. Αυστρία 25.100 (0/5)

Η 14η θέση για την Ελλάδα

Ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι το 2017-2018 σύμφωνα με αυτά που γνωρίζαμε. Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να βγάζει δυο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη διαφορά πως τόσο ο πρωταθλητής της Super League όσο και ο πρώτος από τη διαδικασία των playoffs θα ξεκινήσουν από τον τρίτο προκριματικό γύρο. Για παράδειγμα παίρνουμε τι συνέβη πέρσι στο πρωτάθλημα μας. Ο Ολυμπιακός (πρωταθλητής) και ο Παναθηναϊκός (πρώτος στα Playoffs) θα έδιναν δυο προκριματικούς γύρους στην προσπάθεια τους να μπουν στους ομίλους.

Βέβαια τη σεζόν 2016-2017 η 13η θέση υπάρχει περίπτωση να εξασφαλίσει απευθείας θέση στους ομίλους, αν οι ομάδες που κατακτήσουν φέτος Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Γιουρόπα Λιγκ

Η μεγάλη αλλαγή έρχεται σε αυτή τη διοργάνωση σε σχέση με τα όσα έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Η 14η θέση σημαίνει πως δεν έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε απευθείας ομάδα στους ομίλους ( όπως έγινε φέτος με τον Αστέρα). Το... ταξίδι ξεκινά από τον δεύτερο προκριματικό γύρο για το "αδύναμο" εισιτήριο από τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και οι άλλες δυο ομάδες θα παίξουν στον τρίτο προκριματικό. Στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δεν πηγαίνει απευθείας καμία ομάδα.

Τι σημαίνει η 16η θέση

Σε περίπτωση που τη νέα σεζόν οι ομάδες μας δεν πάνε καλά και η Ελλάδα υποχωρήσει στην 16η θέση, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει η βαθμολογία. βέβαια, δεν είναι εύκολο να πούμε με λεπτομέρειες, όμως υπάρχουν σημαντικές απώλειες. Οι δυο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνουν μία, ενώ θα διατηρήσουμε τρεις ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας σ' αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσει από τον δεύτερο γύρο (από τα μέσα Ιουλίου δηλαδή), ενώ οι ομάδες που θα πάνε στο Γιουρόπα Λιγκ ξεκινούν από τον πρώτο και δεύτερο προκριματικό γύρο.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ