ΕΛΛΑΔΑ

Καταθέτουν 17 άτομα για το Ολυμπιακός - Βέροια

Καταθέτουν 17 άτομα για το Ολυμπιακός - Βέροια
ΕΠΟ INTIME SPORTS

Όλη σχεδόν την Βέροια κάλεσε για την ερχόμενη Δευτέρα η επιτροπή εφέσεων η οποία μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης. Μόνο τον Δημήτρη Μελισσανίδη από την κατάθεση του οποίου είχε ξεκινήσει η έρευνα, δεν κάλεσε.

Παρέλαση θα κάνει η Βέροια την ερχόμενη Δευτέρα 29/6 (11 π.μ.) στην επιτροπή εφέσεων η οποία κάλεσε για κατάθεση (και απολογία) 17 ποδοσφαιριστές, παράγοντες και τεχνικό τιμ.

Πρόκειται για τους Γιώργο Λαναρή και Γιώργο Αρβανιτίδη που είναι κατηγορούμενοι και είχαν απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών αλλά και τους Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκο Γεωργέα που είχαν καταθέσει ενόρκως ότι ο Γ. Λαναρής είχε ζητήσει στο ημίχρονο από τους ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» να χάσουν με 3-0.

Επίσης καλούνται να καταθέσουν οι κατηγορούμενοι ποδοσφαιριστές Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης στους οποίους δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και οι Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης στους οποίους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ακόμη, ο Παντελής Καφές που είχε καταθέσει ενόρκως ότι στο ημίχρονο έκανε μασάζ, ότι δεν άκουσε τίποτα και ότι στο β' ημίχρονο έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού, ο στοιχηματικός αναλυτής Νίκος Παναγόπουλος, τα μέλη του τεχνικού τιμ Τυφλίδης, Βούλγαρης, και οι ποδοσφαιριστές Καλτσάς, Κοτταρίδης, Τζημογιάννης.

Εντύπωση προκαλεί ότι δεν κλήθηκε ο Κώστας Μπάρμπας στον οποίο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Η επιτροπή εφέσεων μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης σε αντίθεση με το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο. Όπως αναφέρεται... «δέχεται κατ΄ ουσίαν την έφεση, όσον αφορά την εφεσίβλητη ΠΑΕ Βέροια, ως προς τα αναφερόμενα στο σκεπτικό λόγο της. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση ως προς αυτή, κρίνει νόμιμη την πειθαρχική αγωγή και ως προς την ΠΑΕ Βέροια κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό».

Η επιτροπή πάντως, δεν κάλεσε για κατάθεση τον Δημήτρη Μελισσανίδη από την κατάθεση του οποίου στις 10 Μαρτίου είχε αρχίσει η έρευνα για την υπόθεση.

Αναλυτικά η απόφαση:
"Η Επιτροπή συνεκδικάζοντας την έφεση του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδ/κών Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά της υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE, του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, Γεν. Αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, Προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, καθώς επίσης την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, με την υπ΄αριθμ. 62/22-6-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά αυτές.

Δέχεται κατ΄ ουσίαν την έφεση, όσον αφορά την εφεσίβλητη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, ως προς τα αναφερόμενα στο σκεπτικό λόγο της. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση ως προς αυτή, κρίνει νόμιμη την πειθαρχική αγωγή και ως προς την ΠΑΕ Βέροια κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό.

Αναβάλλει κατά τα λοιπά την έκδοση οριστικής απόφασης επί της ουσίας της υπόθεσης ως προς τους εφεσιβλήτους. Διατάσσει την επανάληψη της συζήτησης της υποθέσεως προκειμένου κατά τη νέα συζήτηση αυτής στις 29-6-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11 π.μ., να κληθούν και να εξετασθούν ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων, οι παρακάτω:
1) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ, 2) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΕΑΣ, 3) ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΦΕΣ, 4) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ, 5) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, 6) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ, 7) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ, 8) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, 9) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, 10) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΟΣ, 11) ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, 12) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΙΦΛΙΔΗΣ, 13) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, 14) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ, 15) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΘΑΡΟΥΔΗΣ, 16) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΝΑΡΗΣ και 17) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ