ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασίζουν για επιδιαιτητή

Αποφασίζουν για επιδιαιτητή

Συνάντηση για την διαιτησία το μεσημέρι ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και τον ομόλογο του στην Super League Γιώργο Στράτο.

Το πρωτάθλημα θα αρχίσει το ερχόμενο Σάββατο 10 Σεπτέμβρη με καθυστέρηση τριών εβδομάδων αλλά μέχρι τότε υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες για να λυθούν. Η μία από αυτές είναι το πρόσωπο του επιδιαιτητή στην τριμελή επιτροπή ορισμού της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που αποτελείται ακόμα από τους Δημήτρη Γκρούτση (έχει τοποθετηθεί από την ΕΠΟ) και Δημήτρη Σαραϊδάρη (είναι τα… μάτια της Super League).

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και ο ομόλογος του στον συνεταιρισμό Γιώργος Στράτος θα καθίσουν το μεσημέρι (12.30 μ.μ.) στο ίδιο τραπέζι για να βρουν τον άνθρωπο που θα αποφασίζει για τους ορισμούς των διαιτητών σε περίπτωση διαφωνίας των άλλων δύο μελών.

Η Λίγκα θέλει αυτός να είναι από τον πίνακα των διεθνών παρατηρητών ή να είναι όνομα που δεν θα προκαλεί αντιδράσεις και η ΕΠΟ από τον πίνακα της Super League, έστω και αν χρειαστεί να γίνει κλήρωση αν δεν βρεθεί λύση. Από την Ομοσπονδία μάλιστα, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να έρθει η FIFA και η UEFA τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα για να προτείνουν λύσεις για την διαιτησία παρά το γεγονός ότι τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αλλά και οι ΠΑΕ της Super League το έχουν ζητήσει. Η στάση αυτή μεταφράζεται ότι από την πλευρά της Ομοσπονδίας υπάρχει διάθεση να βρεθεί η χρυσή τομή.

Όπως και να έχει, ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Στράτος μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, είχε υποστηρίξει on camera ότι το ταξίδι της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν συνδέεται με την σέντρα του πρωταθλήματος.

Η… μάχη λοιπόν, για τον επιδιαιτητή θα γίνει το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ.

Σέντρα με 1η ή 3η αγωνιστική

Μία άλλη εκκρεμότητα αφορά την αγωνιστική από την οποία θα αρχίσει το πρωτάθλημα.

Η Super League έχει αποφασίσει να αρχίσει κανονικά από την 1η αλλά η NOVA θέλει και επιμένει η σέντρα να γίνει από την τρίτη, που σύμφωνα με το καλεντάρι είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και ζητάει η πρώτη αγωνιστική να διεξαχθεί εμβόλιμα στις 28/12 και η 2η στις 4/1/2017. Δηλώνει μάλιστα, ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα της θα ενεργοποιήσει την ρήτρα ύψους 300.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι των δύο πρώτων αγωνιστικών που δεν έγινε την προγραμματισμένη ημερομηνία. Συνολικά δηλαδή για 16 παιχνίδια: 4.8 εκατομμύρια ευρώ! Η Λίγκα αναμένεται να απαντήσει σήμερα στο αίτημα της NOVA αφού τοποθετηθούν εκ νέου οι 16 ΠΑΕ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ