ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται Παπανικολάου και Υφαντής

Απολογούνται Παπανικολάου και Υφαντής
INTIME SPORTS

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν τη Δευτέρα ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ Παυσανίας Παπανικολάου και ο γενικός διευθυντής της Χρήστος Υφαντής, με την κατηγορία της συμμετοχής στην "εγκληματική οργάνωση".

Τα ύποπτα ως μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου ήταν επτά, βάσει του πορίσματος του τέως αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα.

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, από την έρευνα του πρόσθεσε επιπλέον τρεις υποψήφιους οι οποίοι προέρχονται από την ομοσπονδία. Πρόκειται για το μέλος του ΔΣ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας Νίκο Προύντζο και δύο σημαντικά στελέχη της ΕΠΟ: Τον εκτελεστικό διευθυντή της, Παυσανία Παπανικολάου, και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της, Χρήστο Υφαντή.

Τα δύο στελέχη της ΕΠΟ «τρέχουν» όλα τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της και στην ουσία έχουν μεγαλύτερη δύναμη από πολλούς παράγοντες, παρ’ ότι δεν λαμβάνουν αποφάσεις.

Οι Παπανικολάου, Υφαντής θα απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή και η κατηγορία που τους βαρύνει είναι συμμετοχή στην «εγκληματική οργάνωση».

Εντός της εβδομάδας θα απολογηθεί και ο πρώην αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος, ο οποίος ενδέχεται να κατηγορηθεί γιατις εξής πράξεις σύμφωνα με την αρχική έρευνα: α) ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, β) απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ, γ) απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα και δ) κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης».

Την περασμένη Τρίτη απολογήθηκε στον ανακριτή με τις ίδιες κατηγορίες ο στενός συνεργάτης του Μπριάκου στην ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος, στον οποίο επιβλήθηκε διπλός περιοριστικός όρος: της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και της εξόδου από την χώρα.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ